Vi danskere elsker slik. Forskere fra DTU har set på tallene og konkluderet, at danskere i snit køber 6,6 kg slik om året. Dermed indtager Danmark øjensynligt førstepladsen i det globale slikforbrug per indbygger, foran lande som England, Italien, USA, og resten af Skandinavien.
Hvilket land spiser mest slik pr indbygger?
Verdensmestre i slik
Ifølge en undersøgelse er Danmark den nation, der køber allermest slik. 6,6 kilo per indbygger om året bliver det til - og det er uden at medregne chokolade, hjemmelavede kager, og det, vi køber i kantiner eller ved grænsen.
Hvilket land spiser mest slik i Europa?
Fakta: Danskernes slikforbrug
Hvis udviklingen fortsætter, vil Danmark i 2018 være det folkefærd i Europa, der spiser mest slik. Det viser en ny rapport fra Sugar Confectionary Europe.
Hvilket land spiser mest slik top 10?
- Finland 6,1 kilo slik per person.
- Sverige 5,5 kilo slik per person.
- Holland 4,9 kilo slik per person.
- Storbritannien 3,2 kilo slik per person.
- Norge 3,8 kilo slik per person.
- USA 3,6 kilo slik per person.
- Italien 1,8 kilo slik per person.
- Kilde: DTU Fødevareinstituttet.
Hvilket land køber mest slik?
Slik og chokolade
Danskere køber i gennemsnit 6,6 kg slik om året, hvilket er den største mængde i hele verden (se figur 1 s. 2). Danskere køber mere slik end svenskere, som vi normalt sammenligner os med, og omkring dobbelt så meget som englændere og amerikanere.
STØRSTE Slik i verden!
Hvilket land spiser mindst slik?
Danmark har de seneste år overhalet Finland og Sverige som de største slikmunde. Danskerne spiser årligt 6,6 kilo slik per person, mens lande som USA og Italien spiser henholdsvis 3,6 kilo og 1,8 kilo slik om året.
Hvem spiser mest sukker i verden?
»USA har det største sukkerforbrug per indbygger i verden. Men Norge ligger ikke så langt bagved – på en tredjeplads, hvilket er meget højere end Sverige og Danmark. « De seneste undersøgelser viser imidlertid, at forbruget er på vej ned.
Hvem spiser mest fastfood i verden?
Flere mænd og yngre danskere spiser fastfood mindst en gang om ugen end resten af befolkningen. 55 % af kvinderne og 65 % af mændene spiser fastfood mindst en gang om ugen, mens 72 % af de 18-24 årige og 76 % de 25-34 årige spiser fastfood ugentligt.
Hvilke lande spiser mest chokolade?
Ikke uventet findes den højeste chokoladeindtagelse i Schweiz, hvor man spiser næsten ti kilo pr. indbygger pr. år. I USA, som har verdens fedeste befolkning, er chokoladeindtagelsen kun halvt så stor, som den er i Schweiz.
Hvilke lande spiser mest lakrids?
I Sverige spiser hver person næsten 2 kg lakrids om året, hvilket i gennemsnit gør os til et af de største lakridslande i verden. De største forbrugere er hollænderne. Lakridsslik spises hovedsageligt i de nordiske lande, Holland, Tyskland og England.
Hvem spiser mest chokolade i verden?
Kvindernes og unge spiser mest chokolade
Undersøgelsen viser også, at de 15-34-årige spiser 31% mere chokolade end de 35-54-årige, mens de 55-74-årige spiser 32 procent mindre. Dermed spiser de unge 63% mere chokolade end de ældre.
Hvad er det mest spiste slik?
Chokolade, mixposer og lakrids er de mest populære slikvarianter i Danmark.
Hvad spiser man mest i Danmark?
- De mest populære retter/tilbehør anno 2022 er salat uden kødtopping, kylling, rugbrød og andet brød med pålæg, hakket snittet grønt, pizza, pasta og steg. ...
- Der drikkes oftest vand til maden efterfulgt af sodavand.
Hvor meget slik spiser svenskere?
Vidste du, at svenskerne spiser over 10 kg slik pr. person om året?
Hvor meget slik spiser vi i Danmark?
Ud over de ca. 12 kg slik og chokolade som hver dansker i gennemsnit spiser om året, sætter danskerne ikke ubetydelige mængder af kager, is, snacks, kiks, desserter og snackbarer til livs. Sammenlagt bliver det i alt 35 kg om året i gennemsnit. Til sammenligning spiser danskerne i gennemsnit kun 22 kg fisk om året.
Hvilken slags kød spiser danskerne mest?
Når der spises kød til aftensmad, er det oftest oksekød, grisekød eller kylling, der ligger på tallerkenen. Det er oftere yngre danskere, der vælger oksekød eller kylling, mens det oftere er danskere over 50 år, der vælger grisekød. Ved udespisning er det ligeledes oftest oksekød, grisekød og kylling, der spises.
Er Schweiz kendt for chokolade?
Schweiz er særlig kendt for sin mælkechokolade. I 1875 udviklede den schweiziske chokolademager Daniel Peter den første mælkechokolade ved brug af kondenseret mælk, der var blevet opfundet af Henri Nestlé, der var Peters nabo Vevey.
Hvor mange spiser kage?
Den viser, at 12,8 procent af befolkningen spiser slik og søde sager mindst fem gange om ugen. Hvor meget du spiser, hænger dog sammen med hvor lang din uddannelse er. Ifølge undersøgelse, guffer hele 17,4 procent af de højtuddannede kage, is og slik mindst fem gange om ugen.
Hvad er den mest solgte chokoladebar?
Snickers er faktisk den chokoladebar, der er solgt flest af i hele verden. Den originale Snickers blev introduceret helt tilbage i 1929, og at den stadig bliver solgt den dag i dag siger måske også lidt om, hvor populær den er.
Hvor spiser man mest pizza?
Pizzaen er mest populær i København, hvor den bliver spist 9% oftere end i resten af landet – og markant oftere end på resten af Sjælland. Tallene er indekserede og viser, at københavnerne får 9% mere pizza end den gennemsnitlige dansker.
Hvad spiser danskerne mest til morgenmad?
Den typiske danske morgenmad består af kaffe eller the i følgeskab med rugbrød, franskbrød eller rundstykker med ost eller syltetøj påsmurt. Morgenmadsprodukter såsom cornflakes, müesli og havregryn er også populære, særligt blandt børn.
Hvor meget pizza spiser danskerne?
I gennemsnit spiste 9,1 pct. af danskerne pizza i løbet af en given dag i 2021, viser tal fra Coop Analyse's Mad-o-Meter.
Hvilket land spiser mest grøntsager?
Nye europæiske tal fra Eurostat (2017) viser, at Irland, Belgien og Italien er de lande, hvor flest forbrugere spiser grønsager hver dag, mens danskernes indtag af grønsager ligger under gennemsnittet i EU. Kun 59 procent af danskerne spiser ifølge den europæiske statistik grønsager hver dag.
Hvilket land spiser mest sundt?
1. ISLAND. Eksperterne fandt, at den islandske kombination af frisk fisk, lokalt opdrættet kød af høj kvalitet, store forbrug af magre mælkeprodukter som skyr og hang til at tilbringe meget tid ude i naturen, kvalificerede dem til at have den sundeste kost- og livsstil i verden.
Hvad er det sundeste mad i hele verden?
Gulerødder, kartofler og sild. Disse tre helt almindelige madvarer tilhører den eksklusive del, der udgør "verdens ti sundeste råvarer".