Hvad er ulovligt at sige i Danmark?

Det er ulovligt at fremsætte eller udbrede injurierende eller ærekrænkende udsagn om andre offentligt. Det betyder, at du hverken må krænke andres navn eller rygte, eller hænge folk ud på de sociale medier og beskylde dem for handlinger, som de ikke har begået. Straffen for injurier blev sat op pr. 1 januar 2019.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Hvad er ulovligt at sige?

Straffelovens §266 b (racismeparagraffen)

personer trues, forhånes eller nedværdiges på grund af race, hudfarve, national eller etnisk oprindelse, tro eller seksuelle orientering, straffes med bøde, hæfte eller fængsel indtil 2 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvilke ytringer er strafbare?

Det er strafbart at sige eller gøre noget stærkt hånende eller nedsættende, der kan skade en anden persons omdømme. Det kan f. eks. være deling af en anden persons private oplysninger eller nøgenbilleder uden samtykke, eller fremsættelse af falske anklager om en person.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på digitaltansvar.dk

Hvad er ulovligt at skrive?

I Danmark har vi ytringsfrihed, men der er alligevel grænser for, hvad man må udtale om andre i det offentlige rum. Ytringsfriheden er nemlig begrænset af reglerne om injurier, hvilket betyder, at det er ulovligt at fremsætte eller udbrede injurierende eller ærekrænkende udsagn om andre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på advodan.dk

Hvilke begrænsninger i ytringsfriheden er der i Danmark?

Hvilke begrænsninger er der i ytringsfriheden?
  • Racismeparagraffen. I straffeloven udgør racismeparagraffen en begrænsning, da denne fastslår, at du ikke offentligt må true eller håne en person grundet race, nationalitet eller seksuel orientering. ...
  • Rigets sikkerhed. ...
  • Loyalitetspligten. ...
  • Ærekrænkelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

SQUISHIES hvad nu!



Hvad må man ikke sige ytringsfrihed?

Man må ikke udtale sig på en freds- eller æreskrænkende måde, f. eks. ved at fremsætte injurier. Man må ikke udtrykke sig i en urimelig grov form eller frem- sætte åbenbart urigtige oplysninger om væsentlige forhold inden for ens eget arbejdsområde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på justitsministeriet.dk

Hvad siger paragraf 77?

Ytringsfriheden er beskyttet af grundlovens § 77 og artikel 10 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention (EMRK). Grundlovens § 77 har følgende ordlyd: ”§ 77. Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på justitsministeriet.dk

Hvad er ærekrænkende udtalelser?

dækker over nedsættende og fornærmende udtalelser eller handlinger mod andre personer. Ærekrænkelserne kan både være verbale og skriftlige f. eks. på de sociale medier (digital ærekrænkelse.)

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på forsvars-advokaten.dk

Er det ulovligt at lyve om andre?

Injurier er en betegnelse for ærekrænkelser og dækker bl. a. over nedsættende og fornærmende udtalelser eller handlinger mod andre personer. Det er ulovligt at fremsætte eller udbrede injurierende eller ærekrænkende udsagn om andre offentligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Er karaktermord strafbart?

Den, der udøver et legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, straffes med fængsel indtil 6 år. Har et sådant legemsangreb haft betydelig skade på legeme eller helbred til følge, skal dette betragtes som en særligt skærpende omstændighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskelove.dk

Er det ulovligt at tale grimt til politiet?

Det er frivilligt, om du vil udtale dig til politiet. Du har altså ikke pligt til at bidrage med oplysninger til sagens opklaring. Dog har du pligt til at oplyse navn, adresse og fødselsdato. Hvis man ikke giver politiet oplysningerne, når man bliver bedt om det, risikerer man både at få en bøde og blive anholdt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på anklagemyndigheden.dk

Hvad betyder paragraf 71?

§ 71-tilsynet er Folketingets udvalg, som fører tilsyn med forholdene for administrativt frihedsberøvede, dvs. personer, som er tvangsindlagt, tilbageholdt eller lignende.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Er der grænser for ytringsfriheden i Danmark?

I Danmark er friheden beskyttet af Grundloven jf. 77. Denne paragraf fastslår, at enhver har ret til at give udtryk for sine tanker, meningsytringer og holdninger uden forudgående tilladelse og uden hensyn til statslige grænser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dokument24.dk

Hvad er straffen for ærekrænkelse?

»§ 267. Den, der fremsætter eller udbreder en udtalelse eller anden meddelelse eller foretager en handling, der er egnet til at krænke nogens ære, straffes for ærekrænkelse med bøde eller fængsel indtil 1 år, jf. dog §§ 268 og 269.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Er det ulovligt at lyve?

I Danmark er det ulovligt bevidst at give forkerte oplysninger til politiet eller andre offentlige myndigheder. Dette indebærer også forkerte oplysninger, hvor hensigten er at få en uskyldig person beskyldt, dømt eller undergivet anden strafferetlig retsfølge eller foranstaltninger for en kriminel handling.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på legaldesk.dk

Er det ulovligt at blotte sig?

Anden seksuel adfærd end samleje er ligeledes forbudt, som fx seksuel berøring, at blotte sig, at komme med seksuelle opfordringer og at belure børn og unge. Det er forbudt at krænke andres blufærdighed – uanset deres alder. Det vil sige at blotte dig over for eller belure andre uden deres samtykke.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på psykiatri-regionh.dk

Er krænkelse strafbart?

Den, som ved uanstændigt forhold krænker blufærdigheden, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år eller, hvis forholdet er begået over for et barn under 15 år, med bøde eller fængsel indtil 4 år. Stk. 2 Ved fastsættelse af straffen skal der lægges vægt på den særlige krænkelse, der er forbundet med lovovertrædelsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på elov.dk

Er det ulovligt at sprede falske rygter?

Injurielovgivningen findes primært i straffeloven. Der er tale om straffelovens §267: Den, der fremsætter eller udbreder en udtalelse eller anden meddelelse eller foretager en handling, der er egnet til at krænke nogens ære, straffes for ærekrænkelse med bøde eller fængsel indtil 1 år, jf. dog §§ 268 og 269.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bjsj.dk

Er det strafbart at true nogen?

Uanset om gerningspersonen sender et fysisk brev, råber ad dig på gaden eller gemmer sig bag en computerskærm eller smartphone, så er det ulovligt at true andre mennesker med at begå en strafbar handling - på en måde, der er egnet til at fremkalde alvorlig frygt for ofrets eget eller andres liv, helbred eller velfærd.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på politi.dk

Hvad er paragraf 276?

»§ 276 a. For indbrudstyveri straffes den, som uberettiget skaffer sig adgang til fremmed hus og uden besidderens samtykke borttager en fremmed rørlig ting for at skaffe sig eller andre uberettiget vinding ved dens tilegnelse.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvad kaldes falsk udsagn i retten?

1.1. Straffelovens kapitel 17 om falsk forklaring og falsk anklage (§§ 158-165) kan inddeles i tre grupper: falsk forklaring for retten (§§ 158-60), falsk erklæring til brug for det offentlige (§§ 161-163) samt falsk anklage og klagemål (§§ 164 og 165).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på krim.dk

Hvad er ytringsfrihed i Danmark?

grundloven og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention er der ytringsfrihed i Danmark. Det vil sige ret til at udtrykke det, man vil, offentligt. Samtidig har alle borgere ansvar for det, de siger og skriver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvad siger paragraf 244?

§ 244. Den, som øver vold mod eller på anden måde angriber en andens legeme, straffes med bøde eller fængsel indtil 3 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på retsinformation.dk

Hvor mange love er der i Danmark?

Danmark har ca. 1.300 love. Den vigtigste lov er grundloven.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ft.dk

Hvad betyder paragraf 89?

Findes nogen, som allerede er dømt til straf, yderligere skyldig i en forud for dommen begået strafbar handling, bliver en tillægsstraf at idømme, for så vidt samtidig påkendelse ville have medført forhøjelse af straffen. Tillægsstraf kan idømmes i kortere tid end foreskrevet i § 33.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danskelove.dk