Når du fx laver gelé til kager og desserter kan du koge en bær- og frugtblanding op med sukker og evt. lidt vand, tilsætte de opblødte husblas-blade, røre rundt og husblassen vil stivne den flydende masse efter nogle timer på køl.
Hvor lang tid tager gelé om at stivne?
Efter de 20 minutter, tager du en prøve med en teske for at se om det stivner, når din gele køles af. Tag en teskefuld gelé og læg den ud på en tallerken. Hvis den stivner, er din gele klar.
Hvad gør man, hvis gelé ikke bliver stiv?
Dette kan skyldes for kort kogetid, for lidt sukker eller overmodne bær. For at løse problet kan du tilsætte 1 tsk. pektinpulver (Melatin) med 1 spsk. sukker, og lad det simre i et par minutter.
Kan man redde tynd gelé?
Når du er i gang med at koge din gelé og den er for tynd kan du gøre to ting. Enten kan du tilsætte 1-2 tsk. citronsyre pr. liter gelé, og bring geléen i kog igen ved kraftig varme.
Kan gelé koges op igen?
Heldigvis kan geleen fint reddes ved, at den koges op igen i en gryde sammen med en smule geleringsmiddel, som kan købes i supermarkeder og som indeholder pektin der kan bruges til at lave gele af frugter med et lavere naturligt pektinindhold.
Sådan laver du: Jello fra en æske
Hvad gør jeg ved tynd gelé?
Hvis din gelé er blevet for tynd, kan du koge den igen sammen med Blå Melatin og få en tykkere konsistens.
Hvorfor bliver min marmelade ikke stiv?
Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har været tilstrækkelig.
Hvor meget melatin til gelé?
GELÉ: 1 liter usødet saft, 1 pose Gul Melatin, 750 g sukker. FREMGANGSMÅDE: 1 pose Gul Melatin røres i 1 liter kogende usødet saft. MARMELADE: 1600 g frugt (inkl. vand), 1 pose Gul Melatin, 1100 g sukker.
Kan gelé genopvarmes?
Agar Agar geler kan derefter genopvarmes op til 85C uden at de smelter. Takket være denne egenskab, er agar er perfekt til at ændre strukturen i varme cremer og mousse. Du kan lave "varmesikre" geléer der kan tåle en temperatur på 85C.
Kan man bruge melatin i stedet for pektin?
Gul Melatin geleringspulver med konserveringsmiddel er frugtpektin, der gelerer sammen med sukker og kan anvendes til gelé og marmelade af pektinfattig frugt og bær, eller hvis pektin-indholdet er nedsat pga. frysning.
Hvad kan erstatte pektin?
erstatning for pektin
Gelatine:Selvom det ikke er egnet til veganske retter, kan gelatine erstatte pektin, selvom det ændrer den endelige konsistens. Sukker:Ved tilberedning af marmelade kan forlænget madlavning med en generøs mængde tilsat sukker naturligt gøre blandingen tykkere uden pektin.
Hvorfor bliver min gelé uklar?
Hvis geleen bliver grynet
og uklar under kogningen, er saften begyndt at gelere, før man har opdaget det. Gelé kan sjældent smeltes igen. En uklar gelé kan derfor ikke koges om, men må hurtigst muligt hældes op.
Hvor meget sukker pr. liter saft til gelé?
Brug almindeligt sukker, 9 dl sukker til hver liter saft. Koges i 20 minutter. Lav en geléprøve (hæld lidt af massen på en kold tallerken, og træk en ske gennem den for at se, om geléen stivner) for at se, om massen har kogt færdig.
Hvorfor bliver min gelé ikke stiv?
Hvis ikke saften indeholder nok syre, sker der det, at pektinen bliver i stand til at optage vand i sukkermolekylerne, og så er det, at geléen ikke vil stivne. Hvis saften ikke er syrlig nok og derfor ikke vil gelere, kan man tilsætte citronsaft i mindre mængder, indtil den begynder at stivne.
Hvad gør man, når husblas ikke stivner?
Hvis din husblas ikke vil stivne, kan det skyldes at du bruger frugterne ananas, figen, ingefær, kiwi, kokos eller papaya. De indeholder nemlig et enzym, der nedbryder husblas. Giv frugterne et hurtigt opkog for at nedbryde enzymet inden du anvender dem i retter med husblassen.
Kan man smelte gelé igen?
Svar fra Mia Kristensen. Hvis den tynde gelé stadig er fin og ikke muggen eller gæret, så kan du prøve at koge den op igen og tilsætte geleringsmiddel.
Hvad gør man ved tynd gelé?
Hvis dit syltetøj eller gelé er blevet for tyndt, kan du koge det op igen og tilsætte Melatin. Vælg Rød Melatin til syltetøjet og Blå Melatin til din gelé. Så vil du få et bedre resultat.
Hvordan bruger man agar?
Agar agar pulver kan bruges for at tykne produktet. Generelt kan man sige at der skal bruges 1 spsk agar agar pulver til 1 liter mælk men det er bedst at man selv tester det på det mælkeprodukt man anvender. Agar agar pulveret røres op i 1/4 dl af væsken og tilsættes resten at væsken og koges i ca. 2 minutter.
Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?
Du kan bruge pectin eller agar til at stivne marmelade.
Er melatin og geleringspulver det samme?
Rød melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel, og den er god uanset hvor meget sukker du har i din marmelade.
Hvor meget husblas til gelé?
Brug husblas når du laver frisk fromage, blød mousse eller en lækker cheesecake. Dosering: løs gelé: 5-6 blade og fast gelé: 8-9 blade pr. ½ liter væske.
Kan man koge ribsgele op igen?
Har du ikke brugt melamin, og er din ribsgelé blevet for tynd, kan du sagtens koge den op igen og tilsætte lidt melatin.
Kan jeg bruge rød melatin til gelé?
Rød Melatin Øko fra Tørsleffs er geleringspulver med konserveringsmiddel. Melatin er et vegetabilsk fortykningsmiddel. Melatin er rigtig god i gelé eller marmelader. Prøv Rød Melatin fra Tørsleffs næste gang du skal lave marmelade eller gelé, så får du en dejlig konsistent.
Hvad gør man, hvis marmeladen er for tynd?
Pektin er vigtig
Pektin og sukker sørger for, at syltetøjet og marmeladen stivner. Hvis syltetøjet (eller marmeladen) bliver meget tyndt, kan noget af saften hældes fra. Det kan også koges igen med mere sukker eller koges op og tilsættes et fortykningsmiddel.
Hvad kan man bruge i stedet for Atamon?
Hvis du vil være helt sikker på, at dine glas er desinficerede, så kan du bruge alkohol i stedet for atamon - derved undgår du også tilsætningsstoffer.