Hvor gammel skal man være for at betale i bussen?

To børn under 12 år kan rejse gratis, når de følges med en voksen med gyldig billet eller kort. Et barn på 12-15 år betaler børnepris og kan gratis tage et barn under 12 år med på sin billet. Børnebilletter følger de samme bestemmelser, som er beskrevet tidligere for henholdsvis billetter til korte og lange rejser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på moviatrafik.dk

Hvornår skal man betale for børn i bus?

Børn 0-12 år

Et barn under 12 år betaler børnepris, når det rejser alene, og kan gratis tage et barn under 12 år med. En voksen kan gratis tage to børn under 12 år med, så længe den voksne har gyldig billet eller kort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dinoffentligetransport.dk

Hvornår skal børn betale i bus og tog?

Hvornår skal børn betale – og hvornår er de gratis? Når et barn rejser alene, skal det betale for rejsen uanset alder. En betalende voksen kan have 2 børn yngre end 12 år, med på rejsen uden at betale ekstra. Et barn over 12 år (mellem 12-15 år), kan have 1 barn under 12 år med på sin billet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

Hvor gammel skal man være for børnebillet?

Generelt gælder følgende for børn, der rejser med DSB: Når et barn rejser alene, eller er 15 år eller derunder, skal det have en børnebillet. En betalende voksen/ung/pensionist kan have op til 2 børn under 12 år gratis med på sin billet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

Kan børn under 12 køre med på Rejsekort?

En voksen på rejsekort, der er checket ind, kan medtage op til 2 børn under 7 år kvit og frit. Børn fra 7 år til 15 år inkl. og børn under 7 år, der rejser alene, betaler ca. halvdelen af prisen for en voksen, og skal derfor checke ind.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

How To Board The Bus and PayEr børn under 12 gratis i bus?

To børn under 12 år kan rejse gratis, når de følges med en voksen med gyldig billet eller kort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på moviatrafik.dk

Kan man køre 2 på et Rejsekort i bus?

Når du skal checke flere ind på et rejsekort, skal du bruge de nye kortlæsere til ”Check ind ekstra”, der findes ved indgangen i midten af bussen. Du kan også bruge de nye kortlæsere til almindeligt check ind, helt som du plejer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midttrafik.dk

Kan børn under 15 få en bøde i bussen?

Når du er fyldt 15 år, er det dit eget ansvar at huske selen i bussen. Spænder du den ikke, er bøden 1500 kr. Buschaufføren er ikke ansvarlig for, at passagerer under 15 år bruger selen. Det skyldes, at chaufføren ikke har mulighed for at se, om alle har sele på.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sikkertrafik.dk

Hvornår kører man gratis med bus?

Når et barn rejser alene, skal det betale for rejsen uanset alder. En betalende voksen kan have 2 børn yngre end 12 år, med på rejsen uden at betale ekstra. Et barn over 12 år (mellem 12-15 år), kan have 1 barn under 12 år med på sin billet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

Hvad er aldersgrænsen for børne Rejsekort?

En forælder eller værge skal bestille Rejsekort til børn Børn fra 0-14 år skal have en forælder til at bestille et Rejsekort. Er dine børn fyldt 15 år, skal de bestille selv. For at bestille et Rejsekort til et barn, skal du selv være oprettet både som bruger og som barnets forælder på Selvbetjeningen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Kan børn rejse gratis med på rejsekort?

Voksne kan have to børn under 12 år med på deres Rejsekort gratis. Børn kan have et andet barn under 12 år med på deres Rejsekort gratis. Du skal ikke checke medrejsende, der rejser gratis, ind på dit Rejsekort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvornår er man barn og hvornår er man ung?

Et barn er et menneske, der endnu er så ungt, at det ikke er kommet i puberteten. Ifølge FNs Børnekonvention er et barn ethvert menneske under 18 år, medmindre barnet bliver myndigt tidligere efter den lov, der gælder for barnet. I Danmark er man juridisk et barn, indtil at man fylder 15 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan man købe en billet i bussen?

I busserne er det også muligt at købe billet af buschaufføren. Men husk at medbringe kontanter og ikke for store sedler. Den samme billet kan bruges til metroen, busser, tog og havnebusser. Sørg for altid at have din billet på dig i tilfælde af, at en billetkontrollør ønsker at se den.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitcopenhagen.dk

Kan man betale med mønter i bussen?

Du kan købe enkeltbilletter med mønter i billetautomaten i bussen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på midttrafik.dk

Kan man betale med MobilePay i bussen NT?

Du kan betale med MobilePay eller benytte følgende betalingskort: Dankort, Visa/Visa Electron/VPay, MasterCard/MasterCard Debit/Maestro, JCB.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordjyllandstrafikselskab.dk

Hvor mange penge må børn rejse med?

Hvis du rejser med fx kontantbeløb eller checks, der har en værdi af 10.000 euro eller derover, har du pligt til at meddele det til Toldstyrelsen. Vi skal nemlig kontrollere, at pengene ikke stammer fra hvidvask.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på toldst.dk

Hvem må køre bus?

Der stilles således kun krav om kørekort til kategori D (bus). Ved kørsel til udlandet er føreren omfattet af krav om grundlæggende kvalifikationsuddannelse og efteruddannelse og skal have et chaufføruddannelsesbevis. Endvidere er det et krav, at føreren har mindst to års erfaring i at køre bus eller lastbil.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fstyr.dk

Kan man tage en ven med i bussen?

Rejser du med bus, skal chaufføren checke dine venner eller familie ind på dit kort. Det er ikke alle busser, der giver dig mulighed for at checke flere ind på samme rejsekort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på passagerpulsen.taenk.dk

Kan man få en bøde som 13 årig?

I Danmark er den kriminelle lavalder 15 år. Det betyder, at børn og unge under 15 år, der begår kriminalitet, ikke kan blive straffet, uanset hvor grov lovovertrædelsen er. Det gælder både i forhold til bøder, betingede domme og tiltalefrafald.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Kan man få en bøde som 14 årig?

Den kriminelle lavalder i Danmark er 15 år. Det betyder, at børn under 15 år ikke kan idømmes straf for en forbrydelse, uanset hvor grov den måtte være. Med straf forstås også betinget dom, bøde eller tiltalefrafald. Et barn under lavalderen kan dog blive holdt erstatningsansvarlig for sine gerninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad koster en bøde i bussen?

Movia hæver kontrolafgiften for at køre uden billet fra 750 til 1.000 kroner fra 1. oktober for voksne. Afgiften hæves fra 375 kroner til 500 kr. for børn (15 år og under) og hunde uden billet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvis du glemmer at tjekke ud med rejsekort?

På din rejsehistorik på rejsekort.dk/selvbetjening, kan du se, om der er et manglende check ud. Manglende check ud kan indmeldes op til 14 dage fra rejsen er påbegyndt. Indmeldinger til godkendelse ligger 8 dage, så prøv igen senere. Efter 8 dage godkender systemet automatisk prisen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk

Hvad koster det hvis man glemmer at tjekke ud?

Det kan være dyrt at være glemsom. Hvis du glemmer at tjekke ud, koster turen 25 kroner. Glemmer du det gentagne gange, vil du modtage advarsler, og ultimativt kan dit rejsekort blive spærret. - En-to procent af vores kunder glemmer at tjekke ud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvad sker der hvis man glemmer at tjekke ud anonymt rejsekort?

Du kan ikke bruge appen Check Udvej Glemmer du at checke ud, har du ikke mulighed for at bruge appen Check Udvej. Du betaler forudbetalingen for din rejse. Mister du kortet, er saldoen tabt Både kortet og saldoen går tabt, hvis du mister det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rejsekort.dk