Shortening er et amerikansk produkt, der udelukkende består af vegetabisk fedt. Det kan forveksles med magarine, men den indeholder kun mellem 70-85 g fedt — produktet kan derfor ikke bruges som erstatning. Det tætteste vi kommer på shortening i Danmark, er palmin, der også indeholder 100 % fedt.
Hvad er shortening på dansk?
Det mest lignende danske alternativ er derfor... svinefedt!
Hvad kan man bruge i stedet for smør i kage?
I stedet for smør kan det være en fordel at bruge kokossmør eller olie (85 g olie til 100 g smør). Du kan også purere en avocado eller mose en banan. Begge dele har en smørlignende konsistens, men tilføjer lidt mere smag end smørret. Derfor bliver resultatet også sødere, samtidig med at du sparer lidt på kalorierne.
Kan man bruge palmin i stedet for svinefedt?
Palmin eller svinefedt til klejner
Jeg synes svinefedt gør klejnerne lidt mere sprøde, og selvom det godt kan lugte lidt af stegt gris når man koger klejner i svinefedt, så smager de altså ikke af gris efterfølgende. Desuden er svinefedtet billigere end palminen, men du kan altså bruge begge dele.
Hvad kan man bruge i stedet for margarine?
I nogle opskrifter kan smør/margarine umiddelbart udskiftes med olie. Der beregnes 85 g olie (ca. 1 dl) i stedet for 100 g smør/margarine. Kom også meget gerne nødder, mandler, frø og kerner i, når du bager fx brød.
Cake Kingdom! Nagasaki Castella Honey Cake Making / 日式長崎蜂蜜蛋糕製作 - Taiwanese food factory
Kan man erstatte margarine med flydende margarine?
Det er flydende og smager ligesom margarine. Du kan bruge flydende margarine, i stedet for almindelig margarine når du for eksempel bager kage og brød. Du kan også bruge flydende margarine til at stege i.
Kan man bytte smør ud med olie i kage?
Sådan gør du: Smør kan erstattes helt af olie i brød og skærekager – men ikke i småkager, wienerbrød og butterdejsopskrifter. Mange olier er lidt for aromatiske til sødt bagværk, men valnøddeolie egner sig perfekt. Erstatter du smør med olie, skal du bruge 80 % af den anførte mængde smør.
Hvad kan erstatte palmin?
størknet kokosolie og palmin var det samme.
Hvad kan klejner koges i?
Modsat de fleste klassiske småkager bages klejner ikke i ovnen, men koges/frituresteges derimod i palmin eller olie. Disse klejner lavet med piskefløde og smagt til med både kardemomme og citron, mums!
Hvad er crisco på dansk?
Crisco er et vegetabilsk fedt eller forkortelse, der kan bruges til udrulning af fondant, marcipan for at forhindre klæbning. Men kan også bruges til at smøre skærer. Forskellige formål, såsom: Ved udrulning af gumpaste, fondant, marcipan for at forhindre, at den klæber til arbejdsområdet.
Kan man bytte bagepulver med natron?
Som du kan erstatte bagepulver med natron, kan du også erstatte natron med bagepulver. Når du erstatter natron, skal det erstattes med den dobbelte mængde bagepulver. Du skal dog være opmærksom på, at natron giver en mindre fyldig dej og mindre hævning.
Kan olivenolie bruges til bagning?
Kan man erstatte smør med olivenolie i bagning? Ja! Og olivenolie er nem at bruge i noget nær al slags bagværk. Der er flere fordele ved at erstatte smør med olivenolie i bagværk.
Hvad gør kartoffelmel i kager?
Udover industriel brug anvendes kartoffelmel i en lang række forskellige fødevarer, eksempelvis kager, pølser, leverpostej, slik m.v. Kartoffelmelets evne til at binde vand gør produktet særdeles velegnet til bindemiddel, og det anvendes derfor også ofte til at jævne sovse.
Kan man stege i margarine?
Margarine er typisk lavet af en blanding af olie og vand, der er emulgeret for at binde de to ting sammen. Margarine findes i to former: flydende og fast. Det flydende fedtstof er, som navnet antyder, flydende og kan nemt hældes på panden til stegning af forskellige råvarer.
Hvordan laver man margarine?
Margarine er et smørbart fedtstof, der er fremstillet af vegetabilske olier som rapsolie eller palmeolie. Det bliver fremstillet ved hjælp af emulgering, der binder olier og vand sammen i én blanding. Uden en emulgator ville olien og vandet blive adskilt, og olien vil lægge sig som et lag på overfladen.
Kan man koge klejner i andet end palmin?
Man kan også sagtens koge klejnerne i andet olie end palmin fx svinefedt, men vi synes bare den ene gang om året er det bedst i palmin. Og så er klejnerne helt bestemt bedst dagen efter, når de lige har fået lov til at stå lidt, men smager også dejligt helt friske.
Hvad er palmin godt for?
Som palmefedt er det domineret af kortkædede mættede fedtsyrer. Palmin indeholder omkring 45% laurinsyre og er meget oxidationsstabilt; det er derfor velegnet til fedtkogning og stegning.
Kan man lave klejner i en airfryer?
Pensl klejnerne med smeltet 25 g smør på begge sider. Forvarm airfryeren til 180°C. Læg klejnerne i kurven uden at overlappe og bag i 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys klejnerne med flormelis, perlesukker eller pynt dem med smeltet chokolade, hvis du ønsker en ekstra luksuriøs version.
Hvad er shortening lavet af?
Ingredienser: SOJA olie, palmeolie, emulgator: E471, antioxidant: E319, E330.
Hvad er bedst, palmin eller olie?
Kokosolie eret naturprodukt med en mild smag og lugt, mens palmin er et renere produkt stort set uden smag. Både kokosolie og palmin er fast ved stuetemperatur og meget modstandsdygtige mod harskning ved opvarmning, da indholdet af mættet fedt er højt.
Kan man bruge margarine til remonce?
Sådan gør du – remonce:
Smelt margarine, farin og kanel i en gryde, så det bliver flydende. Bland kagecremen i remoncen, så næsten alle klumperne er væk. Det gør ikke noget, at der er nogle få klumper. De smelter, når kanelsneglene bliver bagt.
Kan man bruge becel i stedet for smør?
Becel let er lavet på en blanding af blandt andet solsikke-, hørfrø- og rapsolie. Alle smørbare Becel-produkter er gode alternativer til smør på dit brød. De er lavet på olier fra planteriget, og har derfor en høj andel af umættet fedt og indeholder omega-3.
Hvad gør natron i kage?
Alt i alt er bagepulver en praktisk ingrediens, som bruges til at hæve bagværk og kager. Blandingen af natron og syre skaber den nødvendige kuldioxid gas, der får dejen til at hæve og blive luftig.
Kan man bruge gammel olie?
Du skal ikke smide en olie ud, der har overskredet "mindst holdbar til", da olien i mange tilfælde kan holde sig længere. Du er ikke i tvivl, når en olie er blevet harsk, så skal den naturligvis kasseres.
Kan man bruge Lurpak smørbar til at bage med?
Både smør og smørbare produkter kan bruges til bagning af brød og kager og begge dele giver en fin smag i bagværket. Til småkager, mørdeje og butterdejskager, hvor smørindholdet udgør en væsentlig del af dejen, er smør dog at foretrække, da det er nemmere at arbejde med samt giver en sprød konsistens og fyldig smag.