Hvilken konge byggede mest?

Christian 4. er den konge, der har sat flest spor i historien, da mange af hans slotte og bygningsværker står her endnu. I sine 60 år på tronen regerer han et rige, der ikke har været større før eller siden. Danmarkskortet strækker sig ud over hele Norge, Danmark, Slesvig-Holsten, Skåne, Halland og Blekinge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kongeligeslotte.dk

Hvilken dansk konge havde flest børn?

(født 12. april 1577, død 28. februar 1648) fik mindst 23 børn med sine ægtefæller og elskerinder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvilken konge havde klap for øjet?

Under krigen ledede den 67-årige Christian IV i 1644 et søslag på Kolberger Heide. Her mistede han synet på sit ene øje, da en svensk kugle ramte en kanon på det danske flagskib Trefoldigheden – derfor har kongen klap for øjet på mange af de kendte malerier af ham.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvilken konge var syg i hovedet?

Christian 7. var en syg mand, og ifølge moderne psykiatri led han af skizofreni. Hans sindssyge blev dog aldrig officielt erkendt, idet det ville have været ensbetydende med en uløselig forfatningskrise (se Kongeloven). Derfor måtte man i hele hans regeringstid opretholde fiktionen om, at kongen regerede personligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkshistorien.dk

Hvad er en stave i øjet?

Nethinden indeholder lysfølsomme sanseceller kaldet stave og tappe. Stavene er meget lysfølsomme og bliver brugt til at se under meget svag belysning. Tappene er ikke helt så lysfølsomme, men er til gengæld specialiserede til at registrere farver og små detaljer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhed.dk

How to Build the Perfect CastleHvilken konge fik ingen børn?

juli 1853 blev prins Christian af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg arving til den danske trone. Frederik 7. efterlod sig ingen børn, og den oldenborgske slægt, der havde siddet på den danske trone siden 1448, ville således uddø med Frederik 7.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkshistorien.dk

Hvem har fået flest tvillinger?

Rekorden for flest børn

Den russiske kvinde skulle kun bruge 27 graviditeter til, at sætte den vanvittige rekord. Hun fødte nemlig: 16 x tvillinger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sendentanke.dk

Hvem var Danmarks yngste konge?

Blot elleve år gammel satte kong Christian 4. sig på den danske trone. Landet blev dog ledet af en formynderregering, indtil han var 19 år gammel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på historienet.dk

Hvem har været konge længst i Danmark?

Christian 4. regerede herefter frem til sin død i februar 1648 – det vil sige i cirka 51 år og seks måneder. Dronningen overtog tronen efter sin far, Frederik 9., den 14. januar 1972 og er således fra midten af denne måned den længst siddende, regerende monark i Danmarkshistorien.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kongehuset.dk

Hvad koster det at have et kongehus?

143,5 millioner kroner bliver det til om året ifølge den seneste årsopgørelse fra 2023. Kong Harald og resten af den norske kongefamilie er næsten lige så dyre i drift som naboerne fra Danmark og Sverige tilsammen. Her bliver det til næsten 204 millioner kroner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bt.dk

Hvor gammel er den yngste mor i verden?

Lina Vanessa Medina (født 27. september 1933 i Paurange, Peru) var et peruviansk barn, der er den yngste dokumenterede mor. Hun var 5 år, 7 måneder og 21 dage, da hun fødte sin første søn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor gammel er den ældste kvinde der har født?

Yderligheder. Den tidligst dokumenterede graviditet er den peruanske pige Lina Medina som blev gravid allerede som 4-årig (og fødte sit barn som 5-årig), den ældste dokumenterede, naturlige graviditet er den britiske kvinde Dawn Brooke fra Guernsey, der blev gravid som 59-årig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er det højeste antal børn en kvinde har født i Danmark?

Og ifølge eksperterne, så er det netop de forklaringer de fleste har – og samtidig forklaringen på, at de nyeste tal for befolkningens evne til at få børn - de såkaldte fertilitetskvotiententer, viser, at Dragør har den højeste fertilitetskvotient i hele landet på 2,51 barn per kvinde i 2021.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2kosmopol.dk

Hvilken konge blev ældst?

Det ældste eksisterende kongedømme er Kongeriget Cambodia, der dateres helt tilbage til år 68 e.Kr., mens Kejserriget Japan ifølge lokale legender er endnu ældre - og dermed ofte anses som verdens ældste monarki. Potentielt kan der dog være monarkier, der er ældre endnu.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Hvor gammel skal en konge være?

Kongen er myndig, når han har fyldt sit 18. år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvem er den ældste konge dronning?

Det danske monarki har eksisteret i over 1.000 år, og det er blandt de ældste kongehuse i verden. Dronning Margrethe den 2. er i top-3 over de monarker, der blev ældst. Til højre ses Frederik den 9., der var dronning Margrethes far, og i midten ses Christian den 4.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2kosmopol.dk

Hvor gammel er den yngste mor i Danmark?

Angelica var kun 13 år, da hun opdagede, at hun var gravid. På grund af hendes unge alder godkendte læger og myndigheder hende til en sen abort.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på udeoghjemme.dk

Hvilken alder er man mest frugtbar?

Typisk vil kvinden kunne blive gravid fra 14-15 års alderen indtil omkring 45 års alderen. Jo ældre kvinden er, desto længere tid vil det tage at blive gravid. Kvinder går typisk i overgangsalderen i starten af 50´erne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rigshospitalet.dk

Hvem er den ældste nulevende person?

Lucile Randon overtog titlen som verdens ældste nulevende person efter japaneren Kane Tanaka. Hun døde i april 2022 i en alder af 119 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politiken.dk

Hvor gammel er mænd når de får børn?

I 2020 var gennemsnitsalderen for førstegangsfødende kvinder 29,6 år og i 2021 29,8 år, mens gennemsnitsalderen for samtlige fødende kvinder tilsvarende steg fra 31,2 til 31,4 år. For fædrene var gennemsnitsalderen derimod uændret: 31,5 år for førstegangsfædre og 33,5 år for fædre til alle nyfødte.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dst.dk

Hvornår er man gammel nok til at få børn?

Kvinders mest fertile alder

Kvinder er mest fertile, når de er mellem 18 og 25 år. En kvinde på 20 år har 34 % chance pr. måned for at blive gravid. Når kvinden er omkring 30 - 35 år gammel, er hendes frugtbarhed halveret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på apotekets.dk

Hvornår er man for gammel til at blive mor?

De fleste vil nok sige, at man er en ældre gravid, når man er over 35 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alt.dk

Hvad får kronprins Frederik i løn?

Hvor meget får kronprinsen i apanage? Frederik får 1.669.886 kroner om måneden i det man kalder apanage eller årpenge - altså godt 20 millioner om året. Af de penge går ti procent, cirka to millioner til kronprinsesse Mary.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvorfor får prinsesse Benedikte apanage?

– Både Benedikte og Joachim har modtaget apanage, fordi det har været et lille kongehus, hvor de havde brug for trækhjælp, men nu er det et stort kongehus, hvor der simpelt hen ikke er opgaver nok til alle, forklarer han.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på femina.dk