Det var familien Pallesen der opfandt drikken ved at blande mælk, kakao og sukker og i starten af halvtredserne blev den første Cocio således sat i produktion. Cocio er siden 1951 blevet fremstillet udfra den oprindelige opskrift, så der er i sandhed tale om en vaskeægte klassiker.
Hvem opfandt Cocio?
Anker Pallesen fra Esbjerg udviklede sammen med hustruen, Ella, drikken, ved at blande mælk, kakao og sukker. I 1951 blev Cocio sat i produktion, og året efter blev Hr. Nørbygaard ansat som driftsleder for produktionen. Driftslederen var far til komiker og skuespiller Finn Nørbygaard, der blev født samme år.
Hvem opfandt kakaomælk?
Den første chokoladedrik siges at være skabt af mayaerne for omkring 2000 år siden, og kakaoen var en vigtig del af aztekernes kultur 1.400 e.Kr. Drikken blev populær i Europa efter erobringen af Mexico i Den Nye Verden.
Hvorfor har Cocio ikke pant?
Vi har flere gange forsøgt at blive en del af pantsystemet, men det er desværre ikke noget, vi selv bestemmer. Vi er endnu ikke kommet med i systemet, fordi vi fremstiller et mælkebaseret produkt, som efterlader spor af mælk i flaskerne, og det ønsker man ikke i retursystemet.
Er Cocio Arla?
Arla Foods acquired Cocio in 2008.
Cocio MakeDenmarkHappyAgain WTF
Hvem har opfundet Arla?
Arlas rødder går helt tilbage til 1880'erne. Nærmere bestemt 1881, da en række svenske bønder slog sig sammen på Stora Arla Gard i Sverige, og i 1882, da det første danske andelsmejeri blev indviet i Hjedding i Sydvestjylland.
Er Cocio internationalt?
Hovedmarkederne Danmark, Norge og Sverige trækker stadig den primære vækst, men Congo-bajeren, som Cocio'en ofte kaldes, sælges i dag faktisk i 20 lande - heriblandt Storbritannien, Filippinerne, Tyskland og Holland. Især Fillippinerne er interessant, da øriget har ageret prøveklud for Cocios asiatiske ambitioner.
Hvorfor smager Cocio så godt?
- Den markante forskel i smagen hænger sammen med, at kakaoen i en Cocio har fået et ekstra kogningstrin, og det vil sige, at mælken faktisk karamelliserer. Det er derfor, den har sin lidt specielle smag, forklarer hun. Cocioens indpakning er også noget, der påvirker oplevelsen af måltidet.
Hvorfor genbruges Cocio flasker ikke?
Det skriver TV 2 Kosmopol. På deres hjemmeside forklarer virksomheden, at det danske retursystem ikke kan håndtere mejeriprodukter som kakaomælk, hvilket er årsagen til, at Cocio-flaskerne ikke omfattes af det danske pantsystem.
Hvor laves Cocio?
Hvis du spørger en Cocio om, hvor dens hjem er, vil den svare Esbjerg. Det er nemlig her, at Cocio kom til verden, og hvor Cocio-fabrikken ligger. Vi kan producere 800.000 dåser og flasker flydende fornøjelse hver eneste dag. Det er altså ret meget.
Hvad er forskellen på Cocio One og Cocio Light?
Cocio One erstatter Cocio Light som det lettere alternativ til den klassiske chokolademælk. Den har samme lækre smag som Cocio Classic, men indeholder kun 1 % fedt og 1 % tilsat sukker.
Er kakaomælk dansk?
Mælken stammer fra gårde i Jylland, og kakaoen kommer hele vejen fra det vestlige Afrika.
Hvem ejer Matilde kakao?
Arla ejer i dag Matilde kakao. Selve logoet med det lille pigeansigt går tilbage til 1970'erne, hvor de primære produkter var langtidsholdbar mælk samt forskellige specialprodukter.
Hvorfor hedder det congobajer?
Under historie på Cocios website står der: I 1989 købte Cocio konkurrenten Congo, som sad på 25 procent af markedet. Med overtagelsen var Cocio reelt alene på det danske marked. Koblingen mellem “Congo” og “Congo bajer” er ganske sikkert opstået på samme måde som “Sodavand” og “Sodabajer”.
Hvor gammel er Mathilde Cacao?
Matilde® kakaomælk begyndte allerede at hygge sig på morgenbordene i 1970. Siden da er Matilde® blevet en fast tradition i mange familier. Kold og frisk, når man trænger til lidt hygge under lektielæsningen, varm og dejlig til en stund på sofaen.
Hvorfor er der IK pant på Cocio?
Hvorfor er der ikke pant på Cocio's produkter? Det er ikke Cocio selv, der bestemmer, hvorvidt vores produkter skal være med i pantsystemet eller ej. På nuværende tidspunkt håndterer retursystemet ikke mejeriprodukter, hvilket betyder at Cocio og andre mejeriprodukter ikke kan være en del af det danske pantsystem.
Hvorfor er der ikke pant på vinflasker?
Hvorfor er der ikke pant på vinflasker? En af årsagerne til, at der ikke er pant på vinflasker, er, at tomme vinflasker indsamles sammen med spiritusflasker og andre glasemballager i de kommunale indsamlingssystemer, fx i glaskuber på gader og pladser, ved husstandsindsamling eller på genbrugspladser.
Hvornår skal man ikke koge flasker mere?
Når barnet er 2 mdr. kan man tilberede til et døgn ad gangen. ◦ Hvis dit barn er for tidligt født eller har immunsygdom, skal man altid tilberede én flaske ad gangen. ◦ Opvarmet mælk kan holde ca½-1time og må ikke genopvarmes herefter.
Hvor blev Cocio opfundet?
Cocio blev introduceret på det danske marked allerede i 1951 med udspring i den vestjyske by Esbjerg. Det var familien Pallesen der opfandt drikken ved at blande mælk, kakao og sukker og i starten af halvtredserne blev den første Cocio således sat i produktion.
Kan Cocio varmes op?
Cocio kan nydes iskold eller varm.
Hvem laver Egelykke kakaomælk?
Fem af de 11 kakaomælk i denne smagstest er produceret samme sted, nemlig hos Arla Foods i Esbjerg. Det gælder kakaomælk fra Vores mejeri, Egelykke, Rema 1000 samt begge Matilde kakaomælk.
Hvornår er Mathilde fra?
Matilde er et varemærke for en serie af kakaomælk- og milkshakedrikke produceret af Arla Foods på Esbjerg Mejeri. Navnet og det tilhørende logo blev lanceret i 1970 og har et letgenkendeligt pigeansigt som blikfang.
Hvad er Cocio One?
Letvægtsudgaven af Cocio Original er med sin fyldige smag af chokolade; blød, rund og cremet. Den indeholder udelukkende den bedste kakao fra Elfenbenskysten blandet med sødestof og letmælk og gør derfor slankekuren lidt sjovere. For den har et fedtindhold på kun 2 % og et indhold af sukker på blot 5,3 %.
Hvad er en frappe Cocio?
Denne lækre drik består generelt af vand, espresso, sukker, mælk og is, og den rystes, blendes eller piskes for at kombinere ingredienserne. Den nydes i et højt glas og serveres ofte med flødeskum og fx sirup på toppen. En frappé laves normalt med kaffe, men ikke kun med det!