Hvor høj er Sermitsiaq?

Sermitsiaq er navnet på et stort fjeld, der ligger på en ø 13-15 km. nordøst for Grønlands hovedstad, Nuuk. Fjeldets danske navn er "Sadlen" på grund af dets karaktistiske udseende, set fra Nuuk. Avisen Sermitsiaq er opkaldt efter fjeldet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er det højeste punkt i Grønland?

Gunnbjørn Fjeld, Grønlands højeste bjerg, 3700 m. Bjerget er en nunatak, der rager op over indlandsisen i Watkins Bjerge sydvest for Ittoqqortoormiit (Scoresbysund) i Østgrønland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvad betyder Sermitsiaq?

Sermitsiaq er grønlandsk og betyder 'mellemstor bræ', afledning af sermeq 'landis, bræ'.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvad betyder Nuuk på dansk?

Navnet Nuuk kommer af grønlandsk nuuk 'pynten, næsset'; tidligere kaldet Godthåb på dansk. Nuuk er langt den største by i Grønland og har på de fleste områder en helt dominerende stilling. 33 procent af Grønlands befolkning og 50 procent af den befolkning, der er født uden for Grønland, bor i Nuuk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvor stor er Grønland uden is?

Den grønlandske Indlandsis har et areal på 1,7 millioner kvadratkilometer og er op til 3,2 kilometer tyk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på geus.dk

Grønland i en global verden - Sermitsiaq.AGEr Grønland større end Norge?

Grønlands Areal

Grønlands areal er 2.175.600 km2 – det samme som Frankrig, England, Tyskland, Spanien, Italien, Østrig, Schweiz og Belgien tilsammen. Det 341.700 km2 isfrie område er større end Norge – og 10 gange større end Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på guidetogreenland.com

Hvem ejer Grønland?

Grønland er en del af Kongeriget Danmark, men har en høj grad af selvstyre som senest blev udvidet i 2009. Selvstyret omfatter imidlertid ikke rigsanliggender som blandt andet udenrigs- og sikkerhedspolitik og valutapolitik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på norden.org

Hvor mange byer er der i Grønland?

Der er noget for alle, der ønsker at opleve et eventyr. I Grønland er der 17 byer og 54 bygder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på greenland-travel.dk

Hvorfor hedder det Grønland i Oslo?

Grønland er en gade og et kvarter øst for Oslo centrum, mellem Vaterland og Akerselva, Tøyen, Enerhaugen og Gamlebyen, i bydelen Gamle Oslo. Grønland er også hovedgaden i området. Området var oprindelig strandzonen øst for Akerselvas udløb, og navnet kan henvise til græssletterne ved vandet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er Nuuk kendt for?

Kulturlivet trives i høj grad i Nuuk. Ikke kun fordi du ser en arkitektonisk perle, kulturhuset Katuaq, ligge i bymidten, men fordi de mange mennesker gør, at alle mulige former for kultur dyrkes. Her er musik, Grønlands Nationalteater, Grønlands Kulturhus, Grønlands Nationalmuseum og Nuuk Kunstmuseum.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på greenland-travel.dk

Hvad spiser man mest i Grønland?

Den grønlandske nationalret er suaasat, hvilket er en tyk suppe, der ofte laves med sælkød (den kan dog også laves med andre former for kød). Suaasats hovedingredienser er i dag kødet, byggryn og løg. Omend mange erstatter byggryn med grødris, fordi byggryn ikke altid er tilgængeligt i Grønland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på greenland-travel.dk

Hvad er Grønlands National dyr?

Grønlands nationaldyr er isbjørnen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på guidetogreenland.com

Hvem gav Grønland sit navn?

Udvandrerne fra Norge til Island og derfra til Grønland i 982 lagde sig ind under den norske konge i 1261 som skattelande eller bilande. Den norskfødte viking Erik den Røde (født ca. 950) var en af de første bosættere, og han kaldte øen for Grønland for at lokke nybyggere til fra Island og Norge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkshistorien.dk

Hvad hed Oslo før 1925?

Oslo (mellem 1624 og 1925 Christiania (efter 1877/1897 også skrevet som Kristiania)) er en kommune og et eget fylke i Norge samt landets hovedstad og største by. Byen blev grundlagt i første halvdel af det 11. århundrede, og den blev hovedstad i 1314.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvem opfandt Grønland?

Selvom der havde levet folk i Grønland i flere tusinde år, plejer man at sige, at det var den norske viking, Erik den Røde, der ”fandt” Grønland. De islandske sagaer fortæller, at Erik den Røde blev forvist fra Norge for et drab. Erik sejlede til Island, og bosatte sig der.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på historielab.dk

Hvor gammel bliver en grønlænder?

Grønlændere kan forvente at blive ældre end tidligere. Det gælder både mænd og kvinder. I den arbejdsdygtige alder, det vil sige fra 20 til 64 år, er den forventede levetid også steget. Her kan mændene i dag forvente at leve 2,2 år mere og kvinder 0,8 år mere i forhold til for godt 20 år siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sdu.dk

Hvad er billigt i Grønland?

Varegrupper der har en stor vægt og hvor prisniveauet er 5 % lavere eller mere i Grønland i forhold til Danmark er, Fisk, Husleje, Vand, Brændsel, el, gas og varme, Drift af personlige transportmidler, Forsikringer og Andre tjenester inkl. finansielle tjenester.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stat.gl

Er Grønland den største ø i verden?

Grønland er verdens største ø. Landet strækker sig fra Nunap Isua (Kap Farvel) i syd, 59,46° N til Odaap Qeqertaa (Odak Ø), 83,40o N, som er det nordligst beliggende landområde i verden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på www2.mst.dk

Hvad er Grønland rig på?

Grønlands undergrund er meget rig på mineraler og råstoffer. Alligevel er der ikke ret mange miner i Grønland. Klimaet gør det svært at udgrave og transportere råstofferne. Syd for Nuuk ligger minen Aappaluttoq som udvinder rubiner, der bruges til smykkesten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordatlantiskhus.dk

Hvem var de første mennesker i Grønland?

De første mennesker i Grønland bestod af Saqqaq- og Independence-kulturerne, som kom til landet for ca. 4500 år siden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.nka.gl

Hvad kalder man en grønlænder?

En grønlænder (grønlandsk: kalaaleq) betegner en person fra Grønland (grønlandsk: Kalaallit Nunaat) eller det oprindelige folk, grønlandske inuit (kalaallit, inughuit, tunumiit).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Er der altid lyst på Grønland?

Syd for den nordlige polarcirkel opstår der ikke midnatssol, men der er stadig meget lyse nætter om sommeren. I Nanortalik, Grønlands sydligste by, står solen for eksempel på himlen i op til 20 timer i døgnet, hvilket giver mærkbare lyse nætter, der minder om midnatssol.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på greenland-travel.dk

Hvad betyder Grønland?

Grønland hedder Kalaallit Nunaat på grønlandsk, hvilket betyder grønlændernes land. Der siges også nogle gange Inuit Nunaat, hvilket betyder Menneskenes Land.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på greenland-travel.dk

Hvad lever man af på Grønland?

Fiskeri er Grønlands primære indtægtskilde. Hele 95% af eksporten fra Grønland er fisk og skaldyr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på levendegronland.dk