Gode sprøde hvidvine som Albariño, og Chenin Blanc, eller frisk rosé er gode valg til mager fisk. Foretrækker du rødvin kan du med fordel servere en rødvin med lav tannin som Pinot Noir eller spank Mencia. Føler du dig ekstra kreativ kan det også være en god løsning med en tør sherry.
Hvad drikker man til kogt torsk?
Til kogt torsk serveret med sennepssauce skal vinen gerne have en smule sødme der kan matche smagsindtrykkene på bedste vis. En oversøisk sauvignon blanc vil være et godt bud på en god vin hertil.
Hvilken vin passer til torsk?
Hvilken vin passer bedst til torsk? Hvidvine som Chardonnay, Sauvignon Blanc og Riesling er ideelle valg til torsk, da de komplementerer fiskens milde smag.
Kan man drikke rødvin til fisk?
Rødvin til fisk og skaldyr
Har du mest lyst til rødvin til din fisk og skaldyr er en let Pinot Noir et glimrende valg til rejer og røget eller stegt laks. Vinen er frugtig uden at overdøve fisken. Skal du servere fisk i en krydret asiatisk ret er Cabernet Sauvignon et passende valg af rødvin.
Hvad drikker man til stegt torsk?
Vin til stegt eller grillet torsk
Til stegt eller grillet torsk, vil en fransk hvid Bourgogne på chardonnay druen eller en fyldig tysk riesling begge være et godt match. Til denne udgave af torsken, kan rødvin godt ledsage retten.
Jakob Clausen sælger torsk på en ny måde
Hvad går godt med torsk?
- Jordskokkesuppe med torsk.
- Kogt torsk med sennepssovs.
- Smørstegt torsk med hvidvinssauce og porre.
- Kogt torsk. Læs mere.
- Torsk i fad med kartofler.
- Torsk i ovn med grøntsager.
- Dampet torsk med ærtepure og asparges.
- Dampet torsk.
Hvad passer Sauvignon Blanc til?
Hvad spiser man til Sauvignon Blanc? Sauvignon Blanc er en alsidig vin, der passer godt til en række forskellige retter, herunder skaldyr, fisk, salater, lyst kød og ost.
Kan man drikke rødvin til laks?
Oprindelsessted: Som oftest USA eller Bourgogne. Men en let rødvin uden for meget tannin vil også fungere til laksens kraftige, stegte smag, der ikke er til at tage fejl af. En frugtig og syrerig Pinot Noir eller en overmåde elegant og kirsebærsaftig Beaujolais vil også gå, når der er stegt laks på tallerkenen.
Kan man bruge hvidvin i stedet for rødvin?
Når du vælger mellem rødvin og hvidvin, afhænger det meget af dine præferencer og hvad du planlægger at spise. Rødvin har tendens til at have en dybere smag og passer godt til rødt kød og rige pastaretter, mens hvidvin er lettere og ofte præsenterer friske, frugtige noter, der komplementerer fjerkræ, fisk og skaldyr.
Er det godt at drikke et glas rødvin om dagen?
Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Heraf maks. fire genstande på én dag. Der er evidens for, at et større indtag af alkohol på få enkelte dage påvirker ens helbred i en mere negativ retning, end hvis samme antal genstande fordeles ud over flere dage.
Kan man koge frossen torsk?
Hvis du bruger frossen torsk, skal du sørge for, at den er helt optøet inden tilberedning. Optø ikke torsken i mikrobølgeovnen, da dette kan ødelægge teksturen og delvist koge torsken. Torsken er færdig, når kødet skilles ad i flager og ikke længere er gennemsigtigt. Dup torsken tør med et stykke køkkenrulle.
Hvad drikker man til lynstegt tun?
En let grillet tunbøf passer perfekt med en sprød Sauvignon Blanc eller Chardonnay, som besidder den nødvendige friskhed og syre til at skære igennem fisken. Hvis tunbøffen er stegt med krydderurter og citron, kan en tør Riesling tilbyde en herlig, frisk kontrast.
Hvad kan erstatte hvidvin?
En anden ingrediens, som jeg altid bruger, er hvidvin, da dette giver en dejlig og sprød og fyldig smag – og så har man også god samvittighed til nyde et glas hvidvin til maden. Hvis du ikke har hvidvin, kan du bruge 1 spsk. hvidvinseddike i stedet.
Hvorfor må sennepssovs ikke koges?
Sovsen smages til med sennep, salt og peber. Lad ikke sovsen koge efter tilsættelse af sennep, da dette kan give en bitter smag.
Hvor længe kan kogt torsk holde sig?
Tilberedt fisk: 1-2 dage.
Er det sundt at spise torsk?
Torsk, som er i familie med laks, er en af de fisk, der indeholder allermest af det sunde fedt. Så meget faktisk, at fisk på dagsmenuen næsten virker hurtigere end hjertemedicin. En ny undersøgelse fra tidsskriftet Chest slår fast, at tilskud med omega-3-fedtsyrer f.
Hvad feder mest, rød eller hvidvin?
Generelt indeholder et glas rødvin lidt flere kalorier end et glas hvidvin. Dette skyldes typisk, at rødvin ofte har en højere alkoholprocent og tanninindhold, hvilket bidrager til et højere kalorieindhold.
Hvilken hvidvin er god til madlavning?
Den unge frugtige vin vil være det bedste valg til madlavning uanset om du bruger hvid, rød eller rosé. Når du bruger hvidvin, skal du gå efter en, der er tør og har relativt meget syre. En Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Pinot Gris, Pinot Blanc eller Sémillon er oplagte druevalg i selve madlavningen.
Hvor lang tid skal hvidvin koges ind?
Når vin varmes op - fordamper alkoholen, og vinens karakter ændres markant. Vinen skal kunne holde til at koge, eller simre, minimum 5 minutter før mængden reduceres og smagen intensiveres.
Kan man drikke rødvin til torsk?
Rødvin er en klassisk ledsager til fisk, og det er nemt at se hvorfor. Rødvin har en dyb, fyldig smag, der kan være perfekt til at supplere fiskens delikate smag.
Hvorfor er det sundt at drikke rødvin?
Rødvin indeholder en masse antioxidanter - bl. a. polyphenol, der går i forbindelse med kroppens celler, og som påvirker lagringen af fedt og reguleringen af ens blodsukker. Selv små mængder rødvin har vist sig at have en stabiliserende effekt på blodsukkeret.
Er chablis hvid Bourgogne?
Trods Chablis betegnes som en del af Bourgogne, mener de fleste lokale vinproducenterne i området, at det er et selvstændigt distrikt uden større tilknytning til Bourgogne.
Hvad er bedst, Chardonnay eller Sauvignon Blanc?
Sauvignon Blanc er ligesom de to førnævnte druesorter en meget alsidig drue, som er alt fra sød til tør. Denne druesort har generelt mere karakter end Chardonnay'en, så den er et godt alternativ til denne, hvis man vil have en hvidvin, der smager af lidt mere.
Hvad spiser man til cabernet sauvignon?
Cabernet Sauvignon eller Merlot. Vinene må gerne have lidt alder, specielt hvis det er vine fra Bordeaux. Også oversøiske vine på disse to druer vil passe til mange retter med oksekød, ligesom kraftige italienske og spanske vine også er gode ledsagere.
Hvad passer til Riesling?
- Tør Riesling (Trocken) passer fremragende til lette grøntsagsretter, fisk, schnitzel eller lyst kød. ...
- Halvtør Riesling (Kabinett, Spätlese) er ideel til krydrede asiatiske retter som indisk, thai eller kinesisk, hvor syren og sødmen balancerer krydderierne perfekt.