Chokoladens historie starter i det mellem- og sydamerikanske område. Før Europæerne kom til Mellemamerika hed det Mesoamerika og dækkede området, hvor vi i dag finder Mexico, Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras og Nicaragua. I denne periode brugte Olmekerne (1500-400 f.Kr.)
Hvilket land er kendt for chokolade?
Den 'førende' nation er – måske ikke overraskende – Schweiz, som er hjemsted til store internationale chokoladeproducenter som Nestlé og Lindt & Sprungli. Til gengæld er en anden nation, der er kendt for sin chokolade, nemlig Belgien, helt nede på en 13.
Hvornår opfandt man chokolade?
Den første spisechokolade fremstilles. I 1828 fandt hollænderen Conrad van Houten (1801-1887) på at affedte kakao i en skruepresse, og biproduktet, kakaosmør, gjorde det muligt at fremstille chokolade i fast form.
Hvad er den ældste chokolade?
Fra drik til spisechokolade
Den første chokoladeplade blev støbt i Bristol i England i 1847 af Joseph Fry den Yngre. Peter Daniel fra Nestlé i Schweiz fortsatte udviklingen ved at tilføre mælkepulver i chokolade, og dermed blev den første mælkechokolade lavet i 1875.
Hvem opdagede chokoladen?
Allerede 600 år før vores tidsregning opdagede Maya indianerne i Amerika de vilde kakaotræer. De fremstillede en drik, som de kaldte "Chocolati" af ristede kakaobønner, vand og lidt krydderi.
How Nutella Is Made In Factory? Bulk Production Of Chocolate Spread Using Advanced Machines
Hvilket land opfandt chokolade?
Chokoladens historie starter i det mellem- og sydamerikanske område. Før Europæerne kom til Mellemamerika hed det Mesoamerika og dækkede området, hvor vi i dag finder Mexico, Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras og Nicaragua. I denne periode brugte Olmekerne (1500-400 f.Kr.)
Hvem opfandt kakao?
Olmekerne var de første, der dyrkede kakao fra ca. 1500 før Kristus. Frøene ("kakaobønnerne") er stadig en vigtig ingrediens i det mexicanske køkken sammen med chili og mandel. For at vokse kræver træet et fugtigt klima med regelmæssige regnskyl.
Hvilket land er verdens største producent af chokolade?
Med en gennemsnitlig årlig produktion på 1,2 millioner tons kakaobønner sidder Elfenbenskysten på cirka 40 procent af den globale produktion, hvilket gør landet til verdens største kakaoproducent.
Hvem laver verdens bedste chokolade?
Friis Holm Chokolade er skabt af Mikkel Friis-Holm - den regerende verdensmester i chokolade, kåret ved International Chocolate Awards. Her får du altså intet mindre end verdens aller bedste chokolade - både for smagsløgene og for en mere bæredygtig verden.
Hvad er den mest populære chokolade i verden?
Den originale Snickers er den mest solgte chokoladebar i verden. Den originale Snickers blev introduceret i 1929 af Frank og Ethel Mars, og blev angiveligt opkaldt efter familiens favorithest. Snickers var specielt populær blandt biograferne i 1970'erne og tidligt i 1980'erne.
Hvem opfandt Toms chokolade?
Toms blev grundlagt i 1924 af de to apotekere Hans Trojel og V.H. Meyer.
Hvornår er chokolade for gammel?
Chokolade, især mørk chokolade, bliver faktisk bedre med tiden - til en vis grænse. Helt frisk chokolade kan være nærmest uspiselig. Chokolade (mørk) opnår sin optimale smag efter 6-18 måneder og begynder herefter langsomt at miste kvalitet. Men selv efter 2½ år er en god kvalitetschokolade fortsat fremragende.
Kan kakaotræer vokse i Danmark?
Kakaotræet gror i varme lande, hvor der altid er 25-30 grader. Der er altså alt for koldt i Danmark.
Hvilket land i verden spiser mest chokolade?
Ikke uventet findes den højeste chokoladeindtagelse i Schweiz, hvor man spiser næsten ti kilo pr. indbygger pr. år. I USA, som har verdens fedeste befolkning, er chokoladeindtagelsen kun halvt så stor, som den er i Schweiz.
Hvilket land kommer Toblerone fra?
En klassisk Schweizisk mælkechokolade kendt for sin karakteristiske form og smag. Toblerone blev grundlag af Jean Tobler i 1899. Den karakteristiske trekantede form skal forestille bjergtoppe i en bjergkæde.
Hvor kommer Lindt fra?
Lindt er en schweizisk chocolatier, som laver chokolade og andre søde delikatesser. Virksomheden slog første gang dørene op i 1845, og siden blevet en verdenskendt producent af kvalitets chokolade.
Hvad er verdens dyreste chokolade?
Står i Guinness Rekordbog som skaber af verdens dyreste chokolade: Den ødsle trøffelchokolade La Madeleine au Truffle, der koster 250 dollar (ca. 1500 kroner) for ét stykke på størrelse med en lego-klods.
Hvilken chokolade feder mindst?
Mørk chokolade 70% indeholder 574 kcal pr. 100 g (fra Toms), mens en mælkechokolade (fra Toms) indeholder 562 kcal pr. 100 g. Kan du bedst lide den lyse chokolade, får du rent faktisk færre kalorier pr.
Hvem laver Marabou chokolade?
Marabou er et af Danmarks mest elskede varemærker med chokolade, der får både store og små til at sige Mmm... Marabou er en del af koncernen Mondelēz International, som er verdens største chokoladevirksomhed.
Hvem ejer Snickers?
Mars Wrigley, der ejer Mars Danmark, står bag brands som Snickers, Bekind og selvfølgelig Mars.
Hvilken chokolade er mest usund?
Mørk chokolade har et højt kakaoindhold, og det er her, de mange sunde antioxidanter findes. Derfor gælder det helt generelt, at jo mørkere chokoladen er, desto sundere vil den være. Den lyse chokolade er fattig på kakaopulver, og i stedet er den typisk proppet med en masse sukker.
Hvem laver Milky Way?
Milky Way er en chokoladebar, som bliver produceret af Mars, Incorporated. Navnet Milky Way er inspireret af Mælkevejen, og skal signalere noget luftigt og mælkeholdigt.
Hvor laver man Nutella?
Det bliver fremstillet hos chokoladefabrikanten Ferrero. Pålægget kommer fra Italien, og det er meget anvendt i hele Europa.
Hvorfor producerer vi ikke kakao i Danmark?
Udbredt fattigdom, skovrydning, ulighed mellem kønnene, børnearbejde og tvangsarbejde er vedvarende problemer i kakaoindustrien. Det er problemer, som i sidste ende endda kan ødelægge hele industrien. Udbuddet af kakao er truet på grund af klimaforandringer og gamle kakaotræer med få afgrøder.
Hvorfor hedder det chokolade?
Ordet chokolade kommer af det aztekiske ord xocolatl, der betyder bitter vand. Et rygte siger, at den aztekiske konge Montezuma troede, at chokolade var et afrodisiakum, og derfor drak han 50 glas flydende chokolade hver dag.