Disse drikkevarer er der pant på i Danmark Pant A = 1 krone (glasflasker og metaldåser under 1 liter) Pant B = 1,50 krone (plastflasker under 1 liter) Pant C = 3 kroner (alle flasker og dåser med 1-20 liter)
Hvor meget giver en kasse i pant?
For kasser opkræves typisk 12,50 kr. (inkl. moms) i pant.
Hvilke produkter er der pant på?
Hvad er der pant på i Danmark? I Danmark er der pant på dåser, glasflasker og plastikflasker til øl, sodavand, kildevand, juice, saft, smoothies og most. Det er indholdet af flasken eller dåsen, som afgør, om der er pant på.
Hvad er pant på fustager?
Pant på ølfustager:
Panten fastsættes af det enkelte bryggeri, med udgangspunkt i tradition og fustagernes anskaffelsespris. Pant opkræves for at sikre at fustagerne hurtigst muligt vender tilbage til bryggeriet til vask og genopfyldning. En ny fustage koster ca. 400,00 kr.
Kan man pante tomme ølkasser?
Dem får du pant for, når du afleverer dem i butikken, hvor de er købt. Hvad gør jeg med kasser til øl og sodavand? Der er også pant på øl- og sodavandskasser. Bryggerierne genbruger kasserne og henter dem selv i butikkerne.
De 7 årsager til panik for aktier og krypto (og hvordan du undgår det)
Hvor afleverer man ølkasser?
Aflever det til genbrug på genbrugsstationen. Er produktet i stykker, skal det stilles til stort indbo. Du kan se dato for næste afhentning af stort indbo i Nem Affaldsservice eller spørge din affaldsansvarlige. Er ølkassen så gammel, at den er lavet af træ, så skal den stilles til indendørs træ.
Kan man pante i Rema 1000?
Vi tilbyder også betaling med MobilePay i samtlige af vores REMA 1000 butikker.
Er der pant på vinflasker?
Hvorfor er der ikke pant på vinflasker? En af årsagerne til, at der ikke er pant på vinflasker, er, at tomme vinflasker indsamles sammen med spiritusflasker og andre glasemballager i de kommunale indsamlingssystemer, fx i glaskuber på gader og pladser, ved husstandsindsamling eller på genbrugspladser.
Hvad er panten på en dåse?
Disse drikkevarer er der pant på i Danmark
Engangsemballage giver: Pant A = 1 krone (glasflasker og metaldåser under 1 liter) Pant B = 1,50 krone (plastflasker under 1 liter) Pant C = 3 kroner (alle flasker og dåser med 1-20 liter)
Hvad koster 1 fustage?
I dit lokale depot er der øl på fustager i mange forskellige prisklasser, fra den billige Depot pilsner til 395 kr for 19 liter fadøl, men også øl fra de store bryggerier som Tuborg, Carlsberg, Royal m. fl. som alle ligger i et prisniveau på 600 kr til 700 kr for fustager på 25-30 liter.
Kan man aflevere ølkasser på pantstationen?
Pantstationen er en ny måde at aflevere flasker og dåser på. Hurtigt og let – og særligt smart, hvis du har store mængder. Find det du søger med det samme: Flaskeautomat til sække, ølkasser, flasker og dåser.
Hvor smider man glas ud?
drikkeglas eller konservesglas sorterer du i beholderen til 'Glas' derhjemme eller på genbrugsstationen ved 'Flasker'. Drivhusglas og vinduesglas må IKKE komme i beholderen til glas. Det skal i stedet afleveres på genbrugsstationen ved 'Vinduer'.
Hvilke flasker er der ikke pant på?
Dåser og flasker til drikkevarer, fx kakaomælk, vin og spiritus og andre emballager som syltetøjsglas, uden pantmærke, samt ødelagte emballager, kan du aflevere på din lokale genbrugsplads eller til din kommunes indsamlingsordninger, fx flaskecontainere.
Hvor kan man aflevere tomme fustager?
Du kan aflevere dine pantbelagte tomme flasker og dåser i flaskeautomater og på pantstationer. Hvis din nærmeste dagligvarebutik eller tankstation ikke har en flaskeautomat, er det i de fleste tilfælde muligt at aflevere det til personalet.
Hvem betaler for pantsystemet?
Det koster ikke noget at tilmelde sin virksomhed. Det er først, når man tilmelder sine drikkevarer, man skal betale til pantsystemet. Dansk Retursystem er en non-profit virksomhed. I skal som producent eller importør derfor alene dække udgiften til at drifte emballagerne i pantsystemet.
Er der pant på Hancock flasker?
Som et af de eneste bryggerier i Danmark har vi et cirkulært flaskesystem. Vores øl- og sodavandsflasker, som du får panten tilbage på hos din forhandler, bliver ikke knust og smeltet om. I stedet afhenter vi de tomme flasker hos vores forhandlere ifm. leveringen af friske forsyninger.
Er der pant på små sure?
liter er 112,43 DKK. Vær opmærksom på at alle priser er ekskl. pant, men inkl. afgifter.
Kan en butik nægte at modtage pant?
Hvad gør jeg, hvis butikken nægter at modtage min pant? Butikker må ikke lave særregler om tidspunkter for udbetaling af pant eller begrænse antallet af flasker og dåser. I de tilfælde, hvor returautomaten i butikken ikke kan aflæse stregkode eller pantmærke, har butikken i nogle tilfælde ret til at afvise.
Kan man pante i Coop 365?
Du panter – vi planter
I Coops butikker kan du pante en skov.
Hvorfor er der ikke pant på kakaoflasker?
Vi har flere gange forsøgt at blive en del af pantsystemet, men det er desværre ikke noget, vi selv bestemmer. Vi er endnu ikke kommet med i systemet, fordi vi fremstiller et mælkebaseret produkt, som efterlader spor af mælk i flaskerne, og det ønsker man ikke i retursystemet.
Er der pant på Frem sodavand?
FREM SODAVAND
glasflasker og panten udbetaler vi til jer.
Kan man pante på tanken?
Butikker, der sælger drikkevarer med henblik på forbrug andetsteds, skal udbetale pant og tage alle emballager retur, som er af samme materiale, som der sælges i butikken. Det vil typisk være butikker, kiosker eller tankstationer.
Hvornår tager Rema ikke imod kontanter?
januar 2018, har omkring 250 butikker over hele landet meddelt Finanstilsynet, at de gerne vil benytte sig af muligheden for at sige nej til kontanter mellem klokken 20 og 6. Det er primært Rema1000's butikker i hele landet samt Spar og 7/11-butikker, der kun tager imod kort uden for dag – og de tidligere aftentimer.
Hvor meget pant er der i en sæk?
Men et nyt pantsystem spreder sig i disse år i Danmark, der springer hele tennisalbue og sodavandsrester-situationen over. - Vi kalder dem for pantstationer. Her kan man aflevere en hel sæk med 100 pantflasker på én gang uden at røre en enkelte flaske, fortæller Henrik Als, der er teknisk direktør i Dansk Retursystem.