Hvor længe har man HPV-virus i kroppen?

Man bliver oftest smittet i årene lige efter den seksuelle debut, og får typisk en infektion med flere HPV-typer. I de fleste tilfælde bekæmper kroppen selv virus i løbet af op til 1 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Hvor længe kan HPV-virus ligge latent?

Nyere forskning peger i retning af, at HPV (Human Papilloma Virus) kan ligge skjult i kroppen i mange år og først bryde frem som en aktiv infektion i livmoderen, når kvindens immunforsvar bliver svækket på grund af sygdom eller alder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dagensmedicin.dk

Hvor lang tid kan HPV ligge i dvale?

Virus overføres som hovedregel ved seksuelt samvær

Smitte med én type HPV virus, beskytter ikke mod smitte med en af de andre typer HPV virus. Virus kan ligge i dvale i huden i flere år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på auh.dk

Hvor længe kan man have HPV-virus?

De fleste smittes indenfor få år efter deres seksuelle debut, men smitte kan også ske senere i livet. Nogle får mere end en infektion gennem livet. Forekomsten af HPV-infektion er højest hos yngre personer og falder med alderen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Hvordan kommer man af med HPV-virus?

Der er ingen specifik behandling af selve HPV-infektionen. Udvortes kan evt. forsøges imiquimid creme som stimulerer og hjælper immunsystemet til at bekæmpe virus. Synlige vorter på hud eller slimhinder kan behandles/fjernes med fx pensling, skæring, frysning eller ætsning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ssi.dk

Hvad er sundhedsproblemerne relateret til HPV, og hvor længe varer HPV-infektion?



Kan kroppen selv bekæmpe HPV?

I de fleste tilfælde vil kroppens immunforsvar selv være i stand til at bekæmpe en HPV-infektion, men i nogle tilfælde bliver infektionen kronisk, og kan forårsage celleforandringer (forstadier til kræft) og eventuel udvikling af HPV-relaterede kræfttyper.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ssi.dk

Kan HPV-virus forsvinde?

Der findes ingen behandling mod infektion med HPV, men hos de fleste forsvinder infektionen af sig selv igen. Kroppen bekæmper nemlig selv langt de fleste HPV-infektioner – ligesom den bekæmper en forkølelse. I nogle tilfælde kan HPV-infektionen blive kronisk og udvikle sig til kræft eller kønsvorter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

Kan man fjerne HPV-virus?

Der findes INGEN medicinsk behandling for HPV-virus. Omkring 10% af kvinder over 40 år og 4,3% af kvinder over 60 år har en blivende HPV-infektion, hvor dit immunforsvar desværre ikke kan bekæmpe infektionen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gynfloridon.dk

Er HPV-virus og celleforandringer det samme?

Celleforandringer på livmoderhalsen skyldes en infektion med HPV (Human Papilloma Virus). Infektionen giver ingen symptomer. I de fleste tilfælde kurerer kroppen selv HPV-infektionen, men hos få kvinder kan infektionen blive kronisk. Det er disse kvinder, der har særlig risiko for at udvikle celleforandringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Kan en gynækolog se kræft?

Ved brug af en specialkikkert kan gynækologen undersøge slimhinden på livmoderhalsen og se efter celleforandringer eller kræft. Der tages vævsprøver - også kaldt biopsier - fra livmoderhalsen. Dette kan gøres uden bedøvelse, men det er muligt at lægge lokalbedøvelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

Kan man blive smittet med HPV med fast partner?

Smitter HPV? Du kan godt have ubeskyttet sex med din kæreste, når du har haft HPV-relateret kræft eller forstadier. Er det en fast partner gennem flere år, er vedkommende sandsynligvis allerede blevet smittet, og immunforsvaret har selv bekæmpet virussen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

Er det normalt at have celleforandringer?

Mange kvinder får celleforandringer på livmoderhalsen. I nogle tilfælde forsvinder de af sig selv, mens andre kræver behandling. Behandlingen er relativt enkel, og stort set alle kvinder bliver helbredt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

Kan HPV smitte ved kys?

HPV er en virus, der primært bliver overført ved seksuel kontakt, men den kan også smitte gennem andre former for fysisk kontakt såsom kys og berøring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blivvaccineret.dk

Hvor mange år kan HPV ligge i dvale?

HPV kan ligge i dvale i kroppen i flere år efter smitte, så en positiv HPV-prøve fortæller ikke, hvornår du er blevet smittet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sst.dk

Kan kønssygdomme ligge i dvale?

Klamydia kan ligge i dvale uden at give symptomer i månedsvis – måske i årevis. Man kan således godt have klamydia uden at vide det. Når klamydia giver symptomer, viser det sig hos kvinder oftest ved øget udflåd fra skeden, blødning fra skeden ved samleje, underlivssmerter og smerter ved vandladningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på birthegaist.dk

Kan HPV smitte via håndklæder?

Virus kan overføres ved enhver kontakt med kønsdelene, hvilket også gælder oral- og analsex. Smitte via indirekte kontakt, eksempelvis ved at dele håndklæde, er dårligt undersøgt, men sandsynligvis er risikoen meget lille.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk

Hvordan kommer man af med HPV?

​Kan man behandles for HPV? Der findes ikke nogen behandling mod virusset i sig selv eller infektionen. Man kan behandle eftervirkningerne (celleforandringer) af infektionen i de tilfælde, hvor det er nødvendigt. Den bedste måde at undgå HPV på er at blive vaccineret, inden man begynder at have sex og at bruge kondom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Hvor hurtigt udvikler livmoderkræft sig?

Livmoderhalskræft udvikles oftest langsomt over 10 - 15 år. Hvis sygdomme opdages og behandles i tide, er udsigterne til fuldstændig helbredelse gode. Det begynder med celleforandringer på livmoderhalsen. Hvis disse ikke behandles, kan de udvikle sig til egentlige kræftceller, der ødelægger det normale væv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på aleris.dk

Kan man få HPV i munden?

Nogle HPV-typer smitter via slimhinderne i kønsorganerne og i mundsvælget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

Hvad betyder high risk HPV påvist?

HØJ-RISIKO TYPER

Typer der forårsager vorter og kønsvorter samt de mange andre, der ikke normalt har risiko for at udvikle sig til kræft, betegnes som lav-risiko typer. Det betyder, at bare fordi man har en HPV infektion, er det ikke ensbetydende med, at man bliver syg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hvidovrehospital.dk

Kan man blive smittet med HPV, når man er vaccineret?

For yderligere information om bivirkninger se produktresumeet for Gardasil®9. Kan HPV-vaccinen give HPV-infektion? Nej, vaccinen indeholder ikke virus-DNA, som kan formere sig og kan derfor ikke forårsage infektion hos den vaccinerede.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ssi.dk

Kan man få livmoderhalskræft efter overgangsalderen?

Risikoen er større hos kvinder efter overgangsalderen. Risikoen hænger sammen med, hvor længe man bliver behandlet, og varer ved, efter behandlingens ophør.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cancer.dk

Hvor mange med HPV får kræft?

Omkring 380 kvinder rammes af livmoderhalskræft, men det beregnes, at HPV derudover er skyld i at ca. 400 mænd og kvinder får en anden form for kræft", siger Susanne Krüger Kjær i nyhedsbrevet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeskriftet.dk

Er celleforandringer altid kræft?

Celleforandringer kan være forstadier til kræft, men forstadier er ikke kræft. Ordet celleforandringer bruges både om atypiske celler og om forstadier til livmoderhalskræft. At celler er atypiske vil sige, at de ser unormale ud, når de undersøges i et mikroskop. Ofte kan man ikke se, hvad celle- forandringerne skyldes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regionshospitalet-randers.dk

Er forkølelsessår HPV?

Forkølelsessår er en almindelig sygdom forårsaget af Herpes simplex virus (HSV). Forkølelsessår er karakteriseret ved små grupper af væskende blærer på en hævet rød hud eller slimhinde. Området kan være ømt. Forkølelsessår smitter ved direkte kontakt, kys eller sex.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netdoktor.dk