Hvor længe giver agurkeplanter agurker?

Rodklumpen skal stadig vandes – dog i mindre mængder. Herefter passer du den, som en agurkeplante normalt skal passes. Du vil have spiseklare agurker efter 6-8 uger, alt efter vejret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på via.ritzau.dk

Hvor længe kan man høste agurker?

Da en agurkeplante producerer agurker løbende i vækstsæsonen, kan du plukke friske agurker gennem hele sommeren. For at sikre en jævn høst af agurker, er det en god idé at beskære og knibe planterne. Opbevar agurkerne i køleskabet, hvor de kan holde sig friske i 7-10 dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveglad.dk

Hvor mange agurker giver 1 plante?

Agurker – og kun skoleagurker – dyrker han i mistbænk, hvor de får lov at brede sig efter at være blevet kappet over 5. blad. Udbyttet har svinget mellem 75–150 styk pr. plante, hvor der er 2 planter i en mistbænk på 1 m².

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man klippe toppen af agurkeplanter?

Tommelfingerreglen er, at du kniber alle agurker, der vokser ud fra selve stammen af. Derudover skal du knibe sideskud på selve hovedstammen af efter to blade, mens du kniber sideskud på sideskud af efter første blad. Når toppen af planten når op til drivhusets tag, bør du også knibe den af.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havehandel.dk

Hvordan får man flest agurker?

Selv om agurker gror bedst ved 28-30 grader, får man flest agurker, hvis temperaturen om dagen er 20-22 grader og 18-19 om natten. Det kommer af sig selv i løbet at sommeren. Jordtemperaturen må helst ikke komme under 15 grader, så går plantevæksten i stå. Lys i drivhuset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på drivhusklubben.dk

Dine agurkeplanter dør hver gang du begår denne fejl!Hvorfor kommer der ikke flere agurker?

Det er ikke meget dyrkningsjord til en agurkplante. I år har du jo plantet, så det kan du måske ikke lave om på. Fjern lecaen og give planten et par cm kompostjord i stedet for øverst. Du bør lave overfladen, så den skråner væk fra stænglen, så der ikke kan komme til at samle sig vand her og give rådangreb på stammen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvor mange agurker i en plantesæk?

I én plantesæk på 50 liter er der plads til: 2 stk. tomatplanter eller agurkeplanter. Men der er plads til 3 stk. peber eller chiliplanter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gartneri-toftegaard.dk

Hvor ofte skal man vande agurker?

Det er en fordel at dyrke agurker i kapilærkasser, så planten får vand nedefra, for så undgår du, at rodhalsen står i vand. Det kan nemlig forårsage svampeangreb. Desuden kan en kapilærkasse indeholde så mange liter vand, at du ikke behøver at vande hver dag, men kan slippe afsted med ca. en gang om ugen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på isabellas.dk

Hvorfor bliver agurker gule på planten?

Årsagen er oftest overvanding, for kompakt jord og især stående vand inde omkring stænglen. En tildækning med spagnum vil ikke hjælpe, og våd spagnum omkring stænglen vil forværre plantens tilstand.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man have agurker og tomater i samme drivhus?

Agurker og tomater er både nemme at dyrke i drivhuset og viser stor adaptivitet i vækstbetingelserne. Agurkeplanter elsker sol og vand og kan vokse opad, hvilket betyder, at de kræver meget lidt plads. Tomatplanter er også velegnet til drivhuse og trives i samme temperatur- og fugtighedsforhold som agurker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på haveekspert.dk

Hvordan nipper man agurk?

For at sikre produktionen af agurker, skal du nippe sideskud af din agurkeplante. Hovedstammen sætter løbende skud i alle bladhjørner, som får blomster (der senere bliver til agurker). Det er disse skud, du skal nippe af. Sideskuddene nippes af efter første blad med fingrene eller en havesaks.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plantorama.dk

Kan agurkeplanter få det for varmt?

Kommer temperaturen gang på gang op på 30° C og derover, bliver planterne varmeskadede og det går ud over deres udvikling. Efter nogle timers varmechok vil både tomatplanter og agurkplanter gå i vækststandsning i flere dage, også selv om man ikke direkte kan se det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Hvor ofte skal agurker gødes?

Agurker har ligesom andre planter brug for næringsstoffer for at kunne gro. Derfor skal du løbende tilføre jorden gødning. Bruger du almindelig havejord, behøver du kun at gøde et par gange om året da jorden i sig selv indeholder mange af de næringsstoffer som agurkerne har brug for.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på davidsen.dk

Kan man klippe agurkeplanter ned?

Det er nødvendigt at beskære regelmæssigt, da det drejer sig om at sørge for, at planten hele tiden kun har en begrænset mængde agurker under udvikling. Hvis planten i en periode får ansat for mange, tager disse al kraften, og planten vælger at lade små nye agurker visne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man tage frø fra en agurk?

Overordnet forekommer frø på tre måder

Frø i bælge: Fx bønne, ært og radise. Skal ofte tørre så meget som muligt på planten, inden de høstes. Frø i frugter/grønsager: Fx squash, agurk, tomat og peberfrugt. Kernerne skal tages ud og behandles mere eller mindre, før de tørres.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvor mange agurker må man spise om dagen?

Du har brug for et sted mellem 1.800 og 2.400 kcal hver dag - afhængig af kropsvægt, køn - og hvor aktivitet du er rent fysisk. Hvis du skal dække det energibehov ved kun at spise agurker, så betyder det, at du skal spise cirka 20 kilo agurker om dagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvordan undgår man spindemider i agurkeplanter?

Hvordan forebygger du spindemider?
  1. Et varmt og tørt klima er optimale betingelser for spindemider, så lad det ikke blive for varmt og tørt i drivhuset.
  2. Sprøjt bladene med insektsæbe, sprøjt især undersiderne af bladene. ...
  3. Sæt spindrovmider, Phytoseiulus persimilis, ud et par dage efter, du har sprøjtet med insektsæbe.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Hvorfor krøller bladene på min Agurkeplante?

De krøllede blade skyldes ophobninger af stivelse. Agurkerne reagerer hurtigt på forandringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvordan vander man agurker?

Plant agurkeplanten ovenpå en 10–15 centimeter høj jordtop, så vandet løber væk fra agurkeplantens rodhals, når du vander. På den måde mindsker du risikoen for svampeangreb, som kan ødelægge agurkeplanten. Umiddelbart efter genplantning er det vigtigt, at du sørger for at holde rodklumpen fugtig de første par dage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på via.ritzau.dk

Kan agurker få for meget vand?

Løsningen er ikke rigelig vanding, så rodzonen står og sopper i vand. Agurk slet ikke kan lide en meget våd jord, og slet ikke omkring selve rodhalsen. Det giver grobund for forskellige svampeangreb, som helt kan ødelægge planten. Den bliver slap, får gullige blade og dejser til sidst omkuld.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man fjerne blade fra agurkeplanter?

Sommeren er godt i gang og det er nu tid til at fjerne alle blade og skud på den nederste halve meter for at skabe bedre luftcirkulation i hele drivhuset. Når topskuddet fjernes danner planten en del nye sideskud. Sideskuddene danner også nye sideskud, og det hele ender i en rodet affære, men det giver mange agurker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på spirekassen.nu

Kan agurkeplanter stå ude?

Agurker er varmekrævende og det er derfor først i april og maj man skal begynde at forspire dem, de kan nemlig først flytte i drivhuset i starten af juni. Der er nogle få sorter der egner sig til at dyrke på friland, men langt de fleste agurker har brug for et lunt miljø i en udestue eller et drivhus.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på landhave.dk

Hvordan skal agurkeplanter passes?

Agurker kan beskæres på flere måder
  1. Jorden skal være mindst 18° varm om morgenen.
  2. Agurkplanten skal placeres, så vand løber væk fra stammen. Det gør man f. eks. ved at hyppe jorden op i en kam og plante agurkplanten i toppen af kammen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på havenyt.dk

Kan man plante agurker dybt?

Agurker skal derimod ikke plantes dybt. Helst skal der formes en lille vold, lige hvor rødderne går ud fra stænglen eller ikke plantes dybere, end de stod i den potte, du har købt den i. Hvis vandet ikke kan løbe væk, samles fugt lige ved rodhalsen, og så går der råd i den.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på drivhusklubben.dk

Hvorfor er mine agurker bløde?

Agurker er meget følsomme overfor ethylen, de bliver gule og bløde. Plastfilmen beskytter delvist mod ethylen påvirkning. Se følsomhedstabellen herunder. Hvis agurker bliver opbevaret ved for høj temperatur, kan de også begynde at gulne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på xn--fokusfdevarer-gnb.dk