Italienerne, hvis madkultur vi nærmest har adopteret her i landet, spiser, overraskende nok, udelukkende fisk til jul. Nærmere bestemt består julebordet af op til syv fiskreretter, som blandt andet byder på saltet og dampet torsk med kapers, tomat og oliven eller røget laks med spaghetti og muslinger.
Hvad spiser man i julen i Italien?
- Pasta – især ravioli, tortellini, lasagne;
- Chokolade – chokoladeovertrukne frugter, chokolade bonbons eller trøfler;
- Kød – kalvekød og lam;
- Fisk juleaften og eller skaldyr som Spaghetti alle Vongole, kommer fra biblen.
- Grøntsager.
Hvilke juletraditioner har de i Italien?
For i Italien er det ikke kun julemanden, Babbo Natale, som kommer med gaver, men også en venlig heks kaldet Befana. Hun flyver rundt på sin kost og uddeler gaver og slik til alle børn den 5. januar. En tradition, som sikret også vil glæde mange danske børn.
Hvad spiser tyskerne til jul?
Til jul spiser tyskerne Weihnachtsstollen eller Christstollen. Det er en slags frugtbrød med mange nødder, krydderier og kandiseret frugt. En lidt tung, men sød og velsmagende kage.
Hvad spiser italienerne til nytår?
På nytårsdagen, Capodanno, laver italienerne typiske retter, der siges at bringe overflod, fx den berømte panettone eller retter baseret på forskellige frø,kager med honning og svinefødder med linser.
Hvad italienerne spiser til JUL
Hvad må man ikke på en italiensk restaurant?
Når de lokale går ud og spiser, har de lange bukser eller kjoler på. Parmesan er forbudt på fiskepasta! Spaghetti bolognese findes ikke i Italien, det hedder tagliatelle al ragù di carne. Is spiser man på isbarer (gelateriaer) og latte betyder mælk, ikke kaffe med mælk.
Hvordan fejrer man nytår i Italien?
Nytår i Italien fejres med fyrværkeri af alle slags, der oplyser himlen og byder 1. januar velkommen. Mange kaster gamle ting ud ad vinduet, et symbol på at smide alle de negative ting i det forløbne år ud og håbe på en bedre fremtid. Ved midnat bytter de gode ønsker og skåler i italiensk mousserende vin!
Hvad spiser tyskerne den 24. december?
Hvor vi i Danmark spiser stor julemiddag med and, gås eller flæskesteg den 24. december, så spiser tyskerne en mere simpel ret. De får en form for pølser og kartoffelsalat, og så spiser de den store julemiddag med gås, kalkun eller fisk den 25. december.
Hvad spiser japanere til jul?
Friturestegt kylling i Japan 🍗
I Japan er det nemlig tradition, at julemiddagen består af KFC. Denne tradition stammer fra en reklamefilm, der kørte i 1974 med sloganet "Kurisumasu ni wa kentakkii!" (Kentucky for Christmas!).
Hvad spiser man i Frankrig til jul?
I Frankrig hører kalkunsteg med kastanjer, skaldyr, Foie gras og champagne sig julen til. Man kan næsten være helt sikker på, at der står østers, røget laks og Foie gras på bordet juleaften – ”Réveillon de Noël”.
Hvad spiser man i Italien?
Italienernes madvaner i Nord- og Syditalien er ekstremt forskellige. Det generelt noget tungere Norditalienske køkken, hvor smør, kødrige retter og ris ofte dominerer, ligger generelt længere fra det lettere Mellem- og Syditalienske køkken, med frisk eller tør pasta, olivenolie og solrige grøntsager.
Hvad spiser man til jul i Spanien?
De traditionelle spanske juleretter tæller blandt andet stegt lam og kalkun samt skaldyr, mens turrón (en slags nougat-konfekt) og helligtrekongerskage er blandt de søde sager, man ikke bør snyde sig selv for.
Hvad kaldes julemanden i Italien?
Julemanden går i andre lande under navne som Santa Claus (USA), Father Christmas (England), Jultomten (Sverige) og Julenissen (Norge), Babbo Natale (Italien) og Weihnachtsmann (Tyskland).
Hvad spiser svenskerne juleaften?
Julebord - den svenske julemiddag
Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.
Hvad spiser man til jul i Portugal?
Portugiserne samles omkring et stort julemåltid om aftenen den 24. december. Mens der i Danmark oftest er and eller flæskesteg på bordet, består den traditionelle julemiddag, Consoada, i Portugal, af torsk i form af bacalhau med grøntsager og kogte kartofler.
Hvad spiser man i julen i USA?
Christmas Day består den amerikanske julemiddag ofte af enten kalkun, gås eller bagt skinke. Græskarpostej og mince pie – en postej, som indeholder æbler, rosiner, citron og korender – hører også i mange amerikanske hjem med til en julemiddag i USA.
Hvad spiser man i Tyskland til juleaften?
Det kan både være den helt traditionelle julegås, and eller kalkun. Ifølge en repræsentativ meningsmåling fra Civey fra slutningen af november har 13,4 procent af tyskerne planer om at servere fjerkræ juleaften, mens 8,8 procent spiser flæskesteg og 8,6 procent spiser fisk.
Hvad spiser man til jul i Rusland?
Julemåneden i Rusland er derfor ikke præget af julefrokoster og fester, som vi kender det fra Danmark. Men når man den 7. januar endelig må indtage føde består menuen af 'sochivo' eller 'kutia', som er en grød lavet af hvede eller ris serveret med honning, birkes og frugt.
Hvad spiser danskerne mest til jul?
En analyse finder, at blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% flæskesteg, nogle får begge dele, og kun få spiser andet [2]. Kapløbet mellem and og flæskesteg har stået på i 130 år [3].
Hvad spiser man i Holland til jul?
I Holland får man kerstol, der er en særlig slags julebrød af mandelmel med lokale krydderier. I USA er de glade for kalkun til både thanksgiving og jul, og så er det en tradition at spise "pumpkin pie".
Hvad spiser man i Polen til jul?
Karpe – den primære forret for julefesten er karpe, som steges og serveres med en flødebaseret suppe. Søde sager – i Polen betyder julen en masse lækre desserter, f. eks. en birkeskage kaldet makowiec og en honningkage kaldet piernik.
Hvad spiser man i Finland til jul?
Juleaften, den 24. december, spiser finnerne risengrød med en mandel i om formiddagen. Om eftermiddagen går mange på kirkegården og sætter lys på deres kæres grave. I Finland danser man også om juletræet samt lytter til julesange og julemusik.
Hvad spiser italienere til nytår?
En ting samles mange italienere dog om nytårsdag, fra nord til syd, nemlig Cotechino. Pølsen, som er opstået i Modena i regionen Emilia Romagna for mere end 400 år siden, og siges at være moderen til alle pølser i tarm som f. eks. salsiccia og Mortadella, er lavet af 100% gris.
Hvilken dag holder man jul i Italien?
Juleaften er der tradition for, at man går til midnatsmesse. Herefter går mange unge på barer og diskoteker. Men selve julen fejrer de først den 25. om morgenen.
Hvem holder først nytår i verden?
De første nationer har nu sagt velkommen til 2025 med fyrværkeri og festligheder. På den lille ø Kiritimati - på engelsk Christmas Island - trådte man ind i det nye år klokken 11 dansk tid. Øen ligger i Stillehavet, syd for Hawaii. Det er det første beboede sted i verden, der fejrer det nye år.