Stort set alle danske virksomheder skal indsende årsrapporten digitalt til Erhvervsstyrelsen. Hvis fristen overskrides risikerer virksomhedens øverste ledelse at skulle betale en afgift og i værste tilfælde risikerer virksomheden at blive tvangsopløst.
Hvad sker der, hvis man ikke indsender årsregnskabet?
Hvis I ikke indsender årsrapporten rettidigt, vil I modtage et brev med en påmindelse og en frist på otte hverdage. Overholder I heller ikke denne nye frist, bliver alle medlemmerne af jeres øverste ledelse pålagt en personlig afgift, og selskabet kan i sidste ende blive tvangsopløst.
Hvad koster det at aflevere årsregnskab for sent?
For sent indleveret årsregnskab
Bliver årsregnskabet afleveret for sent, vil samtlige ledelsesmedlemmer af selskabet blive pålagt en afgift, som udgør: 500 kr. for 1. påbegyndte måned.
Hvad er grænsen for revisionspligt?
Kravet om revisionspligt ved en balancesum på mere end 50 mio. kr. indtræder ligeledes først, når selskabets balancesum overskrider beløbsgrænsen 2 regnskabsår i træk. Herved er selskabet forpligtet til at få foretaget enten udvidet gennemgang eller revision af sit årsregnskab af en uafhængig, godkendt revisor.
Hvornår skal man senest indberette årsregnskabet?
Personligt ejede virksomheder har ikke pligt til at udarbejde og indberette en årsrapport. Den generelle indberetningsfrist for indsendelse af årsrapporter er 6 måneder, og det betyder, at virksomheder, hvis regnskab følger kalenderåret, skal indberette inden udgangen af 2. kvartal 2024.
Selskabsskat - Hvor skal den betales
Hvad sker der, hvis man afleverer regnskab for sent?
Stort set alle danske virksomheder skal indsende årsrapporten digitalt til Erhvervsstyrelsen. Hvis fristen overskrides risikerer virksomhedens øverste ledelse at skulle betale en afgift og i værste tilfælde risikerer virksomheden at blive tvangsopløst.
Hvornår har en virksomhed revisionspligt?
Virksomheder i særlige risikobrancher med en årlig indtægt over 5 mio. kr. i to år på hinanden følgende regnskabsår fra 2023 skal have en revisorerklæring. Revision er også obligatorisk for statslige virksomheder samt aktieselskaber, anpartsselskaber og selskaber med begrænset ansvar.
Hvem skal aflægge årsregnskabet?
Alle anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S) skal som udgangspunkt udarbejde og indberette en årsrapport, medmindre de er undtaget grundet forhold som rekonstruktion og konkurs. Personligt ejede virksomheder har ikke pligt til at udarbejde og indberette en årsrapport.
Hvad får en nyuddannet revisor?
39-43.000 om måneden som færdiguddannet revisor, afhængig af om det er i den private eller offentlige sektor. En senior revisor profil vil typisk tjene mellem 50.000 - 60.000 kr.
Kan jeg selv lave årsregnskab?
Ja, du kan sagtens selv lave dit eget årsregnskab. Du har dog pligt til, med visse undtagelser, at sende dit regnskab til revidering hos en revisor, som vil give det sit blåstempel, hvis tingene ser ud til at være i orden. Derfor bør du også have styr på tingene, inden du går i gang med at lave dit eget årsregnskab.
Hvad koster det at få en revisor til at lave årsregnskab?
Pris for et årsregnskab. En godkendt revisor koster ofte fra omkring 800 kr. i timen ekskl. moms for en billig registreret revisor til op ved 3.000 kr.
Hvad er bøden for at indberette moms for sent?
Hvis du glemmer eller kommer for sent med momsindberetning, koster det en bøde på omkring 1.000 kr. første gang, stigende til 2.000 kr. 3. gang.
Hvornår kan man undlade revision?
De mindste selskaber kan fortsat undlade revision og udvidet gennemgang, hvis virksomheden i to på hinanden følgende regnskabsår på balancetidspunktet ikke overstiger to af følgende størrelser: En balancesum på 4 mio. kr. En nettoomsætning på 8 mio.
Hvordan indberetter man sit årsregnskab?
- Gå ind på SKAT.dk under “erhverv”
- Klik nu videre ind på “egen virksomhed”, og derefter “skat af egen virksomhed”
- Dernæst kan du klikke ind på din årsopgørelse, hvor du her indberetter dit årsregnskab i din selvangivelse.
Hvad sker der, hvis man ikke afleverer regnskab til tiden?
Fristen for indsendelse af din årsrapport er 6 måneder efter regnskabsårets udløb. Hvis fristen for indsendelse af årsrapport er overskredet, kan din virksomheds ledelse blive pålagt en afgift, eller virksomheden kan i sidste ende blive tvangsopløst.
Hvad er formålet med årsregnskabet?
Dit årsregnskab giver dig et overblik over din virksomheds økonomi, fx din virksomheds indtægter, udgifter, formue, pengestrømme, moms, befordringsfradrag med mere. Det hjælper dig altså med at se, hvordan din virksomheds økonomi har det - fx kan du se, om du har overskud eller underskud.
Hvilke virksomheder har revisionspligt?
Revisionspligt gælder for virksomheder, der overskrider to af tre grænseværdier for balancesum, nettoomsætning og antal ansatte. Store virksomheder, såsom aktieselskaber, er altid underlagt revisionspligt, mens mindre virksomheder, som anpartsselskaber, kan fravælge revisionen, hvis de ikke overstiger grænseværdierne.
Hvornår skal virksomheder aflevere regnskab?
Hvornår skal jeg indberette hvad? Hvis du fx ejer et ApS eller A/S, skal virksomhedens ledelse som udgangspunkt udarbejde og indberette et årsregnskab én gang om året. Årsregnskabet skal indgå i en årsrapport, som skal indberettes til Erhvervsstyrelsen senest 6 måneder efter regnskabsåret er slut.
Kan man se virksomheders årsregnskab?
For at finde en anden virksomheds regnskab på Erhvervsstyrelsens hjemmeside skal du først og fremmest logge ind på siden med dit NemId. Herefter skal du søge på virksomheden. Hvad du skal søge på er op til dig, men det er oftest CVR-nummeret, virksomhedens navn eller ejers navn, der giver det bedste søgeresultat.
Er årsopgørelse og årsregnskab det samme?
En gang om året i marts modtager du din årsopgørelse, som er et regnskab over, hvad du har tjent og skal betale i skat i året før. Fx modtager du i foråret 2023 din årsopgørelse for 2022. Er du selvstændig, indeholder årsopgørelsen både oplysninger om din personlige skat og virksomhedens skat.
Hvornår skal man indberette årsregnskab for enkeltmandsvirksomhed?
Fra 24. marts til 1. juli skal du oplyse dit endelige over- eller underskud og udfylde dit oplysningsskema (det der tidligere hed selvangivelse). Så får du din årsopgørelse, hvor du kan se, om du skal betale mere i skat eller have penge tilbage.