Hvad er sandsynligheden for at slå to ens med to terninger?

Sandsynligheden for at slå to ens med to almindelige terninger er 1/6, hvilket svarer til ca. 16,67%. Uanset hvad den første terning viser, er der 1 ud af 6 chancer for, at den anden terning viser det samme.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er sandsynligheden for at slå 2 med to terninger?

Hvad er sandsynlighden for at slå 2 eller 3 med en almindelig 6-sidet terning? Da der er 6 sider på terning, er antallet af mulige udfald lig med 6. Vi er interesseret i at slå 2 eller 3 så der er 2 gunstige udfald. Det vil sige at der er en tredjedel sandsynlighed for at slå enten 2 eller 3 med en almindelig terning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på webmatematik.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå to ens med en terning?

Sandsynligheden for at slå to ens på to sekssidede terninger = 1/6. Lige meget hvad du slår på den første, er der 1/6 chance for at du slår det samme på den anden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på reddit.com

Hvad er chancen for at slå en sekser med to terninger?

Sandsynligheden for at slå en sekser to gange i træk er 1 ud af 36, hvilket svarer til ca. 2,78%.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk

Hvad er chancen for at slå et par med to terninger?

Hvis niveauet er til det, så brug tabellerne her (side 2) til at undersøge den teoretiske sandsynlighed ved at skrive summer af de to terningers øjne og tælle op, hvor mange af udfaldene der giver de forskellige summer. Der er 1/36 sandsynlighed for at slå 2.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på laerforlivet.dk

Kast 2 terninger (sandsynlighed)



Hvor mange muligheder er der med 2 terninger?

2 terninger giver altså 36 mulige kombinationer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på madsmatik.dk

Hvad er chancen for at slå 2 seksere i træk?

Læg mærke til, at sandsynligheden for fx netop 2 seksere ved 3 kast med en terning, for hver kombination er 1/6 x 1/6 x 5/6.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på matematikopgaver.dk

Hvordan slår man en sekser?

Slår personen en sekser, så må man altid lægge en tændstik i feltet uanset om der ligger en eller flere i forvejen. Den der først kommer af med alle sine tændstikker, har vundet. Spillepladen er et stykke papir delt i seks felter, som er nummereret fra et til seks. Deltagerne har hver syv tændstikker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idespejd.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå seks ens med seks terninger?

Som et simpelt eksempel er det muligt eksakt at beregne, at chancen for at slå to ens ved et terningekast med to terninger er lig med 1/6 eller 16,666... %, hvorimod chancen for at slå to forskellige ved et terningekast med to terninger er lig med 1 – 1/6 = 5/6 eller 100% – 16,666...

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er sandsynligheden for at slå en sekser?

Så der er 1/6 sandsynlighed for at slå en sekser i hvert kast.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lru.praxis.dk

Hvordan beregner man sandsynlighed?

Sandsynlighed beregnes ved at dividere antallet af gunstige udfald (det du ønsker skal ske) med det samlede antal mulige udfald. Resultatet angives som et decimaltal mellem 0 og 1, en brøk eller i procent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gotutor.dk

Hvad er chancen for at slå 5 ens terninger?

1/65 chance for at få et hvilket som helst specifikt sæt af 5 ens terninger, med 6 af sådanne sæt, giver 6 * 1/65 = 1/64 chance for at få 5 ens terninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på reddit.com

Hvad er sandsynligheden for at slå en sekser med 3 terninger?

Altså er der 42,1% sandsynlighed for at få mindst én sekser, hvis man har tre slag.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på webmatematik.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå to ens med to 10-sidet terninger?

Der er i alt 36 udfald, og tre af disse udfald er gunstige, fordi de giver en sum på 10: (4,6), (5,5) og (6,4). Vi beregner sandsynligheden for en sum på 10 således: Sandsynligheden for at slå 10 med to terninger er altså 1 ud af 12 – eller 8,33% eller 0,833.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gotutor.dk

Hvad er chancen for at få yatzy?

Chancen i Yatzy er en fri eller "opsamlings"-kategori, hvor du lægger alle terningernes øjne sammen, hvis dit kast ikke passer i andre felter. Man kan altid bruge et kast her, og det giver det samlede antal øjne (maksimalt 30 point med fem terninger).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hyggeonkel.dk

Hvad er chancen for at slå 6 seksere?

Hvert forsøg har en 5/6 chance for ikke at være en sekser (fiasko), og en 1/6 chance for at være en sekser (succes).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på reddit.com

Hvad er chancen for at slå en sekser med en terning?

Sandsynligheden for at slå en sekser er 1/6 i alle dine kast. Først slår du en sekser, det er der 1/6 sandsynlighed for. Så skal du slå en sekser igen, det er der også 1/6 sandsynlighed for.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk

Hvad er mest sandsynligt at slå med 2 terninger?

Der er ingen hukommelse involveret. At slå en 6 to gange i træk gør ikke det næste kast mere eller mindre sandsynligt at blive en 6. Hvis du slår en terning to gange (eller to terninger én gang), vil de mulige udfald gennemsnitligt blive 7, og det gør 7 til den mest sandsynlige sum, du får.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på reddit.com

Hvad er sandsynligheden for at slå 2 seksere med 2 terninger?

Sandsynligheden for at slå to seksere med to terninger er 1 ud af 36 (eller cirka 2,78%), hvilket regnes ud ved at gange sandsynligheden for hver terning (1/6×1/6).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk

Hvad er chancen for at slå to seksere i streg?

Sandsynligheden for at slå en sekser to gange i træk er 1 ud af 36, hvilket svarer til ca. 2,78%.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på studieportalen.dk

Hvad er sandsynligheden for at slå 3 seksere i træk?

Sandsynligheden for at slå 3 seksere med 3 terninger er 1/216, da der er 6 mulige udfald for hver terning, og derfor er der 666=216 mulige kombinationer af udfald for de 3 terninger. Der er kun én mulig kombination af udfald, hvor man slår 3 seksere, så sandsynligheden for at slå 3 seksere med 3 terninger er 1/216.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på www2.bridge.dk

Hvordan regner jeg sandsynlighed ud?

Sandsynlighed beregnes ved at dividere antallet af gunstige udfald (det du ønsker skal ske) med det samlede antal mulige udfald. Resultatet angives som et decimaltal mellem 0 og 1, en brøk eller i procent.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gotutor.dk

Hvad er forskellen på odds og sandsynlighed?

Odds repræsenterer her ikke den direkte sandsynlighed for udfaldet af f. eks. en given fodboldkamp, men derimod det beløb som en bookmaker vil betale, hvis man har spillet på det rigtige resultat. Et eksempel herpå kan være en fodboldkamp, hvor resultatet uafgjort har odds 2,12.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er sandsynlighedsteori?

Sandsynlighedsteoretiske modeller baseres på teoretiske antagelser om fænomenet, og der opstilles herudfra en matematisk model. Statistiske modeller laves på basis af kvantitative data om fænomenet, fx temperaturvariation, afgangstider eller aktiekurser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på matematikdidaktik.dk