Hvor gammel er den ældste haj?

danske forskere, har vist at den kan blive langt ældre: Et lidt over 5 meter langt eksemplar var 392 ± 120 år gammel (dvs. mindst 272 år), hvilket gør grønlandshajen til dét hvirveldyr, der bliver ældst. Desuden fandt man, at grønlandshajen først bliver kønsmoden, når den er 156 ± 22 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor gammel blev den ældste haj?

Forskerne fandt så ud af at den ældste haj i deres undersøgelser sandsynligvis var 392 år gammel, men der er en stor usikkerhed på beregningerne, det vil sige, at den korrekte biologiske alder kan svinge fra 272 år til 512 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denblaaplanet.dk

Hvor mange år kan en haj blive?

Man tror, at nogle hajer kan blive op til 100 år gamle, fx den store hvide haj, men man kan ikke bevise det. Man ved dog, af fx nurse-hajen, i fangenskab kan blive omkring 25 år, men hvor gammel den bliver i naturen, ved ingen. Og for de fleste hajers vedkommende, er det helt ukendt, hvor gamle de bliver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor gammel er den ældste dyr?

Grønlandshvalernes lavfrekvente, dybe lyde kan opfanges på enorme afstand på op til 125 km. Verdens ældste dyr menes i øvrigt at være en 507 år gammel molbo-østers.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naturguide.dk

Hvor gammel er den ældste grønlandshval?

»Men selv den minimumsalder er meget ældre end den hidtidige rekordholder blandt hvirveldyr, som var en 211 år gammel grønlandshval. «

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mbl.ku.dk

512 Year Old Greenland Shark - Oldest Living SharkHvor gammel er verdens ældste fisk?

Overskrifter om grønlandshajen

Politiken: Danske forskere afslører vild rekord: Grønlandshajen kan blive 400 år. DR: Danske forskere: Grønlandshaj blev mellem 272 og 512 år gammel. Videnskab.dk: Verdens ældste hvirveldyr: Grønlandshaj blev op mod 512 år gammel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denblaaplanet.dk

Hvilket dyr kan blive ældst i Danmark?

Top 5: Så gamle bliver Danmarks ældste dyr
  1. Molboøsters. På førstepladsen finder vi molboøsters, der bliver over 100 år gamle, men som kan komme helt op over 500 år. ...
  2. Bjørnedyret. Andenpladsen går til bjørnedyret. ...
  3. Ålen. Tredjepladsen går til ålen. ...
  4. Gråsælen. ...
  5. Den sorte hummer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dn.dk

Hvor gammel er den ældste person i Danmark?

Ellen Adelaide Brandenborg fra Aarhus fylder år. Hun er Danmarks ældste nulevende person. Læs hele artiklen her.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på baaf.dk

Hvilket dyr lever længst tid?

Aldrig har der været så meget fokus på grønlandshajen som i dag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denblaaplanet.dk

Hvor gammel blev den ældste kat i Danmark?

21 år skulle nemlig betyde, at Musseline er Danmarks ældste nulevende kat.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ekstrabladet.dk

Er hajer blinde?

Hajer, der lever i dybhavet, har ofte store øjne (fx cookiecutter-hajen). Disse hajer jager nemlig i det mørke dybhav og har derfor brug for store øjne, så de kan udnytte det sparsomme lys bedst muligt. Andre hajer har meget små øjne og er ikke i nær så høj grad afhængig af synet, når de jager (fx hvalhajen).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kattegatcentret.dk

Hvad er det dyr der kan blive ældst?

Grønlandshajen kan formentlig nå en levealder på op mod 400 år og er dermed det længstlevende hvirveldyr, vi kender. Med en nyudviklet metode analyserede forskere fra Københavns Universitet i 2016 øjelinserne fra en række grønlandshajer, og den ældste havde formentlig nået en alder på hele 392 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Er der blevet set en hvidhaj i Danmark?

Fakta er, at hvidhajen aldrig er blevet observeret i Danmark, men hvidhajer kan i teorien godt leve i Danmark, da forholdene rent teoretisk er til stede,” fortæller Rune Kristiansen. Derudover er hvidhajer i stand til at bevæge sig over voldsomt store afstande.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kattegatcentret.dk

Hvor stor er den største hvidhaj?

Den hvide haj (latin: Carcharodon carcharias), også kendt som hvidhajen eller den store hvide haj, er en bruskfisk, der tilhører sildehaj-familien (Lamnidae). Den kan blive op til 8 meter, hvilket gør den til verdens største kødædende fisk. En hvidhaj er dog i gennemsnit 3-4 meter lang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad hed verdens største haj?

Hvalhajen - verdens største fisk og haj

Hvalhajen er verdens største fisk og også verdens største haj. Den kan blive knap 18 meter lang og veje mere end 30 ton! Hvalhajer lever af små stimefisk og dyreplankton som krill (små krebsdyr).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kattegatcentret.dk

Hvor stor er den største haj i Danmark?

Selv brugden, der med sine 12 meter er en af de allerstørste hajer i verden, er en ganske fredelig type og lever af plankton. Den 12 meter lange brugden er størst af alle hajer i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Hvilket pattedyr kan blive over 200 år?

Grønlandshvalen regnes for det pattedyr, som bliver ældst. De menes at kunne blive op til 150-200 år gamle. Der er fanget grønlandshvaler med harpunspidser siddende i, som var fra slutningen af 1800-tallet. Grønlandshvalen er også den hval der får de største barder, de kan blive op til 2 meter lange.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er det ældste træ i verden?

Verdens ældste træ er nok en børstekoglefyr. Den var 4.777 år gammel i år 2013. Fyren hedder "Old man" på engelsk - det betyder gamle mand på dansk. Den vokser i USA - i bjergene i Califonien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skoven-i-skolen.dk

Hvor gammel bliver en hummer?

Den sorte hummer er vurderet til at kunne blive 30-40 år gammel, men grundet dens udskiftning af skal, er det svært at bevise. Hummeren er ikke den mest levedygtige af de fem ældste dyrearter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dn.dk

Hvor gammel er den ældste papegøje?

De ældste fossile fund af papegøjer på den sydlige halvkugle er kun 15 millioner år gamle, hvilket betyder, at papegøjerne måske først udviklede sig på den nordlige halvkugle, inden de spredte sig til den sydlige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ing.dk

Hvor mange år kan en hvid haj blive?

Man tror, at nogle hajer kan blive op til 100 år gamle, fx den store hvide haj, men man kan ikke bevise det. Man ved dog, af fx nurse-hajen, i fangenskab kan blive omkring 25 år, men hvor gammel den bliver i naturen, ved ingen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvilket landdyr kan blive ældst?

En elefant kan blive op til 70 år gammel, men grønlandshvalen slår alle rekorder med en alder op mod 200 år. Grønlandshvalen kan veje op mod 100 tons og måle ca. 18 meter. Foto: dreamstime.com.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på naturguide.dk

Kan hajer lugte blod?

Hajer lugter blod

Hajer har en ekstremt god lugtesans. Forsøg har vist, at nogle hajer kan registrere blod i havvand i en opløsning svarende til 1:1 million. Dette svarer til én dråbe blod i et badekar med vand, eller én teskefuld i et gennemsnitligt svømmebassin.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kattegatcentret.dk

Er der farlige hajer i Danmark?

Er danske hajer farlige? Ingen af de hajarter, der lever fast i danske farvande, er farlige for mennesker. Selv brugden, der med sine 12 meter er en af de allerstørste hajer i verden, er en ganske fredelig type og lever af plankton. Den 12 meter lange brugden er størst af alle hajer i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Hvad er de farligste hajer?

Hvidhaj (Carcharodon carcharias) findes i de varmere dele af alle oceaner og er den farligste af alle hajer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk