Spangsberg Chokolade er ejet af holdingselskabet MISP Holding A/S, der også ejer selskaber såsom Heino Cykler og Elvirasminde, som producerer flødebollerne Samba. Bag holdingselskabet står Spangsberg-familien stifter Michael Spangsberg samt Frederik Spangsberg, Mette Spangsberg og Nicolai Egebjerg Larsen.
Hvor rig er Michael Spangsberg?
»Årets udvikling og resultat anses for tilfredsstillende,« skriver ejer og direktør Michael Spangsberg i regnskabet, der er virksomhedens bedste nogensinde. Michael Spangsberg, der gennem sit holdingselskab er god for cirka 180 mio.
Hvem er stifter af Spangsberg?
Spangsberg Chokolade er stiftet af Michael Spangsberg. Han har grundlagt sin formue i 1985, hvor han overtog en mindre bolsjefabrik i Næstved. Senere udviklede det sig til slikuniverset Bonbon, der blev så populært, at det fik sin egen forlystelsespark. Bonbon-land havde i 2020 et underskud på 13,2 mio.
Er Spangsberg dansk?
Spangsberg Chokolade A/S er en dansk konfekturevirksomhed. De producerer forskelligt konfekture, hvilket omfatter flødeboller, bolsjer, vingummi, osv. De har to kendte varemærker: Spangsberg Flødeboller og Nørregade Bolscher.
Hvem ejer Nørregade Bolcher?
Historien om Nørregade Bolcher går helt tilbage til 1924 hvor Martin Olsen startede et lille kogeri. Dette gør Nørregade Bolcher til et af Danmarks ældste bolchekogerier. I dag er Nørregade Bolcher en del af Spangsberg Chokolade.
Michael Spangsbergs Hundeprutter og Mågeklatter
Hvor mange fabrikker har Spangsberg?
Spangsberg Chokolade har i alt 15 fabriksudsalg, hvor kunderne kan købe kasser med andensortering-flødeboller. De mange kasser har fået mor og datter fra Nivå til at undre sig over, om de mon bliver produceret med vilje.
Hvem laver nørregade slik?
Nørregade bolcher, som bliver solgt i supermarkederne, er produceret af Spangsberg Chokolade på deres fabrik i Taastrup. Du kan derfor finde Nørregade Bolchers produktion på Spangsbergs fabrikudsalg.
Hvorfor laver Spangsberg så mange 2. sortering?
I stedet for at smide en rest helt fin skum fra én slags flødebolle ud, lader Spangsberg den komme ud sammen med den nye slags skum en kort overgang. - På den måde bliver der flere gange om dagen produceret flødeboller, som er blandede i smag og derfor bliver andensorterings-flødeboller.
Hvem laver Spangsberg marmelade?
Som direktør og ejer af Give Konfekture udvikler Jacob Jensen og hans medarbejdere marmelade og andre produkter til bageri-, mejeri- og kødindustrien. Siden halvdelen af virksomheden blev solgt for fem år siden, har Jacob Jensen passet to jobs. Interessen og lysten til at udvikle har han beholdt gennem mere end 20 år.
Hvordan startede Spangsberg?
Historien for Spangsberg startede tilbage i 2010, hvor Michael Spangsberg startede den første produktion på en lille fabrik i Taastrup. I begyndelsen blev der fokuseret på dessertchokolader og marcipanbrød, som blev solgt som firmagaver, og når der var travlt, hjalp familien til.
Hvem har opfundet Spangsberg flødeboller?
Fabrikant og iværksætter Michael Spangsberg runder 60 år. Han har opfundet BonBon-slikket med de skøre navne, grundlagt BonBon-land, skabt Spangsberg- flødebollerne og senest opkøbt flødebollefabrikken i Skanderborg.
Hvem ejer Heino cykler?
Heino Cykler er ejet af Bent Støttrup, Torben Bjørn Christensen og slikmillionæren Michael Spangsberg, der står bag BonBon-slikket, Karen Volf-småkagerne og flødebollerne med familiens navn.
Hvem ejer BonBon-Land?
Første led i ordet BonBon-Land kommer af fransk bonbon 'bolche, godte'. Parken blev oprettet i 1992 på initiativ af fabrikanten Michael Spangsberg (f. 1955) og ejes siden 2007 af Parques Reunidos, der ejer over 60 parker i Europa, Nordamerika, Mellemøsten og Australien.
Hvem ejer BonBon-slik?
BonBon-slik er et dansk slikfirma, der er kendt for særprægede navne, som blev grundlagt i 1985, da Michael Spangsberg overtog en bolsjefabrik i Holme-Olstrup ved Næstved. I dag er mærket ejet og produceres af Toms.
Hvilket land er flødeboller fra?
Mange tror, at flødebollen er af dansk oprindelse, men faktisk er den enten fra Skotland eller Amerika. Skotland lavede flødeboller allerede tilbage i slutningen af 1800-tallet. Dengang gik flødebollen under navnet Chocolate Mallow Biscuit, som stadig kan købes i dag.
Hvor bor Spangsberg?
Om Michael Spangsberg, Vedbæk
Michael bor i Vedbæk.
Hvem ejer Give Konfekture?
Give Konfekture blev grundlagt af direktør og ejer Jacob Jensens forældre i 1989 i nyopførte fabrikslokaler i den midtjyske by. Jørgen og Lillian Jensen havde på det tidspunkt lang erfaring med udvikling og produktion af flødeboller og marmeladetyper.
Hvad ejer Michael Spangsberg?
Spangsberg Chokolade er ejet af holdingselskabet MISP Holding A/S, der også ejer selskaber såsom Heino Cykler og Elvirasminde, som producerer flødebollerne Samba. Bag holdingselskabet står Spangsberg-familien stifter Michael Spangsberg samt Frederik Spangsberg, Mette Spangsberg og Nicolai Egebjerg Larsen.
Er der alkohol i Spangsberg?
sukker, kakaomasse, kakaosmør, glukosesirup, VALLEPULVER (MÆLK), vegetabilsk fedt (palme, shea), HASSELNØDDER, SKUMMETMÆLKSPULVER, MANDLER, sukret kondenseret MÆLK (MÆLK, sukker), aromaer, alkohol, MÆLKEFEDT, glukose-fruktosesirup, MÆLKEPULVER, emulgatorer (E322-SOJA, E476), salt, stabilisator (E1103), ...
Hvor mange butikker har Spangsberg?
Spangsberg har i forvejen 19 fabriksudsalg fordelt over hele landet, og løbende laver de pop-up-butikker.
Hvad smager Dubai flødeboller af?
🤩 Flødebollerne er med pistacie- eller karamel -smag skum, lyst overtræk, tynde striber og masser af gyldent krokant på toppen ✨. Skal du smage dem? 😋 PSSST Findes i begrænset antal i dagligvare butikkerne og alle vores fabriksudsalg. Ej stop nu med det der dubai pjat...
Er der gelatine i Spangsberg?
Blandingen indeholder en varieret sammensætning af sødt og smagfuldt slik, der omfatter ingredienser som sukker, glukosesirup, gelatine og forskellige naturlige farvestoffer.
Er Nørregade dansk?
Godt dansk håndværk
Siden 1924 har Nørregade udviklet mange bolchevarianter og er siden hen blevet danskernes foretrukne bolche. Nørregade arbejder stadig ud fra filosofien om godt gammeldags håndværk – tilsat et lille tvist.
Hvilken gelatine bruger Nørregade?
Ingredienser: Glukosesirup, sukker, fuld hydrogeneret kokosfedt, surhedsregulerende middel (E330), stabilisator (E420), oksegelatine, emulgatorer (E322 fra SOJA, E471), aromaer, farvestoffer (E100, E120, E153, E160a, E162, E163), fortykningsmiddel (E414).
Hvorfor hedder slik slik?
Ordet slik er afledt af verbet slikke, af middelnedertysk slicken 'slikke, gnaske i'.