Hvem i Danmark drikker mest?

Danske 15-årige er dem i Europa, der både drikker alkohol hyppigst, og som oftest har prøvet at være fuld. Det viser en ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Mens 82 procent af de danske 15-årige prøvet at drikke alkohol, gælder det 59 procent af deres europæiske jævnaldrende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedsmonitor.dk

Hvem drikker mest alkohol i Danmark?

Danske unge er dem, der drikker allermest i hele Europa. Det viser undersøgelser gang på gang. De unge drikker tidligere og er oftere fulde end andre europæiske unge. Blandt de voksne karakteriserer 96 procent sig som nydere af alkohol – det gør os til et af de folkefærd, hvor alkoholforbrug er mest udbredt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på samvirke.dk

Hvem drikker mest drenge eller piger?

Alkoholindtaget er omkring dobbelt så højt blandt de 16-17-årige, hvor drenge i gennemsnit drikker 12,4 genstande og piger i gennemsnit drikker 11,2 genstande. Blandt de 18-24-årige drikker mænd i gennemsnit 12,4 gen- stande og kvinder 8,1 genstande om ugen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sdu.dk

Hvad bliver drukket mest i Danmark?

Trods aldersgrænsen for salg af spiritus drikker de danske unge især spiritus og øl. Hele 32% af de unges alkoholforbrug kommer fra spiritus, mens 24% kommer fra øl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alkohologsamfund.dk

Hvilken nation drikker mest alkohol?

Og det største forbrug er i Rusland, hvor forbruget er på hele 13,9 liter per person. Nr. 2 er langt bagefter med 1,9 liter i USA. Måske mere overraskende er det, at der drikkes mere skotsk whisky i Frankrig end i UK – endda dobbelt så meget per person, og at man drikker meget mere gin på Filippinerne end i USA.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Drikke- og barkultur i Danmark vs Amerika (feat. Chantal Al Arab)Hvilket land i Europa drikker mest?

Danske voksne ligger i toppen i EU, når det handler om at drikke mest på én gang. Det viser en rapport, som har sammenlignet alle de europæiske lande.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Hvem drikker mest alkohol Danmark eller Tyskland?

I Danmark, Finland, Norge, Sverige og Spanien er vin den næstmest populære alkoholiske drik, mens cocktails indtager andenpladsen i Frankrig og Tyskland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvem drikker mest Danmark eller Sverige?

Sverige: 7,1 liter. Island: 7,7 liter. Finland: 8,4 liter. Danmark: 9,1 liter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på rus.faxekommune.dk

Er Danmark det land hvor unge drikker mest?

Udtalelsen kommer på baggrund af en offentliggørelse af en undersøgelse af europæiske 15-16 åriges rusmiddelvaner. Den placerer danske unge i en klar top over højt forbrug af alkohol. I gennemsnit drikker 80 procent af de europæiske unge. I Danmark er det hele 92 procent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeskriftet.dk

Hvilket land i verden drikker mest te?

Irerne drikker mest te og de efterfølges på andenpladsen af englænderne. Men også japanerne og andre asiatiske folkeslag samt f. eks. tyrkerne, syrerne og iranerne drikker store mængder te.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på pickwick.dk

Hvorfor drikker danske unge så meget?

Unge drikker for virkningens skyld – for at blive berusede. Men der er også mange, der tror, at de er nødt til at drikke for at blive accepteret i sociale sammenhænge. Nogle drikker også for at overvinde generthed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vsod.dk

I hvilken alder drikker man mest?

Danske 15-16-årige er stadig blandt de unge i Europa, der drikker mest og oftest.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på amisbrugsbehandling.dk

Hvor i Europa drikker unge mest alkohol?

Danmark ligger sammen med Estland, Letland, Slovakiet og Stor- britannien i toppen af listerne, fordi én ud af hver femte unge var fulde første gang som 13-årige eller yngre. I andre lande, som fx Island og Italien, gælder det samme kun for hver 20. ung.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psy.au.dk

Hvilke unge drikker mest i Europa?

Danske unge har i mange år haft en kedelig europarekord i fuldskab. Og det har de stadig. Ny rapport med data fra 227.000 europæiske skoleelever i alderen 11, 13 og 15 år viser, at det stadig er danske 15-årige, der hyppigst drikker alkohol, og som oftest har prøvet at være fuld.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sdu.dk

Hvem drikker mest vin i Europa?

Af alle verdens lande er Vatikanet det sted, der har det største forbrug af vin pr. indbygger. Det viser en ny opgørelse fra The Wine Institute i Californien, som de seneste dage har trukket overskrifter i alverdens medier. Vatikanet ligger i 2012 på en klar førsteplads med næsten 74 liter pr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvem i Europa drikker mest alkohol?

Danske 15-årige er dem i Europa, der både drikker alkohol hyppigst, og som oftest har prøvet at være fuld. Det viser en ny rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Mens 82 procent af de danske 15-årige prøvet at drikke alkohol, gælder det 59 procent af deres europæiske jævnaldrende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sundhedsmonitor.dk

Er Danmark det land i Europa der drikker mest?

Tallene er hentet fra en OECD-rapport, der sammenligner de forskellige landes årlige alkoholindtag målt i liter for personer over 15 år. Men selvom Denmark nu er nede på 9,1 liter, så er vi stadig det nordiske land, der indtager mest alkohol. Forbruget er 6 liter i Norge, 7,1 liter i Sverige og 8,4 liter i Finland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på verdensmaal.org

Hvem drikker mest alkohol i Norden?

9,1 liter ren alkohol årligt. Så meget drikker en gennemsnitlig dansker over 15 år, og det er væsentligt mere end befolkningerne i det øvrige Norden. 6,0 liter i Norge, 7,1 i Sverige, 8,4 i Finland – og hele 9,1 i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på regioner.dk

Hvad drikker danskerne i gennemsnit?

På en almindelig dag drikker én ud af otte danskere øl, uanset hvor vi bor. Og mens vodka er noget, man drikker i byerne, så er snaps foretrukket på landet”, fortæller analysechef i Coop Lars Aarup.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på via.ritzau.dk

Hvad drikker de mest i Tyskland?

Kigges der nærmere på drikkevarer, er det helt klart øl, som er den mest foretrukn alkoholiske drikkevare. Tyskerne drikker 8 milliarder liter øl om året. I Tyskland findes der omtrent 1.300 bryggerier, der producerer over 5.000 forskellige slags øl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på handelskammer.dk

Hvor mange ryger i Tyskland?

I Tysklands nordligste delstat ryger 23,5 procent af befolkningen. I hele Tyskland er kun 22,5 procent rygere. Det viser en undersøgelse, som sygekassen AOK har fået gennemført. I Danmark er det til sammenligning kun 16 procent af indbyggerne, der ryger dagligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jv.dk

Hvad bliver der drukket mest af i verden?

Hver eneste dag bliver der indtaget flere milliarder kopper, hvilket gør kaffe til en af de mest populære drikke i verden. Kaffe dyrkes i mere end 70 lande og Europa er den største importør. Det er især lande som Brasilien, Vietnam og Columbia, der eksporterer kaffebønner til Europa og resten af verden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kaffeinfo.dk

Hvilken aldersgruppe drikker mest alkohol i Danmark?

Ifølge en af Statens Institut for Folkesundhed seneste rapporter på området, Skolebørnsundersøgelsen 2022, er danske skoleelever i 7. og 9. klasse begyndt at drikke oftere og mere alkohol - og de begynder samtidig også at drikke i en tidligere alder.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blaakors.dk

Hvor mange procent af danskere drikker alkohol?

I 2022 købte hver dansker over 18 år i gennemsnit 9,7 liter ren alkohol. Det er et fald i forhold til 2021, hvor forbruget var på 10,4 liter, men samme niveau som i 2020, hvor der også blev købt 9,7 liter i gennemsnit. Det svarer til, at hver dansker over 18 år i gennemsnit køber 12,4 genstande om ugen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på blaakors.dk