Dette kan skyldes for kort kogetid, for lidt sukker eller overmodne bær. For at løse problet kan du tilsætte 1 tsk. pektinpulver (Melatin) med 1 spsk. sukker, og lad det simre i et par minutter.
Kan man redde tynd gelé?
Når du er i gang med at koge din gelé og den er for tynd kan du gøre to ting. Enten kan du tilsætte 1-2 tsk. citronsyre pr. liter gelé, og bring geléen i kog igen ved kraftig varme.
Kan gelé koges op igen?
Heldigvis kan geleen fint reddes ved, at den koges op igen i en gryde sammen med en smule geleringsmiddel, som kan købes i supermarkeder og som indeholder pektin der kan bruges til at lave gele af frugter med et lavere naturligt pektinindhold.
Hvordan får man gelé til at stivne?
Når du fx laver gelé til kager og desserter kan du koge en bær- og frugtblanding op med sukker og evt. lidt vand, tilsætte de opblødte husblas-blade, røre rundt og husblassen vil stivne den flydende masse efter nogle timer på køl.
Hvorfor bliver min æblegele ikke stiv?
Hvis din æblegele ikke vil stivne kan det være pga at det naturlige pektinindhold i frugten ikke er stort nok. Her vil du kunne tilsætte lidt ekstra pektin i form af Melatin. Så er du på den sikre side.
Sådan repareres gelé, der ikke stivnede -- Fixering af løbende gelé
Hvad gør jeg, hvis min gelé ikke bliver stiv?
Dette kan skyldes for kort kogetid, for lidt sukker eller overmodne bær. For at løse problet kan du tilsætte 1 tsk. pektinpulver (Melatin) med 1 spsk. sukker, og lad det simre i et par minutter.
Hvor meget melatin til gelé?
GELÉ: 1 liter usødet saft, 1 pose Gul Melatin, 750 g sukker. FREMGANGSMÅDE: 1 pose Gul Melatin røres i 1 liter kogende usødet saft. MARMELADE: 1600 g frugt (inkl. vand), 1 pose Gul Melatin, 1100 g sukker.
Kan gelé genopvarmes?
Agar Agar geler kan derefter genopvarmes op til 85C uden at de smelter. Takket være denne egenskab, er agar er perfekt til at ændre strukturen i varme cremer og mousse. Du kan lave "varmesikre" geléer der kan tåle en temperatur på 85C.
Hvad kan erstatte pektin?
erstatning for pektin
Gelatine:Selvom det ikke er egnet til veganske retter, kan gelatine erstatte pektin, selvom det ændrer den endelige konsistens. Sukker:Ved tilberedning af marmelade kan forlænget madlavning med en generøs mængde tilsat sukker naturligt gøre blandingen tykkere uden pektin.
Hvad stiver man gelé med?
Pektin! Pektin er vigtigt for den naturlige gelering, derfor: Jo mindre pektin, der er i frugten, des mere Melatin skal der bruges, når du laver marmelade, gelé eller syltetøj. Jo mere moden den frugt, du bruger, er, desto mindre naturligt pektin er der i frugten.
Hvorfor stivner min ribsgele ikke?
Hvis din gele ikke stivner så er det sandsynligvis fordi bærrene er for modne. Ribs har et naturligt indhold af pektin og indholdet falder jo mere modne bærrene bliver.
Kan man bruge melatin i stedet for pektin?
Gul Melatin geleringspulver med konserveringsmiddel er frugtpektin, der gelerer sammen med sukker og kan anvendes til gelé og marmelade af pektinfattig frugt og bær, eller hvis pektin-indholdet er nedsat pga. frysning.
Hvor meget sukker pr. liter saft til gelé?
Brug almindeligt sukker, 9 dl sukker til hver liter saft. Koges i 20 minutter. Lav en geléprøve (hæld lidt af massen på en kold tallerken, og træk en ske gennem den for at se, om geléen stivner) for at se, om massen har kogt færdig.
Kan gelé koges op igen?
Hvis den tynde gelé stadig er fin og ikke muggen eller gæret, så kan du prøve at koge den op igen og tilsætte geleringsmiddel.
Kan man genopvarme gelé?
Pakningen kan på nem vis genopvarmes i mikroovnen, så du har en varm kompres pakke med gel til din terapi. På næsten samme vis kan du placere pakningen i fryseren, og få en nedkølet kompres pakke til kuldeterapi. OBS: Kulde og varmepakningen er ikke fyldt med giftige stoffer.
Hvad kan jeg bruge i stedet for melatin?
Du kan bruge pectin eller agar til at stivne marmelade.
Er melatin og geleringspulver det samme?
Rød melatin er et geleringspulver med konserveringsmiddel, og den er god uanset hvor meget sukker du har i din marmelade.
Kan man købe pektin?
Brug pektin som stivelsesmiddel – køb det her
Pektin er et geleringsmiddel, som kan bruges som fortykningsmiddel. Vi forhandler en pose med 20 gram her på shoppen. Når du handler hos Kagegrisen, kan du være sikker på, at du får de bedste priser.
Hvad kan man bruge i stedet for Atamon?
Hvis du vil være helt sikker på, at dine glas er desinficerede, så kan du bruge alkohol i stedet for atamon - derved undgår du også tilsætningsstoffer.
Hvad gør man ved tynd gelé?
Hvis dit syltetøj eller gelé er blevet for tyndt, kan du koge det op igen og tilsætte Melatin. Vælg Rød Melatin til syltetøjet og Blå Melatin til din gelé. Så vil du få et bedre resultat.
Hvad gør man, når husblas ikke stivner?
- Husblassen skal udblødes i rigeligt koldt vand i 5-10 minutter.
- Bladene skal lægges i vandet et efter et, så de ikke klistrer sammen.
- Husblassen skal smeltes over svag varme. ...
- Sørg for, at den smeltede husblas bliver kølet ned, så den har samme temperatur, som den masse husblassen skal røres i.
Kan man bruge rød melatin til gelé?
Rød Melatin Øko fra Tørsleffs er geleringspulver med konserveringsmiddel. Melatin er et vegetabilsk fortykningsmiddel. Melatin er rigtig god i gelé eller marmelader. Prøv Rød Melatin fra Tørsleffs næste gang du skal lave marmelade eller gelé, så får du en dejlig konsistent.
Hvorfor bliver min gelé ikke stiv?
Hvis ikke saften indeholder nok syre, sker der det, at pektinen bliver i stand til at optage vand i sukkermolekylerne, og så er det, at geléen ikke vil stivne. Hvis saften ikke er syrlig nok og derfor ikke vil gelere, kan man tilsætte citronsaft i mindre mængder, indtil den begynder at stivne.
Hvornår skal man plukke paradisæbler til gelé?
Du kan høste paradisæbler i haven fra august måned til november og glæde både dig selv og havens fugle over mange små æbler. Disse æbler er kendt for deres dekorative udseende og bruges ofte til pynt eller til fremstilling af gelé og marmelade.
Hvorfor bliver min marmelade ikke stiv?
Det kan skyldes, at bærrene/frugten har indeholdt for lidt pektin, eller at sukkermængden ikke har været tilstrækkelig.