Manden bag Tisvilde Kro er den lokale ildsjæl og tidligere it-entreprenør Thorvald Stigsen. Renoveringen har stået på i et par år og har blandt andet betydet, at stort set al indmad i stueetagen er blevet revet ned.
Hvem ejer Tisvildeleje Strandhotel?
I 2008 overtog Alexander Kølpin hotellet og siden da har de gamle bygninger gennemgået en stor renovering.
Hvem ejer Saksild Strand?
Saksild Strand Badehotel blev nemlig opkøbt af virksomheden WH1 Holding i slutningen af 2023, og folkene bag har planer om at føre hotellet tilbage til et mere oprindeligt udtryk, efter at det i flere år har været på Aarhus Kommunes hænder. Siden 1996 har det været brugt som seniorcenter.
Hvem ejer Strandhotellet?
Steffen Ebdrup driver sammen med ægtefællen strandhotel og fem restauranter i Blokhus. Foto: Joachim Ladefoged. Gennem årene har Steffen Ebdrup og hustruen Marie Louise Thomsen Ebdrup investeret et trecifret millionbeløb i drømmen om at drive strandhotel og restaurant i den nordjyske ferieby Blokhus.
Hvem ejer Kongernes i Tisvildeleje?
Bag den nye italienske restaurant står Jens Christian Ellekilde, indehaver af Restaurant Kongernes få hundrede meter længere nede ad Hovedgaden.
Gammelt DNA optrævler, hvor etruskerne kom fra
Hvem ejer Mimis Bistro?
Bag Mimis Bistro står nu den århusianske erhvervsmand Søren Madsen, der til sæsonen 2023 har sammensat et nyt team omkring sig. 33-årige Mark Larsen bliver daglig leder af restauranten - mens hans mor, 53-årige Diana Storgaard Møller, får ansvaret i køkkenet.
Hvem ejer spiseriet?
Spiseriet Aalborg A/S er en del af et koncern med totalt 2 selskaber. Moderselskabet er KIM JACOBSEN HOLDING ApS.
Hvor stammer ordet bistro fra?
Ordet ”bistro” stammer oprindeligt fra det russiske ”bystro”, hvilket betyder ”hurtigt”. Det passer fint til Bistro Royal, for i køkkenet er der fart over feltet.
Hvad kendetegner en bistro?
En bistro er en bar eller en mindre restaurant, der tilbyder et lille udvalg af enkle retter samt vin, øl, spiritus og kaffe. Bistro optræder første gang på fransk i 1884. Den klassiske franske bistro er meget populær herhjemme og har de sidste årtier fået et moderne tvist med flere lettere og grønne retter.
Hvilke restauranter ejer Jesper Koch?
Koch har gennem årene startet flere nye restauranter op sammen med sine brødre, herunder Restaurant Koch, Frøken Koch, Kocherier, Vin og Vin brødrene Koch og Det Glade Vanvid. Desuden har han arbejdet på to- og trestjernede Michelin-restauranter i bl. a. Frankrig og Oslo.
Hvem er norrlyst?
Bjarke Just Nielsen driver foruden Gemini også restauranterne Theo, Lille Norrlyst og Norrlyst. Norrlyst, der var hans første restaurant, fik i 2021 en anbefaling i Michelin-guiden med en Bib Gourmand.
Hvem ejer Café Olivia?
De fleste vil nok sige, at jeg er meget udadvendt, fortæller Anja Karatas, der overtager lokalerne i Cafe Olivia på Jernbane Alle. Anja har tidligere haft Restaurant Butterfly i Rødovre, som hun lukkede ned for to år siden.
Hvem ejer Norrlyst-koncernen?
Det tog dog ikke pusten fra Bjarke Just Nielsen, der ejer Norrlyst Koncernen.
Hvem ejer Theo?
direktør, Bjarke Just Nielsen, der har ”meget høje” forventninger til den nye restaurant og fremtiden generelt i koncernen. Siden første restaurant og koncernens flagskib under navnet Norrlyst åbnede i 2019, er restauranterne Lille Norlyst, Theo, Gemini og Odette fulgt efter.
Er Peter Rødsgaard stadig på Alsik?
I 2019 flyttede han til Sønderborg for at tiltræde stillingen som Executive Chef på restaurant Syttende, beliggende i Alsik Hotel. Syttende fik i 2021 en stjerne i Michelin-guiden.
Hvad laver Jesper Kochs bror?
Det er selvfølgelig brødrene Lasse, Michael og ikke mindst Jesper Koch, der er tale om. Sidstnævnte bror driver til dagligt Michelin-restauranten Alsik i Sønderborg og er også dommer i det populære TV-program Masterchef.
Hvem ejer Molskroen?
Selvom der er fart på Molskroens ejere Vivi og Henrik Frederiksen er de i den grad stadig til stede og fuldt ud funderet i den lokale egnshistorie med respekt for den traditionelle arkitektur og sæsonernes indvirkning på baghavens fauna.
Hvad betyder brasserie?
Brasserie var oprindelig et bryggeri eller en ølstue, men bruges nu om en café eller restaurant, der serverer øl m.m. og tilbyder en begrænset menu — ofte også sent om natten.
Hvad er forskellen på en café og en bistro?
En bistro er typisk en mindre restaurant, der serverer enkle, men velsmagende retter, ofte med fokus på fransk mad. Atmosfæren i en bistro er ofte mere formel end i en café, og man kan forvente en mere omfattende menu, der inkluderer både forretter og hovedretter. Caféer, derimod, er ofte mere afslappede og uformelle.
Hvad er forskellen på restaurant og restauration?
Og det bliver den af sprogmagister Ole Lauridsen, som siger, at en restaurant har hovedvægt på maden samt et udvalg af gode vine, mens en restauration har hovedvægt på drikkevarerne, fortrinsvis øl og spiritus og måske med mulighed for at købe en bøf med løg, tre håndmadder eller en parisertoast.
Hvorfor hedder det på restaurant?
Ordet restaurant er afledt af ordet ”restaurer”, som vi jo også kender, og henviser til, at mad skal opbygge og genskabe kroppen, og først senere er ordet blevet til det sted, hvor du kan købe den gode styrkende mad. Tidligere talte man ligeledes om beværtninger, gæstgiverier, spisehuse og restaurationer.