Hvilke sælgere må ringe til mig?

Det er tilladt at ringe op uden samtykke for at sælge:
 • Bøger.
 • Abonnementer på aviser, ugeblade og tidsskrifter.
 • Forsikringer.
 • Abonnementer på redningstjenester og sygetransport.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forbrugerombudsmanden.dk

Hvem må ringe uopfordret til mig?

I Danmark er der et generelt forbud mod telefonsalg. Det betyder, at en sælger ikke må ringe til dig, uden du har givet samtykke hertil. Der er ganske få undtagelser til denne regel. For eksempel må sælgere godt ringe dig op, hvis de sælger bøger og forsikringsaftaler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på energianke.dk

Hvorfor ringer sælgere til mig?

I enkelte tilfælde må virksomheder ringe til dig, fx for at sælge et avisabonnement, bøger, forsikringer, abonnement på sygetransport. Vil du også undgå disse former for telefonsalg, kan du tilmelde dig Robinsonlisten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvornår må en telefonsælger ringe?

Forbuddet mod telefonsalg gælder kun for erhvervsmæssig aktivitet. Det betyder, at det er lovligt for analyseinstitutter, fagforeninger, religiøse foreninger, velgørenhedsorganisationer m. fl. at ringe til dig, uden at du har givet samtykke til det.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forbrug.dk

Hvordan slipper man af med telefonsælgere?

Hvordan slipper jeg for telefonsælgere? Du kan nemt slippe for opkald fra telefonsælgere ved at tilmelde dig Robinsonlisten. Står du på robinsonlisten, må virksomheder nemlig ikke kontakte dig i markedsføringsøjemed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på reklamebeskyttelse.dk

Derfor kan hestehuller være livsfarligeEr det lovligt at lave telefonsalg?

Telefonsalg er i ganske få tilfælde lovligt, selvom forbrugeren ikke har givet samtykke til at blive ringet op. Det følger af forbrugeraftalelovens § 4, stk. 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forbrugerombudsmanden.dk

Hvor mange er tilmeldt Robinsonlisten?

Man kan tilmelde sig Robinsonlisten på borger.dk, hvis man ønsker at være i fred fra telefonsælgere og adresseret post fra virksomheder i postkassen. Omkring 1,3 mio.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bureaubiz.dk

Er jeg tilmeldt Robinsonlisten?

Pligt til at tjekke Robinsonlisten

Robinsonlisten opdateres hvert kvartal, og der kan derfor gå op til tre måneder, før en tilmelding til Robinsonlisten bliver synlig for virksomheder. Virksomheder kan tjekke Robinsonlisten ved at henvende sig til CPR-registeret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forbrugerombudsmanden.dk

Er der undtagelser for telefonsalg til en forbruger?

Henvendelser til forbrugere

Gør forbrugeren ikke det, er telefonsalg til vedkommende lovligt, hvis et af følgende punkter gælder: Forbrugeren har givet samtykke til at blive ringet op. Salget drejer sig om bøger, aviser, ugeblade, tidsskrifter, forsikringer, redningstjenester eller sygetransport.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advodan.dk

Hvor får telefonsælgere mit nummer fra?

Som udgangspunkt står den på Favoritter, men hvis du vælger 'Alle kontakter', kan alle kontakter, du har opført på din mobil, ringe til dig. Ukendte numre, og numre du ikke har i kontaktbogen, kan ikke få kontakt. Ulempen er dog, at du skal have oprettet numrene, for at de kan ringe til dig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Hvad sker der hvis man ringer tilbage?

Hvis du ringer tilbage, bliver du forbundet til en telefonsvarer i udlandet med en meget høj minuttakst. Spoofing er, når udenlandske svindlere gemmer sig bag et dansk telefonnummer. Når du besvarer opkaldet, får du en svindler i røret, som forsøger at franarre dig personlige oplysninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på yousee.dk

Kan man få oplyst hemmeligt nummer?

Som udgangspunkt er det, som sagt ikke muligt at se hvem, der ringer med hemmeligt nummer. Nogle oplever desværre, at et skjult nummer ringer hver dag og ønsker derfor at spore det hemmelige nummer for at se hvem, der ringer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på duka.dk

Hvorfor ringer Jehovas Vidner?

I takt med, at det er blevet sværere at træffe folk, er Jehovas Vidner i stigende grad begyndt at ringe til folk for at sælge budskabet. Jehovas Vidner bruger gerne telefonen, hvis man ikke er hjemme, når de ringer på.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvorfor kan jeg ikke ringe en person op?

Du kan ikke ringe til dine kontakter i Google Kontakter, før du har aktiveret personligt indhold. Se, hvordan du administrerer kontaktoplysninger fra dine enheder, hvis du vil kunne ringe til kontakter, du har gemt på din Android-telefon eller -tablet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på support.google.com

Hvem må lave dørsalg?

i forholdet mellem en forbruger og en erhvervsdrivende. En erhvervsdrivende må således godt i B2B forholdet foretage dørsalg, dvs. møde personligt op hos andre virksomheder for at sælge. Og spejdere, velgørende organisationer o.l. må godt ringe på din dør for at sælge småkager eller samle ind til et godt formål.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på b2claw.dk

Hvilken slags sælger tjener mest?

Hvilke Erhverv Tjener Mest?
 • Advokat ca. 55.000 kr. ...
 • Adm. direktør, ofte mellem 35.000-55.000 kr. ...
 • Tandlæge, ca. 50.000 kr. ...
 • Økonom, ca. 47.500 kr. ...
 • Matematiker, ca. 45.000 kr. ...
 • Finansøkonom, fx vedrørende forsikring eller pension, ca. 45.000 kr. ...
 • Forretningsudvikler, finans, ca. 43.000 kr. ...
 • Maskiningeniør/maskinmester, ca.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rework.dk

Hvad tjener en god telefonsælger?

Er der nogle der ved hvilke slags sælger der får den bedste løn i Danmark, hvilke branche er det indenfor? Jeg kan jo ligge ud med at sige at man som telefonsælger kan få en stabil løn på omkring 60.000 hvis man er dygtigt (Til erhverv) helt op til 100.000 hvis man har en heldig måned.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amino.dk

Hvad kan man tjene flest penge på?

Øverste virksomhedsledelse er det højest betalte erhverv, men listen omfatter også finansmæglere, speciallæger og ingeniører inden for minedrift, metallurgi og beslægtede områder. Toplønningerne mellem mænd og kvinder er meget forskellige. En mandlig senior manager tjener ca. 16 000 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på cv.dk

Hvis man ikke vil ringes op af sælgere?

Hvis du ikke ønsker at få telefonopkald, breve eller reklametryksager direkte fra erhvervsdrivende, kan du få indsat en markering i CPR om, at du ikke ønsker henvendelser, der sker direkte til dig i markedsføringsøjemed. Du bliver dermed optaget på den såkaldte Robinsonliste.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor lang tid er man på Robinsonlisten?

Undgå opkald - kom på Robinsonlisten

Virksomheder og organisationer har pligt til at tjekke Robinsonlisten, inden de ringer til dig - også selv om de ellers gerne må ringe til dig. Din tilmelding til Robinsonlisten er gratis. Der kan gå op til 3 måneder, fra du tilmelder dig, til den træder i kraft.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvordan får man beskyttet adresse?

Du skal ansøge digitalt om at få registreret navne- og adressebeskyttelse i CPR. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på nettet, kan du få hjælp i kommunen. Når anmodningen er gået igennem, vil privatpersoner som udgangspunkt være afskåret fra at få udleveret dit navn og adresse fra CPR.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Er telesalg lovligt?

Efter sigende skulle flere af privat personerne være på den såkaldte Robinsonliste, en liste over personer, der vil beskyttes mod direkte reklamer og telefonsalg. Forbrugerombudsmanden understreger, at det er ulovligt og strafbart at ringe op uden samtykke for at sælge et abonnement.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hellono.io

Hvorfor hedder det Robinsonlisten?

Navnet stammer fra karakteren Robinson Crusoe fra Daniel Defoes roman af samme navn, som boede på en øde ø og dermed ikke fik nogen post. Optagelse på Robinsonlisten fritager forbrugeren for markedsføring pr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvordan bliver jeg Reklamebeskyttet?

Har du en personligt ejet virksomhed, kan du supplere din reklamebeskyttelse i CVR ved at tilmelde dig Robinsonlisten, som dækker personligt ejede virksomheder og privatpersoner. Når du tilmelder dig Robinsonlisten, bliver du beskyttet mod direkte reklamer med dit navn på.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på virksomhedsguiden.dk