Hvor har H.C. Andersen gået i skole?

I 1822 kom H.C. Andersen på latinskole i Slagelse og senere i Helsingør hos rektor Meisling – en tid som kom til at give ham mareridt resten af livet. På grund af mistrivsel blev han taget ud af Meislings skole i april 1827 og blev herefter privatundervist af teolog og historiker Ludvig Christian Müller.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forfatterweb.dk

Hvor studerede H.C. Andersen?

juli 1827 havde H.C.Andersen for alvor taget de første skridt på forfatterbanen, medens han forberedte sig til studentereksamen hos Ludvig Chr. Müller og 2. januar 1829 debuterede han med “Fodreise fra Holmens Canal til Østpynten af Amager i Aarene 1828 og 1829”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på www2.kb.dk

Hvor er H.C. Andersen opvokset?

H.C. Andersen blev født den 2. april 1805 i Odense på Fyn, som dengang var Danmarks næststørste by. Her voksede han op som søn af skomager Hans Andersen og Anne Marie Andersdatter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvordan havde H.C. Andersen det da han gik i skole?

Andersen, H. C.

Collin tog den unge dreng under sine vinger, og takket være ham kom Hans Christian i skole og blev uddannet. Collin sørgede for ham rent økonomisk, mens han gik i skole, og efterfølgende varetog han Andersens økonomiske interesser. H.C. Andersen skrev både skuespil, digte og romaner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på guideservicedanmark.dk

Hvornår kom H.C. Andersen i skole?

I sin barndomstid i Odense har Andersen først 1810-11 kortvarigt været i to "pogeskoler" drevet af henholdsvis en "læremor" ved navn Marie Raaschou og en lærer ved navn Fedder Carstens. Carstens' skole var især for jødiske børn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på andersen.sdu.dk

Hobbitten - Oplæst af Ove SprogøeHvor gammel var H.C. Andersen da han startede i skole?

Således skrev Hans Christian i “Mit Livs Eventyr” og dermed sluttede Hans Christian sin skolegang på pogeskolen og begyndte i stedt på Carstens's Drengeskole, som dog ikke kun var for drenge. H.C. Andersen var kun 5 år gammel da han kom til sin lære “læremor” . en af discipliner var stavning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hcandersen-homepage.dk

Hvor mange penge havde H.C. Andersen da han døde?

H.C. Andersens formue blev ved hans død opgjort til 56.452 kroner, hvilket svarer til over 3.000.000 kroner i dag. Hvis forfatteren havde fået penge for oversættelserne af sine værker, ville han have været endnu rigere ved sin død.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvordan var H.C. Andersen barndom?

Ifølge digterens egne udsagn var hjemmet fattigt, men rent og ordentligt, og barndommen lykkelig. Faderen, Hans Andersen, var skomager, og moderen, Anne Marie Andersdatter, arbejdede som tjenestepige og amme. Faderen var en blid og belæst mand, og det var ham, der introducerede H.C. Andersen til litteraturens verden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkshistorien.dk

Hvorfor flyttede H.C. Andersen til København?

Flyttede alene til København som 14-årig

H. C. Andersens drøm var at blive balletdanser, skuespiller eller sanger. Derfor rejste han fra fødebyen Odense til København få måneder efter sin konfirmation, kun 14 år gammel: - H. C. Andersen havde ambitioner og ville være noget.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvor mange sprog er H.C. Andersen?

H.C. Andersens forfatterskab hører til blandt de mest udbredte i verden. På nuværende tidspunkt er H.C. Andersens eventyr oversat til mere end 160 forskellige sprog.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tidsskrift.dk

Hvornår blev HC Andersens barndomshjem bygget?

Huset åbnede for offentligheden i 1930 og den brostensbelagte gade lægger op til et besøg i fortiden. Huset indeholder de meget beskedne værelser, der udgjorde den store eventyrforfatters hjem, og som hans kæreste barndomsminder er knyttet til.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitodense.dk

Hvor mange kærester havde H.C. Andersen?

Han havde ingen kærester og ingen seksuelle forhold til kvinder, men veninder havde H.C. Andersen mange af, og netop kvinderne var den følsomme forfatters mest fortrolige - og dermed også gode kilder til forståelsen af forfatteren. »Kvinderne var dem, han havde mest fortrolighed over for og var mest tryg ved.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyllands-posten.dk

Hvem ejer H.C. Andersen?

Tidligere bogførte man ikke udgivelserne, som man gør i dag. Dertil kommer, at de nu er blevet tilgængelige på nettet. I dag er der nemlig ikke længere nogen, der ejer rettighederne over H.C. Andersens værker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvem har H.C. Andersen været i forelsket?

Den officielle fortælling om H.C. Andersens kærlighedsliv er, at han led tre store romatiske nederlag i sin tilværelse. Han var først ulykkeligt forelsket i Rigborg Voigt, siden i Louise Collin og sent i livet i Jenny Lind.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvordan voksede H.C. Andersen op?

Andersens opvækst? H.C. Andersen blev født den 2. april 1805 i Odense på Fyn, som dengang var Danmarks næststørste by. Her voksede han op som søn af skomager Hans Andersen og Anne Marie Andersdatter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvad hed H.C. Andersens kæreste?

I 1859 blev hun britisk statsborger, og i 1883 professor i sang ved The Royal College of Music i London. H.C. Andersen havde i 1840 kort mødt Jenny Lind i København på Hotel du Nord, hvor hun under en koncertrejse i det sydlige Sverige havde taget en kort afstikker med sin far til København.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odense.dk

Hvor boede H.C. Andersen som barn?

Andersens Barndomshjem. I Munkemøllestræde, tæt på Odense Domkirke, åen og Eventyrhaven finder du det lille gule bindingsværkshus, hvor H.C. Andersen boede sammen med sine forældre fra han var 2 til han var 14 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitodense.dk

Er H.C. Andersen kendt i Kina?

H.C. Andersen var aldrig selv i Kina. Nattergalen er det eneste af hans eventyr, der finder sted i Kina. Kineserne kender det ikke. Det skyldes måske, at Andersen havde lidt besvær med at efterligne kinesisk, når han lader kejseren sige "P!", som selv medden bedste vilje ikke kan forstås som kinesisk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på information.dk

Hvor mange digte har H.C. Andersen skrevet?

Andersen har i alt skrevet over 1.000 digte (se udgaven ved Johan de Mylius: H.C. Andersen. Samlede digte. Aschehoug, København, 2000). Blandt de allerbedste er digtene fra hans sene rejsebog I Spanien (1863).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på andersen.sdu.dk

Hvor mange søskende havde H.C. Andersen?

Hans Christian Andersen havde en søster, som han ikke ønskede at have forbindelse med, og som han aldrig omtalte for sine bekendte i København.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvorfor lavede H.C. Andersen I Danmark er jeg født?

H.C. Andersens kærlighedserklæring til det danske land og sprog blev skrevet i kølvandet på treårskrigen i 1850. Digterens mange udenlandsrejser fik kritiske røster til at så tvivl om hans nationale sindelag, men med I Danmark er jeg født fik han tilbagevist anklagerne. I Højskolesangbogen er angivet tre melodier.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hojskolesangbogen.dk

Hvor gammel er den ældste skole i Danmark?

Sølvgades Skole er Danmarks ældste, fungerende folkeskole. Skolen blev indviet i 1847. Før midten af 1800-tallet var det almindeligt, at skoler blev indrettet i eksisterende bygninger. Da Københavns Kommune besluttede at bygge kommuneskolen i Sølvgade, varslede det nye tider.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på historiskatlas.dk

Hvor gammel var H.C. Andersen da han flyttede hjemmefra?

I erindringsbogen “Mit livs eventyr” beskriver H.C. Andersen situationen, før han som 14-årig fik lov til at rejse hjemmefra og helt til København: - Til sidst gav min moder efter, men lod dog først en gammel, såkaldt “klog kone” hente fra hospitalet for at spå min fremtids skæbne i kort og kaffe.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2fyn.dk