McDonald's Danmark fejrer sin 30 års fødselsdag fredag den 15. april i alle landets McDonald's restauranter ved at sælge Big Mac til 15,75 kr., som den kostede i 1981. I landets første McDonald's restaurant på Vesterbrogade nr. 2D i København vil medarbejderne være iklædt uniformer, som de så ud dengang.
Hvad kostede en cheeseburger i 1990?
I 90'erne introducerede McDonalds kampagnen "Coinoffers", som netop betød, at du kunne få for eksempel en cheeseburger til 10 kroner.
Hvad kostede en cheeseburger?
Det var et brud med 20 års tradition for faste, men kunstigt lave priser på en flad 10'er, da McDonalds sidste år hævede prisen på en cheeseburger til først 12 kr. og senere 13 kr. Nu er prisen endnu engang blevet sat op - nærmere specifikt til 15 kr. i maj 2023, og prisen er således steget med 50 pct.
Hvornår kom den første McDonalds til Danmark?
Den første danske McDonald's blev åbnet i 1981. Også efter Ray Krocs død har kæden fortsat sin ekspansion. I 2023 havde McDonald's 40.000 restauranter i 100 lande over hele verden og 2 millioner ansatte, hvis man tæller franchise-restauranterne med. Alene i Danmark har McDonald's 90 restauranter 4.000 ansatte.
Hvad omsætter McDonalds for om dagen?
Burgere, fast food, salater m.v. McDonald's er med en omsætning på 21 mia. US $ verdens største restaurantkæde. Dagligt serverer de over 69 mio.
McDonald's On the Cheeseburger McTrail, 1980? 1981?
Hvor meget betaler McDonalds i skat i Danmark?
Ved seneste samlede opgørelse (2019) betalte vi samlet 634,3 mio. kr.
Hvad kom først, Burger King eller McDonalds?
Vesterbrogade ved Rådhuspladsen
Den første danske McDonald's-afdeling åbnede 15. april 1981 i Vesterbrogade 2D ved Rådhuspladsen. Det er lige overfor Tivoli og ikke mindst bemærkelsesværdigt lige ved siden af den første Burger King, der blev åbnet 4 år tidligere i 1977. McDonalds restauranten lukkede 30.
Hvad er den mest solgte burger på McDonalds?
Verdens mest kendte og mest solgte burger, Big Mac, blev opfundet i 1967 af Jim “MJ” Delligati, som drev et par McDonald's restauranter. I dag kan du købe en Big Mac i flere end 100 lande.
Hvor får McDonalds deres kød fra?
Danpo har været leverandør til McDonald's siden år 2000, og de leverer alle de kyllingeprodukter, der er en fast del af menuen hos McDonald's. Så når du bestiller en McChicken eller en portion McNuggets, så kommer det fra fabrikken i Give. Danpo har to fabrikker i Danmark.
Hvilken fastfoodkæde er størst i verden?
McDonald's er verdens største og mest udbredte fastfoodkæde (med restauranter i over 100 lande) og er dermed blevet et ikon og symbol på globalisering og multinationalisering på linje med f.
Hvad koster en Big Mac i USA?
Videre slår han fast, at en Big Mac i 2019 kostede 4,39 dollar, mens den nu koster 5,29 dollar. I samme periode er overskuddet hos McDonald's vokset med næsten en tredjedel, og bruttofortjenesten for 2023 var på over 14 milliarder dollar.
Hvorfor er McDonalds blevet så dyrt?
»Vi har desværre set voldsomme prisstigninger på særligt hvede og oksekød de seneste år. Derfor har vi flere gange de seneste år anbefalet de danske franchisetagere at hæve prisen på vores produkter – blandt andet cheeseburgeren,« skriver McDonald's Danmarks kommunikationschef, Mads Jensen.
Hvad kostede en biografbillet i 1965?
En biografbillet kostede 2 kroner og en såkaldt sodavandsis kostede 25 øre. Det hus min familie og jeg boede i kostede 185.000 kroner i 1965.
Hvad kostede is i 1990?
1990: Premier Is
Prisen var 10 kroner.
Hvem ejer McDonalds Danmark?
I Danmark er McDonald's restauranterne ejet af selvstændige franchisetagere, der har købt retten til at drive og udvikle deres egen McDonald's restaurant baseret på McDonald's stærke forretningskoncept. Et forretningskoncept, som har gjort McDonald's til en af verdens førende og mest kendte restaurantkæder.
Hvor meget kød er der i en McDonald's bøf?
To 113 g oksekødsbøffer (226 g kød), Tasty sauce, tre skiver smelteost med emmentaler, salat, tomat, løg og sprød bacon i sesambolle.
Hvor får Burger King deres kylling fra?
Vores kyllingekød er produceret i Tyskland af kyllinger med oprindelse i EU, hovedsageligt Polen og Tyskland, og delvist fra Sydamerika. Gennem vores moderorganisation, RBI, bliver lovgivningen for dyrevelfærd overvåget med årlige, uafhængige gennemgange.
Hvor meget tjener McDonald's om dagen?
Det var en fremgang på 2,2 procent i forhold til 2019 og et tal, som betyder, at McDonald's solgte fastfood for knap 7,4 millioner kroner om dagen. Selv oplyser McDonald's, at de havde cirka 200.000 danske kunder om dagen i 2020, hvilket svarer til svimlende 73 millioner besøg i alt.
Hvilket land har flest McDonalds?
Det kan efter dansk målestok være svært helt at forstå omfanget af McDonald's udbredelse. I 2019 var der 13.837 McDonald's-restauranter alene i USA, hvilket dog er et mindre fald siden 2012. hvor der var 14.157 restauranter, ifølge Statista (se kilder).
Er Big Mac blevet mindre?
“Størrelsen på Big Mac's har ikke ændret sig siden McDonald's kom til Danmark i 1981. Det må vi slet ikke,” lyder det fra Mads Jensen, som er kommunikationsmedarbejder hos McDonald's. I dag fremgår det på McDonald's' danske hjemmeside, at en Big Mac indeholder 510 kalorier.
Hvor får McDonalds deres oksekød fra?
McDonald's har sin eget klassificeringssystem, som lægger vægt på blandt andet hygiejne og dyreetik. I dette system har Århus-virksomheden, Århus Slagtehus, som det eneste slagteri i Danmark, opnået karakteren A. Det betyder, at der nu sendes dansk oksekød fra slagteriet i Århus til Kiel.
Hvilken burgerkæde er ældst?
Europas ældste og stadig eksisterende burgerkæde runder 50 år, og den er ikke amerikansk. Kæden der åbnede d 14. juni 1968 i Gällivare er nemlig svensk - og hedder Max Burger, opkaldt efter grundlæggeren Curt Bergfors, som havde Max som sit kaldenavn.
Er sunset dansk?
Fakta om Sunset Boulevard
Sunset Boulevard er Danmarks største danskejede restaurantkæde med mere end 45 restauranter over hele landet inklusiv én restaurant på Færøerne og tre på Grønland. Sunset Boulevard åbnede sin første restaurant i Odense i 1996.
Hvilket land har opfundet burgeren?
Ifølge USA's nationalmuseum, Library of Congress, var den danske immigrant Louis Lassen den første til at lange en hamburger over disken. Det skete i 1895 i caféen Louis' Lunch i New Haven, hvor danskeren serverede bøf imellem toastbrød med enten løg, tomat eller ost. Dens udbredelse i Danmark tog fart i 1970'erne.