Den lille benzintank, der ligger i byen Tikøb i Nordsjælland, blev berømt gennem filmen Baronessen fra benzintanken. Den pågældende tankstation var dengang en Shell-station under optagelserne, og den er bevaret, fuldstændig som den var i 1960, da filmen blev optaget. Dog er den ikke længere i funktion.
Hvilket slot er Baronessen på benzintanken optaget på?
Borreby Slot bruges som kulisse i filmene Elverhøj (1939), Historien om Hjortholm (1950), Kongeligt besøg (1954), Baronessen fra benzintanken (1960) og Gøngehøvdingen (1961).
Hvor ligger godset fra Baronessen fra benzintanken?
Og hvordan kan man gå ind i en kirke, og ud ad en anden - 100 km borte? Det er Borreby herregård ved Skælskør, der ligger rammer til udendørsoptagelserne af godset Rabensten. Hovedbygningen - herreborgen - er opført 1556.
Hvilken kirke bliver brugt i Baronessen fra benzintanken?
I filmen "Baronessen fra benzintanken" er det i Tystrup Kirke at begravelsen af enkebaronessens søn foregår. Det er også denne kirke Anne løber ud af, da hun flygter fra sit eget bryllup. Derimod er det Lundtofte Kirke hun går ind i før brylluppet.
Hvor optog man Baronessen fra benzintanken?
Benzintanken i filmen "Baronessen fra benzintanken" ligger i Tikøb i Nordsjælland. Benzintanken, der blev brugt som location, var en Shell tank og den eksisterer den dag i dag - dog uden at være i drift.
Baronessen på benzintanken
Hvem ejer Borreby Gods?
Da Joachim Castenschiold overtog Borreby Gods havde han en drøm om en scene i godsets gamle ridehus, hvis kolossale, højloftede bygning er fra 1590'erne.
Hvad hedder spøgelset i Baronessen fra benzintanken?
Nu dukker den grå dame, Rosenkildes berømte spøgelse op, Henriette von Rosensten (Karin Nellemose), som kun Anne kan se, fortæller Anne, at hun er arving til slottet uanset hvad andre siger.
Kan man besøge Borreby Slot?
Borreby er et stort landbrug, og året igennem kører tunge maskiner på og omkring Borrebys område. Vi beder vores gæster være opmærksomme og respektere de markerede arbejdsområder, hvor færdsel og parkering er risikabel, og dermed ikke tilladt for besøgende.
Kan man besøge Dronninglund Slot?
Velkommen til Dronninglund Slot
Der har tidligere været hotel og restauration på slottet, men det er permanent lukket. Det er heller ikke muligt at leje lokaler til fester og lign. Slottet er privat og der er ikke adgang for offentligheden uden forudgående aftale. Vi anbefaler et besøg i den tilstødende folkekirke.
Kan man besøge Nordborg Slot?
Ruten er åben hele året rundt og smuk at besøge når som helst. Hunde er velkomne men skal være i snor. Denne rute fører dig ud på halvøen, hvor Nordborg slot ligger. Nordborg slot er bygget i 1151 af kong Svend, men blev jævnet med jorden i en brand, og blev først genopført i 1911.
Hvad er en herreborg?
'Herreborg' er et herregårdshistorisk begreb, der har været anvendt som samlebetegnelse for følgende herregårde opført i midten af 1500-tallet: Rygård, Hesselagergård, Egeskov, Nakkebølle, Ørbæklunde og Borreby.
Hvilket gods er brugt i Baronessen fra benzintanken?
Baronessen fra benzintanken er en dansk film fra 1960, produceret af Saga Studio og instrueret af Annelise Reenberg efter manuskript af Peer Guldbrandsen og John Olsen. I 2007 blev den opsat som musical på herregården Borreby.
Hvad for et slot er Baronessen fra benzintanken optaget?
"Baronessen fra Benzintanken" er indspillet her. - Anmeldelse af Herreborgen Borreby, Skælskør, Danmark - Tripadvisor.
Hvem spiller Lars Tofte?
Neklas Klausen spiller Lars Tofte – Annes morbror - i Varde Sommerspil 2024 ”BARONESSEN FRA BENZINTANKEN”. Neklas debuterede i Varde Sommerspil 2014 i "Byens bedste horehus", og han har siden da haft adskillige markante roller både i sommerspillet og i 7-kantens øvrige forestillinger.
Hvad har Ove Sprogøe lagt stemme til?
Sprogøe lagde også stemme til figurer i de danske originalindtalinger af en række Disney-film, heriblandt Askepot (1950), Alice i Eventyrland (1951), Peter Pan (1953), Lady og Vagabonden (1955), Tornerose (1959), Sværdet i stenen (1963) og Junglebogen (1967).
Hvilke julekalendere har Ove Sprogø medvirket i?
20 ÅR ER GÅET ❤️ Siden at vores allesammens Ove Sprogøe lukkede sine milde øjne 😔 Udover et hav af film og TV-serier nåede han også at medvirke i 4 julekalendere gennem tiden: - “Noget om Nisser” som Ranunkel - “Fru Pigalopp og Juleposten” som Fortæller - “Jul i Gammelby” som Nissefar - “Nissebanden” som Onkel Birbaum ...
Hvor mange film indspillede Dirch Passer?
I årtier var Dirch Passer Danmarks populæreste revy- og filmkomiker - og hans enorme folkelige gennemslagskraft blev ikke mindre efter hans alt for tidlige død i en alder af blot 54 år. Med godt 100 filmroller på knap 30 år var han en af vores mest produktive filmskuespillere.
Hvem ejer Brahetrolleborg Gods?
Vester Hæsinge: Brahetrolleborgs ejer, Catharina Reventlow-Mourier, fortæller torsdag 23. januar kl. 19.30 om stedets historie fra kloster til herresæde - om nogle af godsets ejere, der har haft lokalhistorisk betydning, og om at drive en knap 800 år gammel virksomhed anno 2025.
Hvem ejer Hagenskov Gods?
I 1854 solgtes den til slægten Wedell og indgik i ejerfællesskab med Wedellsborg. Siden 1954 har hovedgården været i slægten Schall Holbergs eje.
Hvor er Prinsessen fra benzintanken optaget?
Benzintanken i Tikøb
Den lille benzintank, der ligger i byen Tikøb i Nordsjælland, blev berømt gennem filmen Baronessen fra benzintanken. Den pågældende tankstation var dengang en Shell-station under optagelserne, og den er bevaret, fuldstændig som den var i 1960, da filmen blev optaget.
Hvor er sort høst optaget?
Hovedbygningen blev opført i årene 1868-1870. Rosenfeldt startede som ladegård til Iselingen herregård. Scenen, hvor Ole Ernst kommer på besøg hos den døde onkel og tror han skal arve i filmen "Sort høst", er optaget på/ved Rosenfeldts hovedbygning.
Hvad bliver Frederiksborg Slot brugt til i dag?
Frederiksborg Slot huser i dag Det Nationalhistoriske Museum. Særligt tilknyttet Kongehuset er slottets Ordenskapel og Badstuen. Frederiksborg Slotskirke har bevaret en særlig forbindelse til Kongehuset.
Hvor ligger Nordborg?
Nordborg (tidligere også Nørborg, tysk: Norburg) er en by på Als med 5.729 indbyggere (2024), beliggende 21 km nordvest for Fynshav og 26 km nord for Sønderborg. Byen hører til Sønderborg Kommune og ligger i Region Syddanmark. Den er øens og kommunens næststørste by efter Sønderborg.