Amarone laves på druerne Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara.
Hvilke druer passer til Amarone?
Såvel Amarone som Recioto laves på især Corvina-druen, men gerne i et blend med Corvinone, Rondinella eller Molinara. Loven siger, at der skal bruges Corvina og Rondinella, mens de andre er valgfrie. Efter gæring og filtrering lagres vinen på store eller små fade alt efter producent.
Hvad er forskellen på Amarone og Ripasso?
Hvad er forskellen på Ripasso og Amarone? Ripasso fremstilles på frisk druemost fra årets høst og gæres først lige som ved traditionel vinfremstilling. Når druemosten har hvilet på ståltanke frem til januar måned det følgende år, så gæres vinen for anden gang med skalrester fra Amarone-produktionen.
Hvad er Amarone lavet af?
Amarone er lavet på de på blå druer, som man ikke kan lave hvid Amarone af. Men der findes én hvidvin “Sartori, Marani Bianco Veronese” fra Veneto. Denne laves på den grønne druesort Garganega, som tørres på samme måde, som en Amarone drue, og har derfor kaldenavnet “Den hvide Amarone”.
Hvilken drue bruges til Barolo?
Barolo-vine er lavet af Nebbiolo-druen, en druesort kendt for sin elegance, kompleksitet og robuste karakter. Kombineret med det unikke terroir i Langhe-regionen i Piemonte, sikrer det vine, der er både kraftfulde og nuancerede.
Begynderguiden til AMARONE-vine
Hvad er forskellen på Brunello og Barolo?
Barolo er lavet af Nebbiolo druer og kommer fra Piemonte regionen, mens Brunello er lavet af Sangiovese druer og kommer fra Toscana regionen.
Hvilken drue er Barbera?
Barbera-druen er mindre gammel end andre druesorter, der dyrkes i Piemonte, såsom Moscati, Grignolino og Nebbiolo. De første sikre skriftlige optegnelser går tilbage til slutningen af det 18. århundrede, selv om det er sandsynligt, at den grisa eller grisola, som Pier de Crescenzi beskrev i 1495, faktisk var Barbera.
Hvilken drue er Valpolicella?
Valpolicella består primært af Corvina-druer
Almindelig Valpolicella er en blandingsvin, som primært produceres af druerne Corvina eller Corvinone, der giver vinene en velafbalanceret smag, krop og fylde.
Hvad koster en god Amarone?
- Mad og Monopolet. Din Vin Guide. Amarone Classico, Acinatico 2020. Accordini, Italien. 279,00 DKK v/3 stk. ...
- Amarone Classico, Vigneto il Fornetto 2016. Accordini, Italien. 645,00 DKK v/3 stk. 760,00 DKK v/1 stk.
- Amarone Classico, Acinatico, magnum 2018. Accordini, Italien. 699,00 DKK v/2 stk. 835,00 DKK v/1 stk.
Hvad er forskellen på Nebbiolo og Barolo?
Disse betegnelser angiver, hvor Nebbiolo-vinen er lavet, altså det specifikke område, den stammer fra. Hvis den kommer fra Barolo-området, kaldes den blot Nebbiolo. Denne vin er lavet af samme drue som Barolo, men der er forskellige krav til produktionsprocessen.
Hvad er Italiens bedste vin?
Vin af højeste kvalitet skal findes i områderne Piemonte og Toscana. Disse områder repræsenterer fire vintyper, som ligger i toppen blandt verdenseliten inden for vin: Barolo, Barbaresco, Brunello og Chanti.
Hvor gammel skal en Amarone være?
Amarone kan blive relativt gammel, alle Amaroner der er under 5 år gammel er for unge. De fleste Amaroner topper et sted mellem 5-10 års alderen.
Hvad betyder Brunello?
Brunello har oprindeligt sit navn fra det italienske udtryk Bruno, som betyder brun. Tidligere anså man Bruno som en individuel druesort, men i 1879 fastslog en italiensk kommission, at Bruno og Sangiovese er en og samme druesort.
Er Ripasso en drue?
Regler for en Ripasso
Druesorterne i en Ripasso er typisk en blanding af Corvina, Corvinone og Rondinella. Enkelte producenter tilføjer også en lille andel af andre druesorter, hvilket der dog maksimalt må udgøre 15% af den samlede mængde.
Hvornår skal en Amarone åbnes?
Amarone, med sin kraft og kompleksitet, belønner tålmodighed, og at vide, hvornår man skal åbne en flaske, kan markant forbedre vinoplevelsen. Som en generel tommelfingerregel bør kraftige rødvine åbnes mindst to timer før de skal nydes.
Hvad spiser man til Amarone?
- Rødt kød, bøf eller vildt. En roastbeef er f. eks. oplagt. Det kunne også være flanksteak.
- And - f. eks. andebryst med sauterede grøntsager.
- Simreretter.
- Charcuteri.
- Modne oste såsom parmesan og gorgonzola.
- Mørk og bittersød chokolade.
Hvad koster Amarone della Valpolicella 2013?
Ca'Dei Ronchi, Amarone Della Valpolicella DOCG 2013
525 kr.
Er Barolo en drue?
Barolo er udelukkende lavet på druen Nebbiolo og er kendt som ”kongernes vin”. Det er også den italienske rødvin, der minder mest om de røde Bourgogne-vine, når det kommer til elegance. Der er her tale om en tanninrig, majestætisk og elegant rødvin med en lys kerne af frugt.
Er Amarone god til julemad?
En fyldig og krydret rødvin som en Amarone eller Shiraz kan være det ideelle valg til den danske julemad. Disse vine, med deres intense smagsnoter af mørke bær og krydderier, matcher perfekt de rige smage af and, flæskesteg og brune kartofler.
Hvorfor hedder det Amarone?
Navnet 'Amarone' er udledt af det italienske ord for 'bitter' (amaro) og benyttes for at adskille den søde dessertvin Recioto della Valpolicella DOCG (på samme druesammensætning), som den tørre type oprindeligt stammer fra. En Amarone er kort fortalt en udgæret version af dessertvinen Recioto della Valpolicella DOCG.
Hvad koster en flaske Valpolicella Ripasso?
84,00 kr pr. fl.
Er Amarone sød?
Amarone er et resultat af Reciotoens meget søde most, som gærer helt ud, så man får en overvældende fyldig, tør passito-vin med et højt alkoholindhold på helt op til 17-18 procent!
Hvilken drue er pinot grigio?
Pinot Gris eller Pinot Grigio, typisk signalere stilen på vinen, dvs. den mere fyldige og søde stil modsat den lettere og tørre stil. Druen er naturlig mutation af Pinot Noir og har derfor blålig skal -derfor kaldes den i Tyskland for Grauburgunder eller Ruländer.
Hvilken drue er Rioja?
Riojas vigtigste druesort er dog Tempranillo, som ofte suppleres med en lille andel Garnacha, Graciano og Mazuelo. 90% af produktionen består af rødvin, men der produceres også en mindre andel spændende hvidvine lavet på Viura-druen og lidt rosé-vin.
Hvilken drue bruges til Bourgogne?
Pinot Noir og Chardonnay er synonymt med Bourgogne, og det er måske verdens to bedst kendte druer. Men der anvendes mange andre druer i regionen. Der kan nævnes Gamay, Pinot Gris, Pinot Blanc, César m. fl.