Italienske Amarone, Ripasso eller Primitivo er også populære klassikere til juleanden. Andre gode valg er californisk Zinfandel, Shiraz fra Australien og kraftfulde spanske rødvine på Garnacha-druen. Til Confit de Canard vil en saftig Barbera fra Piemonte eller en Syrah rødvin fra det nordlige Rhône også være gode bud.
Hvad drikker man til confiteret and?
Det er en god idé at have noget syrligt og frisk tilbehør – fx salat med balsamico, en brombærsauce eller frisk rødkålssalat med appelsin – for at komplementere fedtet i selve andekødet. En Côtes du Rhône, fx en Cairanne, vil passe fremragende til.
Hvilken vin drikker man til and?
De klassiske vine til and kommer især fra Rhône - ikke mindst den sydlige del, hvor Grenache-druen spiller hovedrollen. Vinene fra Châteauneuf-du-Pape er oplagte valg, men det kan også sagtens være en anden god vin fra det sydlige Rhône (Gigondas, Vacqueyras, Rasteau m. fl.).
Kan man spise confiteret and direkte fra dåsen?
Du skal faktisk blot tage lårene op af dåsen, stege skindet sprødt og servere dem i en klassisk Confit de Canard-ret. Du kan selvfølgelig også plukke kødet af lårene og anvende i andre retter. Andelåre- ne er kogt direkte i dåsen, så bakterier holdes ude, og holdbarheden er på hele 4 år.
Hvordan tilbereder man confiteret and fra dåse?
Fremgangsmåde. Tag andelårene op af dåsen og læg dem i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt, peber og frisk timian. Steg lårene i ovnen ved 200 grader i 15-17 minutter.
Vinparring med en Pinot Noir til en andeconfiteret middag: Mad og vinparring
Hvor lang tid skal confiteret and have i ovnen?
Fordel andefedtet over lårene og steg dem midt i ovnen ca. 3 ½ time ved 120° - eller til andelårene er helt møre. Tag andelårene op af fedtet og sæt dem på køl til servering - de kan holde sig i flere dage.
Kan man grille confiteret and?
Sæt ovnen til grillfunktion. Sæt andelårene i ovn og grill dem et par minutter under grillen, til skindet er helt sprødt. Du kan selvfølgelig også grille dem på udendørsgrillen. Det smager også fænomenalt godt.
Kan man genopvarme confiteret and?
Hvis du tænker på at bruge fedtet på samme vis som første gang til at danne et låg på confit'en, og ikke til at spise, kan du godt genanvende det. Men ved gentagne opvarmninger vil andefedtet, som indeholder mange umættede fedtsyrer, blive harskt, og så skal det kasseres.
Kan confiteret and blive for gammel?
Traditionelt bruger man confit til henkogning. Så skal lår og fedt fyldes i henkogningsglas og en tur i ovnen eller trykkoger, så alle bakterier bliver slået ihjel. Gør man det kan en confit holde sig i måneds og årevis.
Hvor længe kan confiteret and holde sig i køleskabet?
Hvis lårene ikke skal spises samme dag
Kom dem over i en lufttæt beholder. Sigt fedtet igennem en fin si og hæld fedtet over andelårene, så de igen er helt dækket. Sæt låget på og sæt på køl. Så kan de holde sig i 70-80 dage på køl.
Hvilken vin passer til confiteret and?
Italienske Amarone, Ripasso eller Primitivo er også populære klassikere til juleanden. Andre gode valg er californisk Zinfandel, Shiraz fra Australien og kraftfulde spanske rødvine på Garnacha-druen. Til Confit de Canard vil en saftig Barbera fra Piemonte eller en Syrah rødvin fra det nordlige Rhône også være gode bud.
Kan man drikke Pinot Noir til and?
Kan man drikke Pinot Noir til andesteg? Ja da! Der findes rigtig mange vinelskere, der har det svært med kraftige rødvine og man skal selvfølgelig ikke tvinge en 16 % Amarone i glasset, hvis man som udgangspunkt ikke kan lide denne type af vin.
Hvad koster en god Amarone?
- Mad og Monopolet. Din Vin Guide. Amarone Classico, Acinatico 2020. Accordini, Italien. 279,00 DKK v/3 stk. ...
- Amarone Classico, Vigneto il Fornetto 2016. Accordini, Italien. 645,00 DKK v/3 stk. 760,00 DKK v/1 stk.
- Amarone Classico, Acinatico, magnum 2018. Accordini, Italien. 699,00 DKK v/2 stk. 835,00 DKK v/1 stk.
Hvad betyder confiteret and?
Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges til and, kylling og gås. 'Confire' betyder at sylte (konservere) på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede). Metoden går ud på at smøre især lårene fra fuglene ind i salt i et døgns tid.
Kan man drikke hvidvin til and?
Riesling Kabinett eller Spätlese er som skabt til julemad. Den høje syre i disse vine renser ganen efter de fede elementer som and, sovs og brunede kartofler. Samtidig har mange Riesling vine en let frugtsødme, der harmonerer med julemadens søde elementer. Gewürztraminer fra Alsace er en anden god hvidvin til julemad.
Kan man lave confiterede andelår i airfryer?
Steg de confiterede andelår i airfryeren ved 180 grader i 20 minutter, indtil skindet er helt sprødt. Hvis du ønsker et endnu sprødere resultat, kan du rive kødet fra andelårene fra hinanden og fjerne benene. Steg derefter stykkerne videre i 5 minutter ved 180 grader i airfryeren.
Hvordan forbereder man confiteret and?
Smelt andefedt i en gryde ved lav varme og kom andelårene i gryden, så de bliver dækket godt af fedt. Sæt låg på og lad andelårene simre ved svag varme i 3-4 timer. De må endelig ikke koge, men skal blot lige simre. På den måde bliver kødet på andelårene nemlig mørt som smør og ikke friteret sprødt.
Kan torskerogn på dåse blive for gammel?
Dåsetun og torskerogn bliver sarte efter åbning, mens syltede ting ofte kan holde sig over datoen, siger ekspert. Dåsetun, makrel, flået tomat eller et glas med syltede agurker. Det er nemt at hive et glas eller en dåse ud fra skabets mørke, og den konserverede mad kan holde i evigheder.
Kan blød nougat blive for gammel?
Uåbnet nougat kan opbevares i et helt år i køkkenskabet. Efter åbning skal din nougat opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet. Det er muligt at fryse nougat ned. Det vil dog højest sandsynligt ændre konsistens.
Kan man stege and 2 dage før?
Du kan sagtens stege juleanden dagen før, den skal serveres. Steg anden, parter den og læg den i en bradepande. Gem lidt af stegefedtet dels til sauce og dels til at smøre anden med inden den lunes. Når anden skal spises, pensles den med andefedt og lunes ved 200° i ca.
Kan man lave and i en airfryer?
Forvarm airfryeren til 200° C. Læg andebrystet med skindsiden opad i airfryeren, og giv det 8 min. Vend andebrystet, og giv det 6 min mere. Tilberedningen svarer til et godt mellemstegt andebryst.
Hvor mange personer er der til en and?
I gamle dage sagde man, at 1 and var for lidt til 3 og for meget til 2 personer. Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget anden vejer, men generelt får du mere kød jo større anden er, da skroget vejer nogenlunde det samme uanset, hvor meget den vejer.
Kan man lave sovs af confiteret and?
Sauce til confiteret and
Når du laver confiteret and selv, bliver der lidt god andefond i bunden af gryden. Når fedtet er blevet koldt, er det nemt at fjerne. Fonden kan du så varme op og si til en koncentreret sauce – ikke sovs i rå mængder, men lidt at dryppe med.
Hvad koster confiteret and?
250-350 g. 109,00 kr. – 129,00 kr. De confiterede andelår er kogt (sous vide) i andefedt og lidt krydderi i mange timer, hvilket giver super mørt, saftigt og meget smagfuldt kød.
Kan man stege i andefedt?
Fedtet. Andefedt smager fantastisk. Det er godt til at stege i i stedet for olie. Så bare hæld det i en gammel olieflaske indtil det skal bruges.