Fire ugers klagefrist Fra du modtager afgørelsen, har du fire uger til at klage over den. Kommunen er ikke forpligtet til at behandle en klage, hvor klagefristen er overskredet. Ankestyrelsen kan desuden afvise at behandle sagen, hvis du ikke har overholdt klagefristen.
Hvor lang tid har kommunen til at behandle en sag?
Parter i en sag bør under alle omstændigheder have et svar fra myndigheden, inden 1 måned efter at myndigheden har modtaget sagen. (På nogle sagsområder er der fastsat særlige frister).
Hvor hurtigt skal en kommune svare?
Vi besvarer breve eller e-mails, der kræver et svar, så hurtigt som muligt og senest inden 7 arbejdsdage efter, at vi har modtaget henvendelsen. Hvis kommunen kan give et endeligt svar eller træffe en afgørelse, skal kommunen altså svare borgeren inden 7 arbejdsdage efter modtagelsen.
Hvis kommunen ikke overholder tidsfrister?
Hvis en kommune generelt ikke overholder reglerne i retssikkerhedsloven § 3, kan en borger henvende sig til det kommunale tilsyn, og få dem til at tage sagen op. Ankestyrelsen fører tilsyn med kommunerne. Der er tale om et retligt tilsyn, som omfatter spørgsmål om, hvorvidt der er sket en tilsidesættelse af loven.
Hvor lang tid har kommunen til at behandle en underretning?
Når en kommune modtager en underretning, skal kommunen registrere den centralt og inden for 24 timer vurdere, om der er behov for at iværksætte akutte foranstaltninger over for barnet eller den unge.
Bedste praksis for kommunale klageprocesser
Hvem får besked ved en underretning?
Normalt bliver de personer, som har forældremyndigheden over barnet, involveret, inden der sendes en underretning til kommunen. Med mindre der er noget særligt i sagen, som giver grund til andet. Underretningen kan dog også komme fra andre personer, som får kendskab til bekymrende forhold hos en familie.
Hvor lang tid har Ankestyrelsen til at behandle en sag?
Ankestyrelsen skal så vidt muligt træffe afgørelse inden 8 uger efter, at klagen er modtaget. Hvis fristen ikke kan overholdes i en konkret sag, skal sagens parter have skriftligt besked om, hvornår de kan forvente en afgørelse.
Kan man klage over kommunens sagsbehandling?
Du kan klage ved at sende et brev, en mail eller ringe til myndigheden, du vil klage over; for eksempel kommunen eller Udbetaling Danmark. Myndigheden skal nemlig have mulighed for at vurdere din sag igen, før den sender din klage videre til os. Det hedder også genvurdering. Du kan ikke klage direkte til Ankestyrelsen.
Hvor lang svartid har kommunen?
Kommunen, inklusiv kommunale institutioner, skal svare på henvendelser hurtigst muligt og senest inden 14 dage. Hvis det tager længere tid at behandle sagen, vil du inden 8 dage modtage en kvittering på brev eller mail med besked om, hvor lang tid, vi forventer, at det vil tage at behandle sagen.
Hvor hurtigt skal en aktindsigt besvares?
Når du har sendt en ansøgning om aktindsigt, skal myndigheden svare på henvendelsen hurtigst muligt. Som hovedregel skal du have svar på din anmodning inden for 7 arbejdsdage efter, at anmodningen er modtaget. Du skal dog være opmærksom på, at svartiden kan variere afhængigt af sagens omfang.
Kan man klage over lang sagsbehandlingstid?
Man kan klage til ombudsmanden, indtil et år efter den afgørelse eller begivenhed man vil klage over. Fristen regnes fra det tidspunkt, hvor klageren har modtaget den øverste klagemyndigheds afgørelse.
Hvordan anmelder man en kommune?
Klage over din kommune
Er du utilfreds med den måde, din sag bliver eller er blevet behandlet på i kommunen, kan du i første omgang henvende dig til det kontor eller den afdeling i kommunen, som du er utilfreds med. Du kan også kontakte en eventuel borgerrådgiver i kommunen.
Hvor lang tid har kommunen til at behandle en ansøgning?
Vi opgør derfor sagsbehandlingstiden som den tid, der går fra vi modtager din ansøgning, til du får en afgørelse. Du kan forvente, at det tager under 5 måneder at behandle din ansøgning, hvis du har søgt om en af de fem nedenstående kategorier. I øjeblikket tager sagsbehandlingen ca. 3 måneder i gennemsnit.
Kan jeg se min sag hos kommunen?
Hvilke sager kan du se her? I øjeblikket vises sager fra kommunen, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen (SU), Udbetaling Danmark samt visse sager fra Kirkeministeriet og Styrelsen for Patientklager. Når du ikke kan se sager her, skyldes det, at du ikke har nogen, eller at de midlertidigt ikke kan vises.
Kan man klage over Ankestyrelsens sagsbehandlingstid?
Ankestyrelsen kan behandle en klage over manglende overholdelse af offentliggjorte sagsbehand- lingsfrister, men først når der er truffet afgørelse i den konkrete sag. Der kan klages over den manglende overholdelse af sagsbehandlingsfristen, selv om der ikke klages over afgørelsen i den konkrete sag.
Hvor lang tid tager en sag i ankenævnet?
Hvis du beslutter dig for at klage skal du vide, at den typiske sagsbehandlingstid er 6-8 måneder. Du skal betale et klagegebyr på 300 kr. Hvis du ikke er tilfreds med ankenævnets afgørelse, har du stadig ret til senere at gå til domstolene med din sag.
Hvad kan kommunen tjekke?
- visse sager om ydelser efter serviceloven til børn, hvor der også er adgang til at få oplysninger fra private.
- visse sager om førtidspension.
- sager om tilbagebetaling af sociale ydelser.
- visse oplysninger i forbindelse med sager om mellemkommunal refusion.
Hvor lang tid tager behandling af førtidspension?
Det tager i gennemsnit 19,5 uger at bevilge et fleksjob, 20,5 uger at bevilge et ressourceforløb og 23 uger at bevilge en førtidspension. De korteste sager varer 7,5 uge og lige under halvdelen af sagsbehandlingstiden bruges i forbe- redelsesfasen.
Kan man lægge sag an mod kommunen?
Hvis to kommuner er uenige om deres forpligtelser, kan de indbringe sagen for Ankestyrelsen. Det gælder sager om handlekommune og mellemkommunal refusion. Det står i retssikkerhedslovens § 61.
Kan man kræve en ny sagsbehandler?
Du har ikke et egentligt krav på at få en ny sagsbehandler, men kommunen bør imødekomme dit ønske, hvis det er velbegrundet, og hvis det er muligt.
Hvor kan man klage over en kommune?
Hvis du vil klage, skal du henvende dig det sted i kommunen, der behandler din sag, for at få problemet løst eller klage. Får du ikke svar, eller er du fortsat utilfreds, kan du klage til Borgerrådgiveren. Hvis du har fået noget på skrift, kan du finde kontaktoplysninger og klagevejledning i brevet eller e-mailen.
Kan kommunen klage over Ankestyrelsens afgørelse?
Hvad gør jeg, hvis jeg er utilfreds med en afgørelse fra Ankestyrelsen? Ankestyrelsen er den øverste administrative klageinstans. Det betyder, at du ikke kan klage over vores afgørelser til en anden administrativ myndighed. Du har imidlertid altid mulighed for at få din sag prøvet ved domstolene.
Hvor lang tid tager erstatningssag?
Ansøgninger kan have forskellige forløb. Nogle kan vi behandle hurtigt, mens andre tager længere tid. I gennemsnit tager det lige nu 9 måneder, fra du søger erstatning, til du får en afgørelse.
Hvor lang tid tager en sag i ligebehandlingsnævnet?
Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Ligebehandlingsnævnet er cirka 12 måneder. Ligebehandlingsnævnet har gennem de seneste år modtaget ca. 500 klager årligt. Den oplyste sagsbehandlingstid er gennemsnittet af den samlede sagsbehandlingstid for alle sager.