De fleste retter med svinekød bør serveres med en vin, der ikke er for kraftig. Om det er en rødvin, en rosévin eller en hvidvin er op til dig selv, men det er en god idé at vælge en let rødvin som Pinot Noir, en fyldig hvidvin som Riesling eller Grüner Veltliner eller en frisk rosévin med masser af bærsmag.
Hvad drikker man til koteletter?
mørbrad, culotte eller koteletter kan både gå med rød og hvidvin - enten en let rødvin eller en kraftig hvidvin - prøv f. eks. en Riesling. Mere smagsintense udskæringer som ribbensteg og nakkekoteletter vil normalt trække mere i retning af en let rødvin - men her som altid kan garnituren spille ind og evt.
Hvilken vin til and og flæskesteg?
Den bedste vin til flæskesteg og rødkål
Pinot noir er et fremragende valg, da denne drue typisk giver vine med frisk syre og noter af røde bær, som passer perfekt til flæskestegens smagsprofil. En anden mulighed er en fyldig hvidvin, som en chardonnay med en smule fadlagring.
Hvilken hvidvin til gris?
Både rødvin, hvidvin og orangevin kan passe godt til gris, afhængigt af udskæringen og saucen, der serveres med det. For eksempel vil grillede svinekoteletter være bedre med rødvine som Garnacha og Sangiovese mens svinekam fungerer glimrende med en hvidvine som Godello og Chardonnay.
Hvad drikker man til svinemørbrad?
Til svinemørbrad, særligt når den serveres med svampe og fløde, vil en hvidvin med en god balance mellem syre og fylde være et godt valg. Den rige, cremede flødesauce og svampenes umamismag kræver en vin, der kan balancere og supplere retten.
Hvilken vin til flæskesteg?
Hvilken vin passer til svinekød?
De fleste retter med svinekød bør serveres med en vin, der ikke er for kraftig. Om det er en rødvin, en rosévin eller en hvidvin er op til dig selv, men det er en god idé at vælge en let rødvin som Pinot Noir, en fyldig hvidvin som Riesling eller Grüner Veltliner eller en frisk rosévin med masser af bærsmag.
Hvad drikker man til svineskank?
Svineskank skal langtidssteges og er en lækker ret en råkold søndag, hvor regnen vælter ind på ruden. Specielt hvis du spiser den sammen med en god øl eller godt glas vin.
Hvad drikker man pinot gris til?
Vine på pinot gris er meget mad-venlige, da de er fyldige og tørre uden at dominere med for meget aroma. Gode til risotto. fiskeretter, lyst kød, salater og skaldyr.
Hvilken hvidvin skal jeg vælge?
Sådan finder du en god hvidvin
Du kan altid bruge den lille huskeregel, at søde vine (som eksempelvis Riesling) passer som regel bedst til desserter, frugt og alt, som er sødt. En mere tør hvidvin passer perfekt til de lette måltider, som er mindre krydret og hvidt kød, salat, ost, fisk og svinekød.
Hvilken rødvin til svinekæber?
Rødvine som Barbera, Grenache eller Tempranillo er perfekte til svinekød, da de har en god balance mellem syre og frugt. Hvilken vin til gris? Gris passer både til rød- og hvidvin, afhængigt af tilberedningen. En let rødvin som Zweigelt eller en fyldig Chardonnay kan begge være gode valg.
Kan man drikke Pinot Noir til and?
Kan man drikke Pinot Noir til andesteg? Ja da! Der findes rigtig mange vinelskere, der har det svært med kraftige rødvine og man skal selvfølgelig ikke tvinge en 16 % Amarone i glasset, hvis man som udgangspunkt ikke kan lide denne type af vin.
Hvad koster en god Amarone?
- Mad og Monopolet. Din Vin Guide. Amarone Classico, Acinatico 2020. Accordini, Italien. 279,00 DKK v/3 stk. ...
- Amarone Classico, Vigneto il Fornetto 2016. Accordini, Italien. 645,00 DKK v/3 stk. 760,00 DKK v/1 stk.
- Amarone Classico, Acinatico, magnum 2018. Accordini, Italien. 699,00 DKK v/2 stk. 835,00 DKK v/1 stk.
Er nakkekam og flæskesteg det samme?
Flæskesteg kommer i tre udskæringer. Der er stor forskel på fedtindholdet og prisen på udskæringerne: Svinekam: Den magreste og dyreste af de tre udskæringer. Nakkekam: En federe, mere bindevævsholdig og billigere udskæring end svinekam.
Kan man drikke hvidvin til flæskesteg?
Foretrækker du hvidvin, er det også muligt at vælge hvidvin til flæskesteg. Vi anbefaler Riesling eller en østrigsk Grüner Veltliner med noget restsødme.
Hvad drikker man til schnitzel?
Det bedste vinvalg til den danske udgave af wienerschnitzel er en tør Riesling (trocken) fra Tyskland eller en tør Riesling fra Alsace. Begge må meget gerne være lagret. Er du større tilhænger af rødvin, er dette også en mulighed. Den skal også være frugtig og syreholdig.
Hvilken vin til nakkekoteletter?
Som vin til for eksempel koteletter eller schnitzel med salat anbefales hvidvine med friske og fed smag. Sylvaner, Sauvignon Blanc og Riesling er sikker en god kombination til maden.
Hvad er bedst, Chardonnay eller Sauvignon Blanc?
Sauvignon Blanc er ligesom de to førnævnte druesorter en meget alsidig drue, som er alt fra sød til tør. Denne druesort har generelt mere karakter end Chardonnay'en, så den er et godt alternativ til denne, hvis man vil have en hvidvin, der smager af lidt mere.
Hvad er forskellen på pinot gris og Riesling?
Modsat Riesling og Sauvignon Blanc har Pinot Gris et lavere syreindhold, der gør, at den passer bedst til lidt sødere skaldyr og fjerkræ. Får du fat i en rigtig fyldig Pinot Gris, går den særligt godt til lyst kød og kalvekød.
Hvilken mad passer til Riesling?
Thai eller karryretter: Den søde og syrlige smagsprofil i mange Riesling-vine kan også passe godt sammen med krydrede og eksotiske retter, såsom thailandsk karry eller asiatiske retter med sød-syrlig sauce. Den friske syrlighed i vinen kan balancere krydderierne og skabe en spændende kontrast i smagsoplevelsen.
Hvilken vin til gris?
Sådan vælger du vin til gris
Se efter vine, der har en god syre for at skære igennem fedtet og bringe friskhed til retten. Hvidvine som Chardonnay og Riesling er fremragende valg, da de tilbyder både syrlighed og kompleksitet. Rosévine med deres friske bærnuancer og lette tanniner komplementerer også godt.
Hvad spiser man til Pinot Grigio?
Pinot Grigio i Italien
Pinot Grigio har typisk en lys, sprød smagsprofil med noter af citron og grøn pære. Denne stil er perfekt til sommerlige retter såsom skaldyr, muslinger og lette salater.
Hvad betyder pinot?
Pinot, fransk familie af druesorter. Den blå pinot noir er den eneste tilladte drue til de store rødvine fra Bourgogne. Druemosten er farveløs, og sammen med pinot meunier indgår den også i champagne.
Hvad drikker man til flæskesteg?
Hvilken vin passer til flæskesteg? Hvis julemiddagen udelukkende består af flæskesteg, ville en klassisk Pinot Noir, evt. fra Bourgogne eller New Zealand være et godt valg. Flæskestegens lyse kød bliver nemlig let overvældet af meget kraftige rødvine.
Kan man lave svineskank i airfryer?
Forvarm Airfryeren: Sæt airfryeren til 180°C og lad den forvarme i 5 minutter. Tilberedning: Placer svineskanken i airfryerkurven. Tilbered ved 180°C i 60 minutter. Vend skanken halvvejs gennem tilberedningstiden.
Hvad drikker man til svinekoteletter?
Til et måltid som asiatiske svinekoteletter med forskelligt tilbehør kan du servere både hvidvin og rødvin. Gældende for begge typer af vin er temperaturen, som godt må ligge i den kølige ende af skalaen. Vinen til dette måltid skal være både frugtig og fyldig.