Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvad er forskellen på Nebbiolo og Barolo?
Disse betegnelser angiver, hvor Nebbiolo-vinen er lavet, altså det specifikke område, den stammer fra. Hvis den kommer fra Barolo-området, kaldes den blot Nebbiolo. Denne vin er lavet af samme drue som Barolo, men der er forskellige krav til produktionsprocessen.
Hvad er forskellen på Brunello og Barolo?
Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.
Hvilken drue bruges til Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Hvilken drue er Brunello lavet af?
Brunello fremstilles som sagt på druesorten Sangiovese, som er en af de mest benyttede og udplantede blå druesorter i Italien. En druesort, som er leveringsdygtig i både verdensstjerner og meget ordinære vintyper.
Vindruer 101: NEBBIOLO (druen bag Barolo & Barbaresco)
Hvilken drue laves Barolo på?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Hvilken drue er Barbera?
Barbera-druen er mindre gammel end andre druesorter, der dyrkes i Piemonte, såsom Moscati, Grignolino og Nebbiolo. De første sikre skriftlige optegnelser går tilbage til slutningen af det 18. århundrede, selv om det er sandsynligt, at den grisa eller grisola, som Pier de Crescenzi beskrev i 1495, faktisk var Barbera.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella består primært af Corvina-druer
Almindelig Valpolicella er en blandingsvin, som primært produceres af druerne Corvina eller Corvinone, der giver vinene en velafbalanceret smag, krop og fylde.
Hvad betyder Barolo?
Barolo er navnet på en af Italiens helt store vine, og det er samtidig også både navnet på en landsby, der ligger midt i appellationen, der ligeledes hedder Barolo. Appellationen fik som en af de første i Italien DOCG-status i 1980.
Hvad er forskellen på Amarone og Ripasso?
Hvad er forskellen på Ripasso og Amarone? Ripasso fremstilles på frisk druemost fra årets høst og gæres først lige som ved traditionel vinfremstilling. Når druemosten har hvilet på ståltanke frem til januar måned det følgende år, så gæres vinen for anden gang med skalrester fra Amarone-produktionen.
Hvad koster en god Barolo?
- 2023 Barbera Piemonte Cantina Terre Del Barolo 2023. (75 cl) Italien, Piemonte, Terre Del Barolo. Ved 1 stk. 119,95. 89,95 kr/fl.
- 2020 Barolo Cannubi Serio e Battista Borgogno 2020. (75 cl) Italien, Piemonte, Fratelli Serio e Battista Borgogno. Ved 1 stk. 519,95. 429,95 kr/fl.
Hvad er den bedste italienske vin?
Barolo, kendt som “kongen af italienske vine”, stammer fra Piemonte-regionen. Lavet af Nebbiolo-druer, er Barolo kendt for sin intensitet, kompleksitet og evne til at ældes smukt. Med høje tanniner og aromaer af roser, kirsebær, lakrids og trøfler er det en vin, der kræver tålmodighed for at nå sin fulde potentiale.
Hvor længe kan en Barolo ligge?
Langt hovedparten af Barolo vine er optimale efter 15-18 år - giv og tag et par år - når de kommer fra rigtigt gode årgange. Er året godt men ikke bedre end godt, så vil de toppe mellem 12-15 år, og kommer vinene fra et mindre heldigt år, så bør du faktisk ikke gemme dem længere end maksimalt 6-8 år.
Hvilken drue er Barbaresco?
Barbaresco laves på samme druesort som Barolo, nemlig 100% Nebbiolo. Der er derfor naturlige ligheder. Men der er ikke tale om en lille og mindre intens Barolo, som mange fejlagtigt tror. Barbaresco er en lettere udgave af Barolo, med mindre struktur, men med mere elegance.
Hvad skal man spise til Barolo?
Barolo passer godt til krydret mad, som f. eks. svinekæber eller braiseret kød. De er gode til at komplimentere tungere retter, hvor der også skal være noget modspil fra vinen.
Hvad koster en flaske Barolo?
Elegant Barolo. 379,00 DKK v/ 6 stk.
Hvad betyder Brunello?
Brunello er en italiensk DOCG produceret på vinmarkerne omkring byen Montalcino i provinsen Siena, 80 kilometer syd for Firenze i vinregionen Toscana i Italien. Faktisk er hele navnet Brunello de Montalcino, men det er lidt for langt for de fleste.
Er amarone en drue?
Amarone-vine laves på forskellige druesorter. De fire gængse druetyper er Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara. Hvordan fremstilles Amarone-vine? Det særlige ved Amarone-vine er, at druerne bliver plukket og tørrer over vinteren, inden de bliver til en most.
Hvad betyder Rioja?
Navnet betyder bredden af floden Duero.
Hvad betyder Ripasso?
Ripasso dækker over en særlig produktionsmetode fra området Veneto i Italien. Metoden går kort sagt ud på, at man hælder rødvin fra Valpolicella over resterne (kvaset) fra druerne, som er benyttet til produktionen af den mere kendte Amarone-vin eller dessertvinen Recioto.
Hvilken drue er bedst til rødvin?
- Cabernet Sauvignon har kendis-faktor og mørke bær. Cabernet Sauvignon-druen er nok den mest kendte rødvinsdrue. ...
- Pinot Noir er lys med masser af frisk syre. ...
- Merlot er god til nybegynderen. ...
- Zinfandel fås både sød og krydret. ...
- Syrah/Shiraz går fra det frugtige til det røgede.
Hvorfor hedder det Amarone?
Hvorfor hedder det Amarone? Navnet 'Amarone' kommer fra det italienske ord for 'bitter', nemlig "amaro". Det benyttes for at adskille den søde dessertvin Recioto della Valpolicella, som laves på samme druer.
Hvilken drue er pinot grigio?
Pinot Gris eller Pinot Grigio, typisk signalere stilen på vinen, dvs. den mere fyldige og søde stil modsat den lettere og tørre stil. Druen er naturlig mutation af Pinot Noir og har derfor blålig skal -derfor kaldes den i Tyskland for Grauburgunder eller Ruländer.
Hvilken drue er Rioja?
Riojas vigtigste druesort er dog Tempranillo, som ofte suppleres med en lille andel Garnacha, Graciano og Mazuelo. 90% af produktionen består af rødvin, men der produceres også en mindre andel spændende hvidvine lavet på Viura-druen og lidt rosé-vin.
Hvilken drue bruges til Bourgogne?
Pinot Noir og Chardonnay er synonymt med Bourgogne, og det er måske verdens to bedst kendte druer. Men der anvendes mange andre druer i regionen. Der kan nævnes Gamay, Pinot Gris, Pinot Blanc, César m. fl.