Det kan både være den helt traditionelle julegås, and eller kalkun. Ifølge en repræsentativ meningsmåling fra Civey fra slutningen af november har 13,4 procent af tyskerne planer om at servere fjerkræ juleaften, mens 8,8 procent spiser flæskesteg og 8,6 procent spiser fisk.
Hvad spiser tyskerne juleaften?
Hvor vi i Danmark spiser stor julemiddag med and, gås eller flæskesteg den 24. december, så spiser tyskerne en mere simpel ret. De får en form for pølser og kartoffelsalat, og så spiser de den store julemiddag med gås, kalkun eller fisk den 25. december.
Hvad spiser man i Frankrig juleaften?
I Frankrig hører kalkunsteg med kastanjer, skaldyr, Foie gras og champagne sig julen til. Man kan næsten være helt sikker på, at der står østers, røget laks og Foie gras på bordet juleaften – ”Réveillon de Noël”.
Hvad spiser tyskerne til nytårsaften?
Nytår i Tyskland
I Tyskland bydes der på hyggelige retter som raclette eller fondue. Traditionelt spiser man ikke fjerkræ, da heldet ikke må flyve væk. Der bliver også drukket mousserende vin, champagne eller endda Feuerzangenbowle*. Ved midnat er der masser af fyrværkeri overalt.
Hvad spiser svenskerne juleaften?
Julebord - den svenske julemiddag
Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.
Tyske julemadstraditioner - Tysk julemiddagsmenu
Hvad spiser de i Norge til juleaften?
- Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
- Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
- Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
- Småkaker.
Hvad spiser man juleaften i Polen?
Julemaden i Polen
Borscht med melboller – selv om borscht er en populær ret både derhjemme og på restauranter i Polen hele året, hører en særlig version til juleaften uløseligt sammen med julemaden. Roer skæres i skiver og fermenteres nogle få dage før Wigilia, og den færdige suppe suppleres med melboller.
Hvad drikker tyskerne til jul?
Glühwein, som kan købes på ethvert tysk julemarked og er god at varme sig på, er det tyske modsvar til den danske gløgg, men uden rosiner og mandler. Ofte bliver man spurgt, om man vil have den “mit schuss”. Siger man ja, får man et skvæt rom, weinbrand (tysk cognac) eller anden spiritus oveni.
Hvad spiser man til nytår i Polen?
I Polen, Tyskland og andre dele af Skandinavien siges det, at det bringer held at spise sild, når klokken slår tolv. Derudover gør den sølvlignende farve på fisken også, at det symboliserer rigdom i fremtiden. I det sydlige USA serverer mand traditionelt en ret ved navn ”Hoppin' John”, der indeholder disse bønner.
Hvad er Tysklands nationalret?
Eisbein er Tysklands nationalret. Ja, hvis røde pølser er danskernes nationalret, så skal det nok være sandt. Eisbein er nok mest kendt i Berlin. I Sydtyskland hedder det Schweinshaxe, og svineskanken bliver stegt i ovnen, modsat til Eisbein, som bliver kogt.
Hvad spiser man i Portugal juleaften?
Portugiserne samles omkring et stort julemåltid om aftenen den 24. december. Mens der i Danmark oftest er and eller flæskesteg på bordet, består den traditionelle julemiddag, Consoada, i Portugal, af torsk i form af bacalhau med grøntsager og kogte kartofler.
Hvad spiser de i England til juleaften?
I England er Christmas Pudding en klassiker til jul
juledag. Her spænder juleretterne helt fra kalkun og gås til postejer. Derudover er buddingen (Christmas Pudding) også en klassiker i juletiden.
Hvad spiser man til jul i Italien?
- Pasta – især ravioli, tortellini, lasagne;
- Chokolade – chokoladeovertrukne frugter, chokolade bonbons eller trøfler;
- Kød – kalvekød og lam;
- Fisk juleaften og eller skaldyr som Spaghetti alle Vongole, kommer fra biblen.
- Grøntsager.
Hvad spiser man i Holland til jul?
I Holland får man kerstol, der er en særlig slags julebrød af mandelmel med lokale krydderier. I USA er de glade for kalkun til både thanksgiving og jul, og så er det en tradition at spise "pumpkin pie".
Hvad spiser man juleaften i Finland?
Juleaften, den 24. december, spiser finnerne risengrød med en mandel i om formiddagen. Om eftermiddagen går mange på kirkegården og sætter lys på deres kæres grave. I Finland danser man også om juletræet samt lytter til julesange og julemusik.
Hvad spiser man til jul i Rusland?
Julemåneden i Rusland er derfor ikke præget af julefrokoster og fester, som vi kender det fra Danmark. Men når man den 7. januar endelig må indtage føde består menuen af 'sochivo' eller 'kutia', som er en grød lavet af hvede eller ris serveret med honning, birkes og frugt.
Hvad spiser man i Japan til nytår?
5. Japan: At spise soba nudler. Her er en idé til en forret til nytårsaften: I Japan starter man det nye år med at spise en varm skål sobanudler. Traditionen går tilbage til Kamakura-perioden og er knyttet til et buddhistisk tempel, der delte nudler ud til de fattige.
Hvad spiser man til nytår i Sverige?
Rejer er noget særligt i Sverige. Man markerer begivenheder og fester med rejer, som pilles ved bordet til kølig champagne. »Aldrig, aldrig spiser svenskerne rejer i lage,« siger Maria Meldgaard, der er født i Göteborg, men har boet i Danmark i 27 år.
Hvad spiser italienere til nytår?
En ting samles mange italienere dog om nytårsdag, fra nord til syd, nemlig Cotechino. Pølsen, som er opstået i Modena i regionen Emilia Romagna for mere end 400 år siden, og siges at være moderen til alle pølser i tarm som f. eks. salsiccia og Mortadella, er lavet af 100% gris.
Hvad er typisk tysk julemad?
Den mest almindelige mad juleaften er pølser med kartoffelsalat, måske skyllet ned med en pilsner eller to, og i Nordtyskland er karpe kogt i eddike også en almindelig spise juleaften. Den store julemiddag bliver til gengæld spist juledag, hvor man typisk inviterer familien på besøg til gås, and eller kalkun.
Hvad spiser japaner juleaften?
Friturestegt kylling i Japan 🍗
I Japan er det nemlig tradition, at julemiddagen består af KFC. Denne tradition stammer fra en reklamefilm, der kørte i 1974 med sloganet "Kurisumasu ni wa kentakkii!" (Kentucky for Christmas!).
Hvad spiser man til jul i Norge?
Norske småkaker og en slags tørfisk
Lidt længere nordpå spiser de mange steder i landet 'ribbe', som er en slags flæskesteg med tilbehør af surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs. Derudover finder man på julebordet 'pinnekjøt', som er saltede og tørrede eller røgede lammeribben.
Hvad spiser man juleaften i Grønland?
Julemad og julebag er der også rigeligt af i Grønland
Det består af en hovedret baseret på kød og efterfølges af desserten risalamande. Kødretten baseres typisk på en lokal specialitet, såsom lam, moskus, hare, alke, rype eller hval. Nord for Sydgrønland, hvor lam er meget yndet, er rensdyr det store hit.
Hvad tid spiser man aftensmad i Polen?
I Polen spiser man dagens største måltid mellem kl. 15 og 18. Her indgår ofte kartofler og forskellige former for kød. Desuden spiser mange en let måltid senere om aftenen, der skylles ned med te.
Hvad spiser de i USA til jul?
Christmas Day består den amerikanske julemiddag ofte af enten kalkun, gås eller bagt skinke. Græskarpostej og mince pie – en postej, som indeholder æbler, rosiner, citron og korender – hører også i mange amerikanske hjem med til en julemiddag i USA. Læs også artiklen Dansk mad i USA.