Virksomheder med over 1.000 medarbejdere og en netto verdensomsætning på over 450 millioner EUR, der er baseret i EU, vil være forpligtede til at overholde CSDDD. Desuden kan virksomheder baseret uden for EU også blive pålagt at overholde direktivet, hvis de har betydelige aktiviteter inden for EU's grænser.
Hvad er CSDDD?
Direktivet forkortes til CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence Directive) og vil forpligte visse virksomheder til at bruge due diligence-processer til at identificere, forebygge og håndtere negative indvirkninger på mennesker og miljø.
Hvornår implementeres CSDDD?
CSDDD skal implementeres i medlemsstaterne senest to år efter dets ikrafttræden. I Danmark forventes implementering i 2026 med ikrafttræden 2027.
Er CSDDD vedtaget?
Europa-Parlamentet vedtog Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) ved en afstemning den 24. april 2024.
Hvad er due diligence bæredygtighed?
Due diligence inden for bæredygtighed er et begreb, som dækker de processer, som din virksomhed har på plads for at identificere og håndtere eventuelle risici for negativ påvirkning af mennesker, miljø og samfund.
Understanding CSDDD - Corporate Sustainability Due Diligence Directive
Hvem bliver omfattet af CSDD?
Virksomheder med over 1.000 medarbejdere og en netto verdensomsætning på over 450 millioner EUR, der er baseret i EU, vil være forpligtede til at overholde CSDDD. Desuden kan virksomheder baseret uden for EU også blive pålagt at overholde direktivet, hvis de har betydelige aktiviteter inden for EU's grænser.
Hvem er omfattet af bæredygtighedsrapportering?
Hvem skal rapportere på CSRD? Alle virksomheder – både børsnoterede og ikke-børsnoterede – der indgår i regnskabsklasse C stor er omfattet af CSRD. Derudover er børsnoterede SMV'ere (dog undtaget mikrovirksomheder) omfattet af kravene.
Hvornår blev CSDD vedtaget?
Rådet for Den Europæiske Union har i dag, den 24. maj 2024, formelt vedtaget Corporate Sustainability Due Diligence Directive (”CSDDD”).
Hvad betyder due diligence på dansk?
Due diligence er et udtryk for den ”rettidige omhu”, som køberen udviser ved grundigt at gennemgå alle virksomhedens forhold.
Hvad er CSRd?
Hvad er CSRD? Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er EU's direktiv om virksomheders bæredygtighedsrapportering, som erstatter EU's direktiv om ikke-finansiel rapportering (Non-financial Reporting Directive: NFRD).
Hvad er forskellen på CSRd og CSDD?
CSRD stiller krav om, at virksomhederne rapporterer på deres påvirkning af samfundet, mens CSDDD stiller krav om, at virksomhederne rent faktisk reducerer deres negative indvirkninger på miljø og mennesker. Herudover er der en række mindre forskelle mellem CSRD og CSDDD som virksomhederne bør være opmærksomme på.
Hvornår skal NIS2 implementeres?
Overblik over det danske arbejde med at implementere EU-direktiv (EU) 2022/2555, også kendt som NIS2. Forsvarsministeriet har d. 5. juli 2024 sendt et lovforslag i høring, der vil implementere NIS 2-direktivet i en række af direktivets sektorer.
Hvad er ESG due diligence?
ESG-DD afdækker mulige implikationer for en M&A-transaktion fra ESG-emner, og identificerer ESG-Risici og -muligheder ved en potentiel investering. ESG-DD afdækker mulige implikationer for en M&A-transaktion fra ESG-emner.
Hvad betyder rettidig omhu?
Med rettidig menes ikke blot levering til tiden eller overholdelse af aftalte deadlines. Der ligger også implicit noget forudseende. Hvad omhu angår handler dette i ordets egentlige forstand om agtpågivenhed, agtsomhed, akkuratesse, nøjagtighed og sirlighed. Med andre ord skal man være omhyggelig, grundig og præcis.
Hvad er due diligence-direktivet?
Due Diligence-direktivet indeholder krav om, at visse store virksomheder skal udføre due diligence-processer for at identificere, forebygge, afslutte, afbøde og tage ansvar for faktiske og potentielle negative indvirkninger på menneskerettigheder og miljø i virksomhedernes egne aktiviteter, deres datterselskaber og ...
Hvad er CS3D?
Hvad er CS3D? Direktivet om lovpligtig due diligence blev vedtaget i juli 2024. Formålet er, at det bliver lovpligtigt, at virksomheder implementerer due diligence-processer for at adressere eventuelle negative påvirkninger af klima, miljø og menneskerettigheder i deres værdikæder.
Hvornår træder CS3D i kraft?
Corporate Sustainability Due Diligence Directive
Den 24. april 2024 stemte EU Parlamentet for nye fælles europæiske regler om Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD/CS3D/CSDD). Med en implementeringsfase på to år vil den træde i kraft i dansk lovgivning fra medio 2026.
Hvad er forskellen på ESG og CSR?
Selvom de ofte bruges i sammenhæng, er der væsentlige forskelle mellem de to, både hvad angår formål og metode. CSR fokuserer på virksomhedens overordnede ansvar over for samfundet, mens ESG er en mere konkret og målbar ramme, der bruges til at vurdere og rapportere virksomheders bæredygtighedsaktiviteter.
Er ESG frivillig?
ESG-rapportering er, til forskel fra bæredygtighedsrapportering, en frivillig rapportering, hvor virksomheden selv vælger de emner, der skal indgå i rapporten.
Hvem skal have en ESG-rapport?
Fra 2024 skal alle børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte samt pengeinstitutter, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber rapportere på bæredygtighed inden for ESG.
Er ESG lovpligtigt?
Er der krav om at arbejde med ESG? Den nye lov om bæredygtighedsrapportering (CSRD) stiller krav til, at store virksomheder og børsnoterede virksomheder fremover skal rapportere efter en række specifikke standarder inden for E, S og G. SMV'er, der ikke er børsnoterede, er ikke omfattet af disse lovkrav.
Er ESG et krav?
ESG-rapportering kan være frivillig eller lovpligtig alt afhængig af den konkrete virksomheds størrelse, og man ser ofte, at der for små- og mellemstore virksomheder ingen lovpligtig rapportering er.
Hvad er en ESG score?
En ESG-score er et kombineret vurdering af, hvordan virksomheder og sektorer indarbejder miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige principper (ESG) i deres virksomhedsdrift, hvilket fortæller investorer, hvor bevidst en virksomhed er om ansvarlig praksis.
Hvem er underlagt NIS2?
Hvem skal efterleve kravene i NIS2? Direktivet lægger op til, at det er virksomheder med flere end 50 ansatte og en årlig omsætning på 10 mio. euro eller en årlig balance på 43 mio. euro, der skal efterleve kravene.
Hvem bliver ramt af NIS2?
Virksomheder, der er omfattet af CER direktivet
Uanset størrelsen på din virksomhed eller organisation, så er du omfattet af NIS2, hvis du er defineret som en kritisk enhed i henhold til EU direktivet om kritiske enheder resiliens (EU) 2022/2257.