Hvis der er tale om en kraftig pizza, så prøv en Zinfandel eller Primitivo til. Hvis der derimod er tale om en lettere pizza, kan den med fordel parres med en oversøisk Chardonnay eller en Pinot Grigio. Herunder finder du de vine, vi mener, passer godt til pizza.
Hvilken vin drikker man til pizza?
Det helt oplagte at servere her, er en Chianti Classico fra Toscana, hvor de frugtige og bærsaftige Sangiovese-vine bare altid matcher de tomat-baserede retter perfekt. Du kan også vælge en Barbera fra Piemonte, der både er frisk i stilen, men som samtidig har masser af bærsødme.
Hvad drikker italienerne til pizza?
Italienerne drikker rødvin (eller øl) til pizza og de fleste danskere drikker også rødvin til pizza. Men hvad gør man så lige, hvis ikke man bryder sig om eller ikke kan tåle rødvin? Det er godt nyt, for du kan sagtens drikke både hvid og rosé til din pizza. Faktisk smager nogle pizzaer bedre med en hvidvin.
Er Primitivo en god vin?
Italiensk Primitivo-rødvin er ofte kendetegnet ved sin fyldige, ekspressive og sødmefulde smag af modne brombær. Ofte har Primitivo-vin en høj alkoholprocent, og det er en god 'all round'-madvin, som passer godt til flere velsmagende retter. Den er dog særdeles god, hvis den serveres let afkølet til grillmad.
Hvilken rødvin er god til madlavning?
Mad med rødvin
Vælg en type vin som passer til det kød du skal lave. Vildt har det godt i samspil med potente og mørke vintyper som Amarone, Shiraz og Zinfandel. Mens oksekød vil elske alt fra Bourgogne og Bordeaux. Til de mere lyse kødtyper bør du gå efter vine som Valpolicella og Beaujolais.
Sådan parrer du VIN med PIZZA
Kan man bruge hvidvin i bolognese?
En italiensk bolognese er en kødsovs, der laves af hakket kød, oftest oksekød men sommetider også en blanding af okse- og svinekød. Kødet simres med grøntsager, hvidvin, boullion og krydderier, til en smagfuld sauce. Ofte tilsættes også bacon og/eller italiensk pølse som salsiccia.
Hvad er forskellen på Zinfandel og Primitivo?
Primitivo og Zinfandel er én og samme drue. Det første navn bruges i Syditalien, det andet i Californien. Navnet Primitivo kommer af, at druen modner meget tidligt: Primo = første. Italienske udvandrere tog den med til Californien, og som Zinfandel optræder den her som en ren kamæleon.
Hvad spiser man til Primitivo?
Det er ret oplagt med en klassisk italiensk pizza til din lige så italienske Primitivo. Det kunne også være en pastaret, oksemørbrad, Chili con Carne eller en burger. Lam er også godt selskab for Primitivo, lagret ost, auberginer og grøntsagsretter. Du kan også roligt bruge den til grillaften på terrassen.
Hvad passer Zinfandel til?
Zinfandel er en højoktans vin, hvor alkohol, smag og sødme spiller flot sammen. Det kræver også en vis kraftighed fra madretten. Krydret mad, fx karry eller barbecue marinader, vil gå rigtig godt til vinen. Prøv nogle lækre asiatisk krydrede spareribs på grillen eller en vildt ret fuld af krydderier.
Er det ulovligt at putte ananas på pizza i Italien?
Ananaspizza eksisterer ikke i Italien
Det er mest fordi, ananas ikke er et italiensk produkt, men også fordi pizzatopping kun er acceptabelt, hvis det ikke smager for voldsomt – hvilket ikke er tilfældet med denne frugt!
Hvad er den mest kendte pizza i Italien?
Napoli er stadig mest berømt for den autentiske "Pizza Margherita". Denne klassiske pizza har en tynd, sprød skorpe, frisk tomatsovs, mozzarellaost og frisk basilikum. Den er simpel, men ekspertisen i at fremstille den perfekte napolitanske pizza er en kunstform i sig selv.
Er det sundt at spise pizza?
En pizza kan også være lige så ”sund” som en sandwich eller salat – det kommer an på, hvordan den er lavet. Du kan godt spise fastfood en gang i mellem, men hold igen med de store portioner. Hvis du ofte spiser kalorietæt fastfood, kan det nemlig føre til overvægt.
Hvad drikker italienere til pizza?
VINTIP: Italiensk rødvin smager fantastisk til pizza, men vidste du, at italienerne drikker enten øl eller Prosecco til deres pizza? Under anbefalede vine har jeg derfor tilføjet Prosecco som en frisk sommervin til din grillede pizza, men rødvin er også altid et hit.
Hvor meget vin drikker en italiener?
Ifølge de seneste tal drikkes der i Danmark omkring 35 liter i gennemsnit per indbygger hvilket giver et forbrug lige under 170 mio. liter vin eller svarende til 230 mio. flasker vin. I Frankrig og Italien drikkes der omkring 46 liter årligt pr.
Hvilken vin skal man vælge?
- Cabernet Sauvignon har kendis-faktor og mørke bær. Cabernet Sauvignon-druen er nok den mest kendte rødvinsdrue. ...
- Pinot Noir er lys med masser af frisk syre. ...
- Merlot er god til nybegynderen. ...
- Zinfandel fås både sød og krydret. ...
- Syrah/Shiraz går fra det frugtige til det røgede.
Hvad er primitivo vin?
Pugliens Primitivo
Navnet Primitivo har druen efter sigende fået af en præst i slutningen af 1700-tallet, da han bemærkede at druen modnede tidligere end de andre druesorter. Den klassiske udgave er saftig, mørk i farven med flotte noter af modne brombær, violer og peber.
Hvad spiser man til Châteauneuf du Pape?
Châteauneuf-du-Pape er en fed og velsmagende rødvin, der er oplagt til den danske julemad, men også grillet oksekød, and, hamburgere, vildt, svampe, oksehale, Osso Buco og lammeryg.
Hvad spiser man til sancerre?
En klassisk hvidvin fra Sancerre passer perfekt som aperitif på terrassen en solskinsdag, men endnu bedre til mad som fisk, skaldyr, salater og fede oste, især den franske gedeost: Crottin de Chevre.
Er der meget garvesyre i Zinfandel?
Er der meget garvesyre i Zinfandel? Nej. Zinfandel har et lavt tanninindhold og er god til dig, hvis du ikke er glad for tørre vine.
Er Zinfandel sød?
I Apulien, i den italienske støvlehæl, kalder de druen Primitivo, i Californien kalder de druen Zinfandel. Fælles for begge vine er, at de har meget sødme, tyngde og er rige på blommet frugt og mørke bær. Kroppen er fyldig, medium syreniveau og pæne tanniner. Vinen har ofte en høj alkoholprocent.
Hvad er forskellen på rødvin og rosévin?
Rosé er ikke en bestemt type drue - det er simpelthen en genre af vin, som rød- og hvidvin. Selvom den produceres på samme måde som andre røde vine, er tiden, den gærer med drueskind, kortere. Det er denne kortere tid med drueskindet, der giver rosé sin karakteristiske lyserøde farve.
Er kødsovs og bolognese det samme?
Bolognese betyder egentlig bare kødsovs, eller ragú, og det behøver ikke være oksekød, du bruger. Du kan lave din kødsovs præcis, som du vil – f. eks. med kylling, som vi også foreslår i opskriften her.
Kan en hvidvin blive for gammel?
Hvidvin ændrer også farve med alderen. De bliver generelt mørkere med tiden, men hvis vinen ligefrem er blevet brunlig, kan det være et udtryk for at vinen er blevet for gammel. Hvidvin og rosévin kan som en tommelfingerregel holde sig i et par år uåbnet, men igen afhænger det af vintypen.
Hvad hedder spaghetti bolognese i Italien?
Spaghetti bolognese, ragù, ragù alla bolognese, pasta med kødsovs. Kært barn har mange navne. Men ét er sikkert: pasta al ragù er en af de mest berømte italienske pastaretter – ja måske den mest berømte, der findes. Og vi er mange, der er fan af denne skønne smagfulde ret.