Den 25. december er “Christmas Day”. Om eftermiddagen spiser englænderne julemiddagen, der består af stegt kalkun eller gås, samt postej og julebudding pyntet med kristtjørn.
Hvad spiser man til juleaften i England?
I England spiser de ofte flæskesteg til jul. Der ligger tit jule-knallerter på julebordet.
Hvilken fugl spises i engelsktalende lande juleaften?
I Storbritannien og områder, som har været under indflydelse af dette land, består julemiddagen typisk af kalkun, gås eller andre store fugle, sovs, kartofler, grøntsager og nogle gange brød og cider.
Hvad spiser tyskerne juleaften?
Hvor vi i Danmark spiser stor julemiddag med and, gås eller flæskesteg den 24. december, så spiser tyskerne en mere simpel ret. De får en form for pølser og kartoffelsalat, og så spiser de den store julemiddag med gås, kalkun eller fisk den 25. december.
Hvad spiser amerikanerne til jul?
Christmas Day består den amerikanske julemiddag ofte af enten kalkun, gås eller bagt skinke. Græskarpostej og mince pie – en postej, som indeholder æbler, rosiner, citron og korender – hører også i mange amerikanske hjem med til en julemiddag i USA.
Hvad spiser du juledag?
Hvad spiser man i Frankrig til jul?
I Frankrig hører kalkunsteg med kastanjer, skaldyr, Foie gras og champagne sig julen til. Man kan næsten være helt sikker på, at der står østers, røget laks og Foie gras på bordet juleaften – ”Réveillon de Noël”.
Hvad spiser svenskerne juleaften?
Julebord - den svenske julemiddag
Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.
Hvad spiser japaner juleaften?
Friturestegt kylling i Japan 🍗
I Japan er det nemlig tradition, at julemiddagen består af KFC. Denne tradition stammer fra en reklamefilm, der kørte i 1974 med sloganet "Kurisumasu ni wa kentakkii!" (Kentucky for Christmas!).
Hvad spiser man til jul i Rusland?
Julemåneden i Rusland er derfor ikke præget af julefrokoster og fester, som vi kender det fra Danmark. Men når man den 7. januar endelig må indtage føde består menuen af 'sochivo' eller 'kutia', som er en grød lavet af hvede eller ris serveret med honning, birkes og frugt.
Hvad spiser de i Norge til juleaften?
- Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
- Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
- Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
- Småkaker.
Hvad spiser man i Holland til jul?
I Holland får man kerstol, der er en særlig slags julebrød af mandelmel med lokale krydderier. I USA er de glade for kalkun til både thanksgiving og jul, og så er det en tradition at spise "pumpkin pie".
Hvad spiser italienerne til jul?
Italienerne, hvis madkultur vi nærmest har adopteret her i landet, spiser, overraskende nok, udelukkende fisk til jul. Nærmere bestemt består julebordet af op til syv fiskreretter, som blandt andet byder på saltet og dampet torsk med kapers, tomat og oliven eller røget laks med spaghetti og muslinger.
Hvad spiser katolikker til jul?
De protestantiske familier i Tyskland serverer juleaften and eller gås som hos os, mens juleaftensmaden i katolske hjem er karpe, hvilket også gælder i flere centraleuropæiske lande.
Hvad spiser man juleaften i Australien?
december, ”1. kerstdag”, spiser man julemiddag med kalkun, kanin eller ribbenssteg. Australien I Australien er det sommer ved juletid og ofte meget varmt. Derfor spiser mange familier julemiddagen på stranden, og sne kommer kun i form af bomuldskugler, man hænger på juletræet.
Hvad spiser man i Polen til jul?
Karpe – den primære forret for julefesten er karpe, som steges og serveres med en flødebaseret suppe. Søde sager – i Polen betyder julen en masse lækre desserter, f. eks. en birkeskage kaldet makowiec og en honningkage kaldet piernik.
Hvad spiser man i Finland juleaften?
Juleaften, den 24. december, spiser finnerne risengrød med en mandel i om formiddagen. Om eftermiddagen går mange på kirkegården og sætter lys på deres kæres grave. I Finland danser man også om juletræet samt lytter til julesange og julemusik.
Hvad spiser man i Tyskland til juleaften?
Det kan både være den helt traditionelle julegås, and eller kalkun. Ifølge en repræsentativ meningsmåling fra Civey fra slutningen af november har 13,4 procent af tyskerne planer om at servere fjerkræ juleaften, mens 8,8 procent spiser flæskesteg og 8,6 procent spiser fisk.
Hvad spiser man juleaften i Grønland?
Julemad og julebag er der også rigeligt af i Grønland
Det består af en hovedret baseret på kød og efterfølges af desserten risalamande. Kødretten baseres typisk på en lokal specialitet, såsom lam, moskus, hare, alke, rype eller hval. Nord for Sydgrønland, hvor lam er meget yndet, er rensdyr det store hit.
Hvilke lande er det forbudt at holde jul?
Somalia er ikke det eneste land, hvor julen er forbudt. I Brunei, der ligger på den asiatiske ø Borneo, er det forbudt at holde jul, efter sultan Hassanal Bolkiah har ytret ambitioner om at indføre Sharia-lovgivning i landet.
Hvad spiser man til jul i Ukraine?
Måltidet består af 12 retter (efter de 12 apostle), og de indeholder ikke kød, æg eller mel. Hovedretten er ofte ”kutia” som er en form for sødet hvedegrød. Andre retter kan være borscht, vareneky (pirogger), holopchi (kålruller uden kød) osv. Især det traditionelle julebrød ”kolach” er i høj kurs.
Hvad spiser man til jul i Slovakiet?
I Tjekkiet og Slovakiet spiser de fisk, nærmere bestemt karper. Selv tjekker og slovakker, der ikke kan lide karper, kan finde på at købe en fisk til jul og lade den plaske lidt rundt i badekarret, inden den slippes ud i det fri. En anden tradition er, at en kvinde i julen kan tage sin ene sko og kaste den mod en dør.
Hvad spiser danskere mest til juleaften?
En analyse finder, at blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% flæskesteg, nogle får begge dele, og kun få spiser andet [2]. Kapløbet mellem and og flæskesteg har stået på i 130 år [3].
Hvad spiser italienere juleaften?
Juleaften står på fisk og skaldyr
Men mest bemærkelsesværdigt er juleaftensmåltidet over hele Italien en kødfri middag, der foretrækkes fisk og skaldyr. Juledag byder menuen på antipasti, osteborde og charcuteri, forret, secondo (hovedret) og desserten – og nogle gange endda mere end det.
Hvad spiser Holland til jul?
Rige fødevarer som kalkun, skinke og julebudding finder deres plads på julebordet, og udvekslingen af gaver varmer hjerter. Festlighederne, der varer 12 dage, kulminerer med `Kvindernes Jul` eller `Epifani` den 6.
Hvad spiser de juleaften i Spanien?
De traditionelle spanske juleretter tæller blandt andet stegt lam og kalkun samt skaldyr, mens turrón (en slags nougat-konfekt) og helligtrekongerskage er blandt de søde sager, man ikke bør snyde sig selv for.