Hvilke slotte ejer dronningen privat?

Som regent har dronningen råderet over en perlerække af danske slotte. Herunder Amalienborg Slot, Gråsten Slot og Fredensborg Slot. Men sammen med jagtboligen i Trend og Château de Cayx i Frankrig, er det aarhusianske slot nær Aarhus bugt dronningens private ejendom, da hun fik det overdraget i bryllupsgave i 1967.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvad ejer dronning Margrethe privat?

Slottet er dronning Margrethes private eje. Hun fik det af sin far, kong Frederik 9. Kongehuset selv har bestemt, at dronning Margrethe ifølge det gamle skøde skal overdrage ejerskabet af slottet til Frederik, da han efter tronskiftet er "den regerende konge i Danmark."

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på stiften.dk

Hvilke slotte råder dronningen over?

Dronning Margrethe råder lige nu over disse statsejede slotte
  • Amalienborg.
  • Dele af Christiansborg Slot.
  • Fredensborg Slot.
  • Sorgenfri Slot.
  • Gråsten Slot.
  • Jagtslottet Eremitagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvilke slotte ejer kong Frederik?

Kong Frederik 10. Bliver det Frederik eller Joachim, der overtager Vinslottet i Sydfrankrig, der i årevis har været en elsket sommerresidens for kongefamilien. Flere af de kongelige slotte er statsejede, men ligesom Marselisborg i Aarhus er Château de Cayx, der ligger ved byen Cahors i det sydlige Frankrig, privatejet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på billedbladet.dk

Hvilke slotte tilhører kongefamilien?

  • Amalienborg.
  • Fredensborg Slot.
  • Graasten Slot.
  • Marselisborg Slot.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kongehuset.dk

Påskehilsen fra Marselisborg SlotHvem ejer jagthytten i Trend?

Jagthytten ejes af den almennyttige fond "Jagtejendommen i Trend Skov" og lånes ud til kongefamiliens medlemmer. I 2022 kom fonden med et underskud på 253.000 kroner. Underskuddet skyldes i følge fondens oplysninger i regnskabet primært den negative udvikling på de værdipapirer, som fonden også ejer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nordjyske.dk

Hvilke slotte i Danmark ejer dronning Margrethe selv?

Dronningens private ejendomme er Marselisborg Slot i Aarhus, jagtboligen i Trend og Château de Cayx i Frankrig. Derudover har majestæten jf. Lov om dronning Margrethe den Andens civilliste adgang til en række slotte og slotsområder, som staten stiller til rådighed for kongehuset.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på billedbladet.dk

Hvor mange slotte råder kongehuset over?

Lige nu råder dronning Margrethe over en række statsejede slotte: Amalienborg, Fredensborg Slot, Sorgenfri Slot, Graasten Slot, Eremitageslottet samt de kongelige repræsentationslokaler, ridebaneanlægget og slotskirken på Christiansborg Slot.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på billedbladet.dk

Hvem ejer Sorgenfri Slot i dag?

Sorgenfri Slot ejes af staten, administreres af Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme og er stillet til rådighed for civillisten. Det gælder også slotshaven, der er omgivet af et jerngitter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvem skal arve Château de Cayx?

Vinslottet Cayx i Frankrig er nemlig købt af dronning Margrethe og prins Henrik for deres egne penge og kan derfor gives videre til lige den person, de synes fortjener det. Hvem det skal være, nåede Henrik faktisk at ytre sin holdning til før sin død.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på seoghoer.dk

Kan dronningen køre bil?

Dronningen erhvervede et kørekort i sine unge dage og kørte tidligere en del bil. Mange husker sikkert, hvordan hun hentede sin kommende mand i Kastrup Lufthavn og selv kørte ham hjem til Amalienborg forud for offentliggørelsen af deres forlovelse i 1966.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvilket et af de fire slotte ejer dronning Margrethe selv?

Marselisborg Slot ejes af den til enhver tid regerende monark. I 2021 er Marselisborg ejet af Hendes Majestæt Dronning Margrethe, som har været ejer siden Frederik IXs død i 1972.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskeherregaarde.dk

Hvem arver dronningen?

Ved den seneste ændring af tronfølgeloven i 2009 blev der gennemført ligestilling i tronfølgen. Det betyder, at tronen nu falder i arv til regentens ældste barn – uanset køn. I Danmark har traditionen hidtil været, at tronskifte skete ved regentens død, sådan som det senest var tilfældet i 1972.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kongehuset.dk

Hvorfor får prinsesse Benedikte apanage?

Tilknytning og arbejde for det danske kongehus

Ved dronning Ingrids død overtog prinsesse Benedikte også en del af sin mors engagementer, og hun fik derefter, med Folketingets samtykke, apanage.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvor meget får prinsesse Marie i apanage?

Kronprinsesse Mary modtager 1,93 mio. kr. (10%) af de årpenge, der tilfalder kronprins Frederik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvem bor på Drottningholm Slot?

Kongen og de øvrige kongeliges personlige kontorer samt repræsentationskontorer er beliggende i slottet sammen med et museum og et skatkammer. Kongefamiliens private residens er Drottningholm Slot.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvem ejer Hillerød slot?

Slots- og Kulturstyrelsen ejer Frederiksborg Slot 1, 3400 Hillerød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på resights.dk

Hvilken bil har dronningen?

Flagskibet blandt Kongehusets biler er en Rolls-Royce, kaldet Store Krone. Den blev anskaffet af Frederik 9. til officielt brug og bliver stadig anvendt, når Kongeparret og udenlandske statsoverhoveder transporteres til officielle begivenheder. Store Krone er fortsat i god stand og har kørt mere end 140.000 km.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kongehuset.dk

Hvem ejer Gråsten Slot i dag?

I 1999 holdt dronning Ingrid jul for hele familien på Gråsten Slot. Efter dronning Ingrids død i 2000 overtog dronning Margrethe brugsretten til Gråsten Slot. I dag anvendes det som sommerresidens, typisk i 3 uger i juli/august.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kroneborg.dk

Hvem ejer Cahors?

I sommeren 1974 købte H.M. Dronning Margrethe og Prins Henrik Château de Cayx, der ligger ved byen Cahors i det sydlige Frankrig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kongehuset.dk

Hvor mange huse har dronningen?

Hvor mange huse har dronningen? Amalienborg er den kongelige families residens i København og består af fire identiske palæer. Amalienborg er H.M. Dronningens residens i vintermånederne. Slotsanlægget består af fire palæer, der omkranser en ottekantet plads.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvor mange huse har kongehuset?

Samlet set findes der 17 statsejede ejendomme, der går under betegnelsen kongelige slotte. Det mest kendte slot er Amalienborg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyllands-posten.dk