Det er her Stryhn's leverpostej bliver produceret – og det er den blevet siden 1956, hvor Henry Stryhn byggede fabrikken. Stryhn's er en del af Stryhns Gruppen, som foruden Stryhn's Leverpostej også ejer mærkerne Jensens Køkken, Graasten, K-Salat, Langelænder og foodserviceforretningen Delitaste.
Hvor gammel er leverpostej?
Leverpostej er i traditionel dansk form udviklet i slutningen af 1800-tallet. De tidligste versioner af dansk leverpostej, som afløste de hjemmelavede leverpølser, var leverkage, hvor leveren finstødt i morter blev rørt med smør og æg og bagt i en form foret med spæk.
Hvorfor er der en viking på Stryhns leverpostej?
Derfor er vikingen i det nye logo selvfølgelig også flankeret af to vikingevenner bevæbnet med henholdsvis kniv og ske, der understreger, at Stryhns Gruppen er i markedet for skandinaviske fødevarer, og at noget så ufarligt som bestik tjener som våben, når man går på togt og erobrer nye markeder, der styrker Stryhns ...
Hvornår begyndte man at lave leverpostej?
Leverpostej blev opfundet af franskmanden F. L. Beauvais, som slog sig ned i København i 1847.
Er Stryhns leverpostej blevet mindre?
I 2022 var der 450 gram leverpostej i den blå foliebakke fra Stryhns. Nu er der 400 gram i bakken, og det er ikke første gang, den grovhakkede leverpostej er skrumpet – den indeholdt nemlig engang hele 500 gram.
Reklame for Stryhns leverpostej
Hvornår startede Stryhns leverpostej?
Stryhn`s Leverpostej | Stryhns Leverpostej er perfekt til hverdagen. I Himmelev i udkanten af Roskilde ligger vel nok verdens største leverpostejfabrik. Det er her Stryhn's leverpostej bliver produceret – og det er den blevet siden 1956, hvor Henry Stryhn byggede fabrikken.
Er leverpostej sundt eller usundt?
Svar: Nej, leverpostej er slet ikke usundt. Faktisk er det en meget sundere spise end rigtig mange går og tror. Indmad som hjerte, nyrer, og lever er generelt rigtig sunde og har et højt indhold af både vitaminer og mineraler.
Hvad spiste man i 1700-tallet?
Oksekød, flæsk og vildt
Der var brug for meget kød til den store husholdning, og dagbøgerne viser, at der ofte blev slagtet stude, svin og får på gården. Kødet blev spist fersk, som steg, eller i supper, ragouter eller postejer. Bidstrup havde et ishus, hvor det ferske kød kunne opbevares frossent.
Er leverpostej godt for kroppen?
Leverpostej er en næringsrig fødevare og er blandt andet en rigtig god kilde til A-vitamin, B2, folat og K-vitamin (Kilde: fridafood.dk). Højt indhold af mineraler. Leverpostej er blandt andet en god kilde til jern, selen og zink.
Hvem opfandt leverpostej?
Er leverpostej opfundet i Danmark? For mange danskere er leverpostej på rugbrød et klassisk, dansk måltid, men det lækre pålæg er faktisk opfundet af en franskmand. Helt tilbage i 1847 var det Francois Louis Beauvais, som introducerede griseleverpostej til den danske befolkning.
Er stryhns dansk?
Stryhns Gruppen er en dansk fødevarekoncern, som producerer og markedsfører en række forskellige fødevarer under forskellige brands: Stryhn's leverpostej, Graasten Salater, Langelænder pølser, K-Salat, Jensens Køkken saucer og Royal leverpostej.
Hvorfor skal leverpostej i vandbad?
De skal ca. have 1 time og 10 min. på 170 °C i vandbad, for at undgå at få en brændt skorpe. Det er vigtigt, at vandbadet går 2 cm op på formen, så du undgår en brændt bund.
Hvor gamle blev vikingerne?
Bevarede skeletter viser, at de i gennemsnit var 8-10 cm lavere end vi er i dag og de blev sjældent mere end 35-50 år gamle. Kvinderne blev ofte lidt ældre end mændene. Sådan er det også i dag.
Hvilken mad har Danmark opfundet?
Det danske køkken er bl. a. kendt for rugbrød, smørrebrød, frikadeller, wienerbrød og i de seneste årtier også det nye nordiske køkken.
Hvorfor hedder det fransk leverpostej?
Leverpostej. Leverpostej fremstillet af svinelever kom første gang i handelen i Danmark i 1847, da franskmanden F.L. Beauvais havde fået tilladelse til at tillave og udsælge svinekød tilberedt på fransk måde.
Er leverpostej sundt for hunde?
Mange hunde kan som udgangspunkt godt tåle leverpostej, dog skal du være ekstra opmærksom, hvis din hund har tendens til sart mave og allergi. Leverpostej indeholder meget fedt og salt, hvilket kan udløse følgevirkninger. Er du særligt på udkig efter fedtfattig foder kan du finde det her.
Er leverpostej antiinflammatorisk?
Leverpostej, rullepølse og andet kødpålæg kan øge inflammation i din krop, mens en dåse makrel i tomat er kilde til masser af antiinflammatoriske og dulmende omega-3-fedtsyrer.
Er en rugbrødsmad med leverpostej sundt?
Spis trygt leverpostej
Du kan derfor trygt spise din daglige leverpostejsmad. Hvis du er bekymret for kalorieindholdet, så kan et tyndt lag leverpostej på en tyk skive rugbrød, sagtens være et sundt indslag i den daglige frokost. En almindelig leverpostejsmad med agurk vil typisk indeholde ca. 146 kcal og 4 gram fedt.
Hvilken leverpostej er sundest?
Vil du have sundere leverpostej? Så vælg leverpostej med Nøglehulsmærket. Nøglehulsmærket er Fødevarestyrelsens officielle ernæringsmærke. Leverpostej, der har et lavere indhold af eksempelvis fedt og salt end sammenlignelige produkter i samme kategori, kan blive mærket med nøglehullet.
Hvad spiste man i Danmark for 1000 år siden?
Råvarer. Basiskosten for størstedelen af befolkningen bestod af brød og grød, fremstillet først og fremmest af rug og byg, og hertil kom havre, hvede, boghvede og hirse. Det daglige brød var bagt på rug, mens den brede befolkning kun har spist hvedebrød til fester. Byggen blev brugt til ølbrygning og til grød.
Hvad spiste man til morgenmad i gamle dage?
Det var hovedsagelig rugbrød, grød, vælling eller suppe suppleret med saltet flæsk samt saltet eller tørret fisk. Det blev skyllet ned med rigelige mængder tyndt øl, som man for det meste havde brygget selv. Kosten varierede alt efter hvilke råvarer, man havde tilgængelig, og efter hvilket landskab man boede i.
Hvad spiste man i 1600?
Adelen krydrede sin mad med kardemomme, safran, ingefær og nelliker. Eksotiske frugter var en fin spise og kastanjer, appelsiner og citroner indgår i flere opskrifter i renæssancens kogebøger. I midten af 1600-tallet dukkede de første orangerier op i Danmark. Sukker gjorde sit indtog i tærter og små dessertkager.
Er hamburgerryg usundt?
- Kødpålæg som for eksempel hamburgerryg og skinke skal man skære ned på, fordi det er forarbejdet kød, og det indeholder typisk rigtig meget salt. Og det ved vi, at vi får for meget af, siger Erik Jepsen, der er specialkonsulent i fødevarestyrelsen til tv2.dk.
Hvilken spegepølse er sundest?
Ved at skifte den almindelige spegepølse ud med en kalkunspegepølse vinder du meget. Ikke nok med at du siger farvel til det røde kød, du slipper også for store mængder mættet fedt. Hvis du vil give spegepølsen mere smag, kan du lave en god pesto og bruge som "smør" på brødet. Vælg en kalkunspegepølse med max 6 % fedt.
Hvad er paté lavet af?
Leverpostejen er baseret på lever og spæk, hvilket også er gængse ingredienser i en paté, men den indeholder også kød ex. brystflæsk eller kalvekæd. I en paté tilsættes typisk smagsgivere, som peber, hvidløg eller en form for spiritus. Dette giver patéen en mere markant smag end den almindelige leverpostej.