Hvilken gud er Odin?

Den enøjede krigsgud Odin Odin var krigs- og dødsgud, og de vikinger, der døde i kamp, tilhørte ham eller Freja. De døde krigere blev hentet af hans tjenerinder, valkyrierne. Odin blev først og fremmest dyrket af konger, krigerhøvdinge og deres mænd. Det var deres behov, han kunne opfylde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på natmus.dk

Hvad symboliserer Odin?

Odin (/ˈo·din/; fra oldnordisk: Óðinn, [ˈoːðinː] "raseri") er i nordisk mytologi en af de mest fremtrædende guder i den traditionelle nordiske religion; han forbindes i særlig grad med: Krigslykke og de i krigen faldne. Kongemagt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Er Odin Thors far?

Kampguden Thor

I mytologien siges Thor at være søn af Odin og selve jorden. Han er gift med Sif og har sønnerne Magne og Mode, samt datteren Thrud. Han har flere attributter, hvoraf den mest berømte er hammeren Mjølner, men også et styrkebælte og nogle jernhandsker spiller en rolle i enkelte myter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkshistorien.dk

Er Odin og Thor brødre?

Hvem er Thor? Thor er Odins søn. Han er den stærkeste og mest populære af de nordiske guder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvad betyder navnet Odin?

Navnet Odin

Odins navn betyder 'raseri' og har i varierende former (oldhøjtysk: Wutan; angelsaksisk: Woden) været kendt over hele det germanske område meget langt tilbage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarkshistorien.dk

Hvem var den nordiske gud Odin?Hvad hedder det når man tror på Odin?

Asatro: Folk, der tror på de oldnordiske guder som for eksempel Thor, Odin og Loke, kaldes for asatroende. Den form for asatro, man finder i dag, ligger ikke i direkte forlængelse af vikingernes tro.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvmidtvest.dk

Hvem dræbte Odin?

I Ragnarok dræber Fenrisulven Odin og dræbes selv af hans søn, Vidar.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mytologi.lex.dk

Hvorfor har Odin kun et øje?

Den enøjede krigsgud Odin

Han havde kun et øje. Det andet øje havde Odin nemlig ofret i Mimers brønd for at opnå visdom. Odin var krigs- og dødsgud, og de vikinger, der døde i kamp, tilhørte ham eller Freja. De døde krigere blev hentet af hans tjenerinder, valkyrierne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på natmus.dk

Hvorfor ofrede man til Odin?

Hver gud havde sine egne præster, og hvem af guderne folket ofrede til, afhang af hvad man ønskede hjælp til; Thor blev påkaldt i tilfælde af hungersnød og sygdom, Odin for at få sejr og Frej for frugtbare ægteskaber.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvem er far til Odin?

Odin og hans brødre Vile og Ve er sønner af urvæsenet Burr og jættekvinden Bestla. Hans kone er Frigg, og han nævnes som far til bl. a. Thor, Vale og Balder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvordan fik Odin sin hest?

Loke var hurtig til at finde på en løsning, og inden længe havde han forvandlet sig til en hoppe, der kunne lokke Svadilfare med ind i skoven. Dette 'møde' førte til, at Svadilfare senere fødte et gråt, ottebenet føl. Det var Sleipner, som senere blev Odins hest.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på canem.dk

Hvem er den stærkeste nordiske gud?

De mest kendte er: Odin, som er den øverste gud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvilket øje mistede Odin?

Én af de mest kendte myter om Odin, er myten om, hvordan Odin mistede sit ene øje. Myten lyder således: Ved foden af livets træ, Yggdrasil, ligger Mimers Brønd. Mimer var verdens klogeste mand, for han fik sin klogskab ved at drikke af brøndens vand.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vikingespil.dk

Hvad drikker Odin?

I følge den nordiske mytologi er mjød visdommens drik og den, der drikker mjød, får både visdom og gode digterevner. I mytologien er mjød knyttet til guden Odin, der også er gud for visdom og digterkunst. I myten om 'skjaldemjøden' hører vi, hvordan det lykkedes Odin at stjæle mjøden fra jætterne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vikingeskibsmuseet.dk

Hvad hedder Odins sværd?

Gram eller Balmung er det sværd, som Odin gav til helten Sigmund. Det var med det, Sigurd Fafnersbane nedlagde dragen Fafner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor bor Odin?

Asgård er de nordiske guders hjem. Det er verdens midte. Den mest kendte bygning i Asgård er Valhal. Det er Odins bolig og samlingssted for alle de døde krigere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Er hel Odins datter?

Hel er barn af Loke og Angerbode og søster til to andre dæmoner, Fenrisulven og Midgårdsormen. Ifølge Snorres Edda blev Hel kastet i Niflheim af Odin og givet ni verdener, der skulle fungere som opholdssteder for dem, der dør af sygdom eller alderdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på odinsklinge.dk

Er Odin blind?

Odin afbildes traditionelt som blind på det ene øje, hvilket skyldes, at han ofrede sit ene øje i Mimers brønd (visdommens brønd) for at opnå visdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på museumodense.dk

Er Odin tyrker?

Nemlig at de nordiske vikinger og selve Odin – heraf navnet udinere - stammer fra Kaukasus. Ja også navnet Azerbaijan mener Thor Heyerdahl er stamform til ordet aserne, altså de nordiske guder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på viktorsfarmor.dk

Er hel en gud?

Mange tror fejlagtigt, at Hel er en gudinde, men ingen af sagaerne omtaler hende med denne titel. I stedet nævnes det, at hun kronede sig selv som dronning af Helheim.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvilken gud er Thor?

Thor er krigsgud og dæmonbekæmper. Han forsvarer Asgård og Midgård mod kaoskræfterne, jætterne og Midgårdsormen. Hans centrale attribut er hammeren Mjølner, der dels kan bruges som våben, dels kan vie, dvs.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvor gammel er troen på Odin?

Det er svært at udpege, hvor og hvornår vikingerne begyndte at tro på Odin. De lange sammenhængende historier om de nordiske guder har vi især fra de såkaldte Edda-digte. Vi ved, at de blev skrevet ned på Island, men det er svært at datere dem præcist. Man regner dog med, at de er fra 1200-1300-tallet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnskab.dk

Er Loke en gud?

Loke optræder ikke i nogen rite og er ikke en guddom, der er tilknyttet en helligdom. Heller ikke person- eller stednavne rummer hans navn. Men til gengæld optræder han hyppigt i myter. En særstilling indtager eddadigtet Lokasenna, hvor Loke digter nidvers om hver af aserne, der er forsamlet til Ægirs drikkegilde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mytologi.lex.dk

Hvilken dag er opkaldt efter Odin?

Guderne er med dig hver dag!

Tirsdag betyder Tyrs dag, onsdag Odins dag, torsdag Thors dag og fredag er lig Odins kone Friggs dag, Frejs dag eller kærlighedsgudinden Frejas dag. Søndag og mandag er opkaldt efter solen og månen, mens lørdag betyder vaskedag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på natmus.dk

Er Thor søn af Odin?

Thor, Tor, þórr, den stærkeste gud blandt aserne og særlig kendt som jættebekæmper. Han er søn af Odin og Jord, og han er gift med asynjen Sif og far til sønnerne Modi og Magni og datteren Trud. Hans bolig er det 540 rum store Bilskirner i Trudhjem eller Trudvang i Asgård.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mytologi.lex.dk