Hvad gør man, hvis man har fundet en pung?

Hvis du har fundet noget hittegods, skal du som hovedregel altid aflevere det til politiet. Finder du hittegods på skoler, i forretninger, offentlige transportmidler eller lignende, kan du aflevere det der. Har du fundet en efterladt cykel eller knallert, som vi skal hente, kan du bestille afhentning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad gør man med en fundet pung?

Hittegods skal så vidt muligt afleveres på den nærmeste politistation. Finderen kan dog aflevere godset til ejeren, hvis han ved, hvem det er. Indgår der kontante penge i hittegodset, der afleveres til politiet, skal finderen have udleveret en kvittering for beløbet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg finder en pung?

I sådanne tilfælde skal du ringe tlf.: 114 og anmelde det til politiet eller møde personligt op. Du vil modtage en kvittering for anmeldelsen. For pas, kørekort og sygesikringsbevis skal du kontakte kommunens borgerservice.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad gør man, når man har mistet sin pung?

Har du mistet dit pas?
  1. Anmeld tabet eller tyveriet til det lokale politi og få en politirapport eller kvittering for anmeldelsen. ...
  2. Kontakt nærmeste danske ambassade eller konsulat og aftal tid til at få udstedt et nødpas.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på um.dk

Hvad gør man, hvis man har fået stjålet sin pung?

Anmeld tyveri, hvis en gerningsmand fx stjæler din mobiltelefon, en pung fra din lomme eller en taske fra din bil. Du kan anmelde tyveri fra personer, køretøjer o.l. digitalt her på siden. Men ring 112, hvis gerningsmanden forsat er til stede, eller lige er flygtet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Få mennesker kender denne metode til billig gummiopløsning!Enkle praktiske opfindelser



Hvilken forsikring dækker stjålet pung?

En indboforsikring dækker tyveri, når der er tale om røveri. Dvs. at du med vold eller trusler om vold bliver frastjålet dine ting. Bliver du omringet af en flok mennesker på gaden, der truer (de behøver ikke slå) dig til at aflevere din pung og mobil, er der tale om røveri.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsikringsguiden.dk

Hvad skal man gøre, hvis man ikke kan finde sit pas?

Mistet dansk nationalitetspas

Såfremt dit pas er blevet stjålet, skal du kontakte politiet på tlf. 1-1-4. Politiet kan efterlyse dit pas i pasregistret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Kan man kræve findeløn?

§ 15. Ejeren må inden udleveringen betale en findeløn, der fastsættes af politiet efter nedenstående retningslinier, medmindre finderen har givet afkald på findeløn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvornår skal man anmelde tyveri?

Anmeld tyveri og hærværk digitalt

Du skal anmelde det som: tyveri af genstande, hvis nogen fx har stjålet din mobiltelefon, en pung fra din lomme eller en taske fra din bil. cykeltyveri, hvis din cykel er blevet stjålet. knallerttyveri, hvis din knallert eller scooter er blevet stjålet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvor holder politiet auktion?

Vi udbyder politiauktioner fra Nordsjællands Politi, Københavns Vestegns Politi, Midt-og Vestsjællands Politi, Københavns Politi og Nordjyllands Politi i et blandet udvalg, der skifter løbende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lauritz.com

Er det ulovligt at beholde penge man finder?

Fakta. Ulovlig omgang med hittegods er strafbart efter straffelovens § 277. Hvis finder beholder hittegods, sidestilles det med anden berigelseskriminalitet som fx tyveri. Straffen for at beholde hittegods er som udgangspunkt en bøde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Kan man ringe til Hittegodskontoret?

Processen for hittegods:

Du kan ikke skrive eller ringe til nummeret, da det er et nummer, som vores hittegodssystem benytter. DSB Hittegods kan kontaktes man-fredag fra kl. 09-11 på 70 10 14 15.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

Hvad gør man, hvis man glemmer sin taske i toget?

Processen for hittegods:

Du opretter en efterlysning ved at udfylde formularen på dsb.dk/efterlys-hittegods. En SMS fra DSB Hittegodskontor sker fra dét her nummer: 52 51 21 10.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dsb.dk

Hvornår må man efterlyse en person?

Efterlysning i radioen af kriminelle perso- ner, herunder undvegne strafafsonere, bør efter kundgørel- sen kun ske, når forbrydelsens alvorlige karakter eller risikoen for ny alvorlig forbrydelse gør det påkrævet, at den pågældende hurtigst muligt anholdes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krim.dk

Hvad gør man med et fundet rejsekort?

Hvis du har fundet et Rejsekort, bør du aflevere det til nærmeste Rejsekort salgssted eller kontakte Rejsekort kundeservice. På den måde kan kortet blive returneret til rette ejermand, og du kan være med til at undgå misbrug af kortet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gotur.dk

Hvad skal man gøre, hvis man finder en cykel?

Indberet efterladte cykler og knallerter

Fortæl politiet om efterladte, fundne hittegodscykler og hittegodsknallerter, som du ønsker, vi skal afhente.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad dækker tricktyveri?

Indboforsikringen dækker tricktyveri

Bliver du udsat for et tricktyveri, er det din indboforsikring, der dækker dine ejendele og kontanter, som tyvene stjæler. Hvis du er udsat for tricktyveri, hvor du får stjålet kontanter, er du dækket op til 27.895 kr. (2025) med en indboforsikring hos GF Forsikring.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gfforsikring.dk

Hvornår skal man politianmelde?

Har du været udsat for kriminalitet, er det vigtigt, at du melder det til politiet så hurtigt som muligt. Men du er ikke forpligtet til at anmelde kriminalitet. Hvis du skal søge om erstatning for en skade, som du har fået i forbindelse med kriminaliteten, kan det være nødvendigt at anmelde den til politiet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad får man i bøde for tyveri?

Bøden ved butikstyveri lyder typisk på det dobbelte af det stjålnes værdi. Bøden kan dog ikke være under 500 kroner, når gerningsmanden er over 18 år. Hvis gerningsmanden ikke accepterer bøden, eller sagen af andre årsager ikke kan afgøres ved, at gerningsmanden accepterer en bøde, vil sagen komme for en dommer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad gør man, når man mister sin pung?

Som udgangspunkt skal hittegods snarest muligt afleveres til politiet. Dog kan hittegods som er fundet i offentlige institutioner, forlystelsesetablissementer, forretninger, offentlige befordringsmidler og lignende steder, afleveres til den pågældende institution, forretning m.v.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hittegodscentralen.dk

Er det ulovligt at beholde hittegods?

Svar: Pengene skal afleveres på det lokale hittegodskontor, og det vil være en strafbar handling – ulovlig omgang med hittegods – hvis den pågældende beholder pengesedlen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på familieadvokaten.dk

Hvad gør man, hvis man finder et smykke?

Hvis du ser en genstand, som tilhører dig, kan du ringe til politiets servicecenter på telefon 114 eller det angivne telefonnummer og spørge efter det hittegodskontor, der står ved hver fremlysning. Oplys hittegods- eller journalnummeret, hvis oplyst, ved henvendelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad koster et pas i dag?

Børn 0-11 år: 150 kr. Børn 12-17 år: 182 kr. Personer 18 år - folkepensionsalderen: 894 kr. Personer i folkepensionsalderen: 382 kr.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvorfor må man ikke vise tænder på pas?

- Det er, fordi passet, som det ser ud nu, er biometrisk. Det betyder, at billedet og personoplysningerne i passet også lagres på en lille kontaktløs usynlig chip. Formålet er på sigt at kunne bruge det til automatisk genkendelse af en person, og så har det betydning, om munden er lukket eller ej.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Kan man få en bøde for at glemme sit pas?

Men mange danskere glemmer deres pas. Hvis man bliver stoppet uden pas på vej hjem til Danmark, kan det give en bøde på 1000 kroner. I de første ni måneder af 2019 har politiet givet bøder til 588 personer, der har glemt deres pas. Det er en stigning på 68 procent i forhold til året før.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk