Palmin er en raffineret kokosolie, som blandt andet anvendes til kiksekage og kogning af klejner.
Hvad gør man med brugt palmin?
Hvad gør man med andefedtet, resterne af palmin fra klejnerne og fritureolien? - Overskydende fedt skal i en lukket pose og smides i restaffaldet. Hvis du kun har en lille smule, kan du også hælde det i en af de grønne bioposer og smide det i bioaffaldet.
Hvad kan palmin bruges til?
På grund af oxidation bliver palmin ikke harskt, men triglyceriderne kan hydrolysere og danne frie fedtsyrer med en parfumeret lugt. Ved sådan hydrolyse falder palmins rygepunkt. Palmin anvendes i industrien til bagning og til fremstilling af margarine og konfekture.
Kan man bruge palmin flere gange?
Palminen kan hældes igennem en sigte efter brug og opbevares på køl, så den kan anvendes flere gange.
Er svinefedt det samme som palmin?
svinefedt! Men da dette er et animalsk fedtstof, har det en noget anden smag og jeg vil ikke anbefale, at bruge det som erstatning. Overhovedet! Palmin kan bruges som erstatning og vil være langt det bedste.
Sådan laver du Palmiers | Kun TO ingredienser!!
Hvad kan man lave med palmin?
Palmin kan bruges til friture
Palmin, som er kokosfedtstof og andre vegetabilske fedtstoffer, kan bruges til at fritere i. Solsikke- og sojaolie tåler høje temperaturer (op til 237°C) uden at omdannes, og kan derfor også bruges.
Hvad er bedst at koge klejner i?
De sprøde klejner koges i olie, så de får en perfekt sprød og fedtet overflade.
Er palmin usundt?
Palmeolie udvindes af frugtkødet og palmekerneolie udvindes af stenen. Palmekerneolie indeholder ligesom smør, meget mættet fedt og fremmer åreforkalkning og risikoen for blodpropper. Palmekerneolie er ikke sundt og hører til den type fedt, vi især skal spare på.
Hvor varm skal palmin være til klejner?
Smelt palmin, vindruekerneolie eller svinefedt i en gryde, og kog klejnerne indtil de gyldne og sprøde. Temperaturen på palmin skal være omkring 180 grader når du koger klejner. Og helst ret præcist omkring denne temperatur, for så bliver klejnerne kogt bedst.
Kan man spise palmin?
Palmin er en raffineret kokosolie, som blandt andet anvendes til kiksekage og kogning af klejner.
Kan man stege i palmin?
Beskrivelse. Palmin fra Dragsbæk er et fedtstof baseret på kokosolie. Det er velegnet til at stege klejner og æbleskiver og til at lave kiksekage og berlinere. Prøv også at lave eiskonfekt ved at smelte chokolade og palmin sammen og hælde det op i små forme for en lækker snack, som hele familien vil elske.
Hvad er bedst, palmin eller olie?
Kokosolie eret naturprodukt med en mild smag og lugt, mens palmin er et renere produkt stort set uden smag. Både kokosolie og palmin er fast ved stuetemperatur og meget modstandsdygtige mod harskning ved opvarmning, da indholdet af mættet fedt er højt.
Kan man fryse palmin?
Jeg har prøvet og det kan sagtens fryses, skal bare lige mixes en tur når det er tøet op. Det bliver ligeså stift som det frisklavede.
Hvordan smider man palmin ud?
- Lad olien køle af.
- Hæld den brugte olie i en gammel mælkekarton eller anden type beholder og luk den til.
- Smid kartonen med olien i skraldespanden.
Kan man blande svinefedt og palmin?
Palmin er godt nok vegetabilsk, men det er altså ikke sundere end svinefedt :-S. Svinefedt smager bedre, giver sprødere klejner og koster det halve. Jeg plejer at blande en pakke svinefedt og en pakke palmin. Svinefedtet lugter lidt af flæskesteg når man steger klejnerne, men smager ikke sådan når man spiser dem.
Hvorfor bliver mine klejner tørre?
Dejen er blød efter den er æltet sammen. Der skal ikke mere mel i, for den vil sætte sig og blive nem og lækker at rulle ud efter en time i køleskabet. Står dejen i længere tid i køleskabet, kan den godt blive lidt hård og tør at arbejde med og skal lige stå et kvarter på køkkenbordet inden udruldning.
Kan man bruge palmin til fondue?
Brug enten palmin, olie eller rødvin. Væsken varmer du op i en almindelig gryde på komfuret - og når det er varmt, men ikke kogende, hælder du det over i fonduegryden. Du kan sådan set stege/koge alt i fonduen, bare husk at kødet skal være rigtig god kvalitet.
Kan man fryse dej til klejner?
Vil man gerne have helt friskkogte klejner, så kan man også fryse den rå dej.
Hvor kan man få palmin?
Man kan altid købe det i kvickly og superbest.
Er palmeolie og palmin det samme?
Palmeolie er naturlig rødlig i farven, grundet det høje indhold af betakaroten. Det er ikke at forveksle med palmekerneolie, udvundet fra kernen af samme frugt eller kokosolie udvundet fra kernen af kokospalmen (Cocos nucifera). De er forskellige i farven (rå palmekerneolie mangler karotiner og er ikke rødlig).
Hvad koster palmin i Rema 1000?
1000 30.77 per Kg.
Kan man bruge andet end palmin til klejner?
Man kan også sagtens koge klejnerne i andet olie end palmin fx svinefedt, men vi synes bare den ene gang om året er det bedst i palmin. Og så er klejnerne helt bestemt bedst dagen efter, når de lige har fået lov til at stå lidt, men smager også dejligt helt friske.
Kan man lave klejner i en airfryer?
Pensl klejnerne med smeltet 25 g smør på begge sider. Forvarm airfryeren til 180°C. Læg klejnerne i kurven uden at overlappe og bag i 5-6 minutter, til de er gyldne og sprøde. Drys klejnerne med flormelis, perlesukker eller pynt dem med smeltet chokolade, hvis du ønsker en ekstra luksuriøs version.
Hvad gør hjortetaksalt i klejner?
Hjortetaksalt er et kemisk salt som ved opvarmning spaltes i to gasarter, ammoniak og kuldioxid. Spaltningen får dejen til at hæve kraftigt. På grund af den lidt skrappe lugt bruges hjortetaksalt kun til fladt bagværk med en stor overflade, såsom klejner, vaniljekranse, og lagkagebunde.
Hvornår er palmin varmt nok?
Varm palminen op i en lille, dyb gryde ved jævn varme - fyld kun gryden halvt op. Kom en bid franskbrød i den varme palmin. Bliver brødet gyldent, har palminen den rigtige temperatur.