Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange. Er året godt men ikke bedre end godt, så vil de toppe mellem 12-15 år, og kommer vinene fra et mindre heldigt år, så bør du faktisk ikke gemme dem længere end maksimalt 6-8 år.
Hvor længe skal Barolo ligge?
En Barolo skal lagre minimum 38 måneder inden salg, hvoraf minimum 18 måneder skal være på fad. En Barolo Riserva skal lagre minimum 62 måneder inden salg, hvoraf minimum 18 måneder skal være på fad. I 1990'erne begyndte et opgør mellem traditionalister og modernister i Barolo.
Hvor længe skal Barolo ilte?
En god tommelfingerregel er at åbne en kraftig rødvin mindst 2 timer, før du skal drikke den. Ældre Cabernet'er, Bordeaux'er og Rhône-vine bør dekanteres kort inden servering for at undgå, at de bliver flade og kedelige, mens en traditionel Barolo eller Amarone er et par timer om at åbne op.
Hvornår frigives Barolo?
En Barolo må først frigives efter 36 måneders lagring, hvoraf mindst 2 år er på fad og 1 år er på flasken, før den frigives til salg. En Barolo i god kvalitet kan typisk gemmes i både 10, 20, 30 og i mange tilfælde helt op til 50 år.
Hvor længe kan en rødvin ligge?
Rødvin kan holde sig op til 6 uger i køleskabet, men det afhænger af, hvor meget du drikker, og om den blev kølet ned, inden den blev åbnet. Det er bedst at sætte den på køl efter åbning, hvis du ikke har planer om at drikke flasken op inden for 2-4 dage.
"Hvor længe skal du lagre Barolo-vin?" med Luca Currado Vietti
Hvornår er rødvin for gammelt?
Det gælder for hvid som for rød vin, selvom hvidvin i reglen ikke kræver lagring. Alle vine udvikler sig på flaske. Daglige vine måske kun 6-12 måneder, mens en stor rødvin kan gemmes på flaske i 5-10 år, afhængig af årgangen. En exceptionel vin kan gemmes i 10-20 år, af og til længere endnu.
Hvor længe kan en pomerol ligge?
Holdbarhed og modning
Pomerol-vine har generelt en kortere lagringstid end vine fra Medóc, hvilket betyder, at de kan nydes tidligere. Merlot-druen modnes hurtigere, og mange Pomerol-vine er drikkeklar efter 5-10 år.
Hvor gammel kan Barolo blive?
Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange. Er året godt men ikke bedre end godt, så vil de toppe mellem 12-15 år, og kommer vinene fra et mindre heldigt år, så bør du faktisk ikke gemme dem længere end maksimalt 6-8 år.
Hvad koster en god Barolo?
- 2023 Barbera Piemonte Cantina Terre Del Barolo 2023. (75 cl) Italien, Piemonte, Terre Del Barolo. Ved 1 stk. 119,95. 89,95 kr/fl.
- 2020 Barolo Cannubi Serio e Battista Borgogno 2020. (75 cl) Italien, Piemonte, Fratelli Serio e Battista Borgogno. Ved 1 stk. 519,95. 429,95 kr/fl.
Er Barolo en kraftig vin?
En Barolo vin er en kraftig og lagringsværdig rødvin fra Piemonte-regionen i det nordvestlige Italien, som er lavet på Nebbiolo-druen og regnes blandt italiens absolut bedste vine. Her finder du et fantastisk udvalg af Barolo fra nogle af områdets bedste producenter.
Hvad koster en flaske Barolo?
Elegant Barolo. 379,00 DKK v/ 6 stk.
Hvad spiser man til en Barolo?
Vinen bør serveres til en saftig bøf som ribeye og entrecote, mørkt, krydret eller marineret kød og vildt eller til tunge retter som pasta og risotto. Vinen er også en fremragende ledsager til ostebordet. Når du serverer en Barolo, bør du åbne vinen i god tid.
Kan man drikke Barolo til and?
Bourgogne eller New Zealand også være et godt valg, da vinene typisk vil have god tannin og syre, men ikke overdøve kødet. Server den i så fald let afkølet. De elegante Barolo-vine vil også være et glimrende valg.
Hvor længe kan en Amarone ligge?
Der er ikke så meget tannin i vinen, som skal blødes op, så den kan drikkes relativt ung og gerne efter 3-5 år. Kan man godt lide mere modne aromaer, kan den godt gemmes yderligere, men så risikerer man, at nogle af vinens karakteristika falder væk. De fleste flasker bør drikkes inden de er 10-15 år gamle.
Hvilket glas til Barolo?
Druerne 'Pinot Noir', 'Barolo', 'Barbera' og 'Barbaresco' gør sig fremragende til Bourgogneglasset. Du kan finde dit næste Bourgogneglas lige her.
Hvor lang tid skal en rødvin ilte?
Start iltning to timer før servering
Det er forskelligt fra vin til vin. Derudover er det en smagssag, hvordan du synes, at vinen smager bedst. En tommelfingerregel er dog, du skal begynde iltningen mellem en halv time til to timer før, vinen serveres. Iltningen fortsætter nemlig, når den er hældt på glas.
Hvor længe skal Barolo lagre?
Barolo med Riserva-betegnelsen skal lagre minimum 5 år før frigivelsen. Derudover stilles der krav til andre faktorer som minimum alkohol, maximalt høstudbytte mv. En virkelig god Barolo kan typisk gemmes både 10 og 20 år og endda helt op til 50 år.
Hvilke Barolo årgange er gode?
Hvis du er har nogle rigtigt gamle flasker Barolo liggende, så skal du holde øje med årgangene 1996, 1990, 1989, 1982 og 1978. Disse årgange er rated som de bedste Barolo årgange ældre end 2000 i følge “The Wine Advocate”.
Hvad koster den dyreste rødvin?
For eksempel verdens p.t. dyreste rødvin fra franske Domaine de la Romanée-Conti, årgang 1999. Pris: 2,4 millioner kr. Uden moms.
Kan uåbnet rødvin blive for gammelt?
En uåbnet flaske rødvin kan holde sig længe, afhængigt af hvor tanninrig den er. De tanninrige vine kan holde sig op til omkring 10 år, mens rødvine med færre tanniner holder sig omkring 2-5 år. En åbnet flaske rødvin kan holde sig omkring 2-3 dage på køl med prop i. Ældre årgange bliver hurtigere dårlige.
Hvilken drue er i Barolo?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvilken vin er god at gemme?
- Vin med ædelt råd, 5–25 år.
- Chardonnay, 2–6 år.
- Riesling, 2–30 år.
- Chenin Blanc, Loire, 4–30 år.
- Cabernet Sauvignon, 4–20 år.
- Merlot, 2–10 år.
- Nebbiolo, 4–20 år.
- Pinot Noir, 2–8 år.
Hvor længe skal Brunello ligge?
En almindelig Brunello skal ligge mindst 4 år mens det er mindst 5 år for Riserva, hvor de to år skal være på fade. Vinene topper omkring 8-10 års alderen, mens de bedste kan gemmes mindst 20 år - men det afhænger selvfølgelig af hvem der har produceret den. Den generelle kvalitet er i dag høj.
Hvilke vin bliver bedre med alderen?
- Riesling (2-30 år) Du vil blive overrasket over, at Riesling er en af de bedste hvidvine til aldring. ...
- Chenin Blanc (4-30 år) ...
- Cabernet Sauvignon (5-50 år) ...
- Pinot Noir (5-15 + år) ...
- Nebbiolo (5-20 + år) ...
- Rioja (10-20 + år)
Hvordan ved man om en vin er for gammel?
Hvis vinen lugter af sherry eller eddike, har vinen været udsat for oxidering, hvilket er vinens værste fjende. Vinen vil højest sandsynlig også være brunlig i glasset, hvilket igen er en indikator for at vinen er oxideret. Lugter vinen derimod af rådden æg eller brændt gummi, er det modsatte tilfældet.