Hvis du får MobilePay Back, får du en push-besked, og beløbet bliver automatisk tilbageført til din konto. Tilbagebetalingen er fra MobilePay, og hverken du eller forretningen tilmelder jer noget. MobilePay Back gælder i hele Danmark.
Hvorfor får jeg MobilePay retur?
Hvis du er blevet snydt. Har du købt en vare og betalt med MobilePay, men ikke modtaget varen? I mange tilfælde kan du få dækket dit tab. Mulighederne for at få pengene retur afhænger af, hvilken form for MobilePay-betaling, der er benyttet.
Kan man få penge tilbage fra MobilePay, hvis man er blevet snydt?
I det tilfælde skal du først og fremmest forsøge at løse det med personen, du har handlet med. Mener du, at der er tale om svindel, skal du melde sagen til politiet. Kontakt også MobilePay. De kan ikke give dig pengene tilbage, men kan have vigtige oplysninger i forhold til politiets videre arbejde.
Kan man blive svindlet på MobilePay?
Desværre er der også en stigende MobilePay-svindel, som blandt andet materialiserer sig i form af MobilePay svindel-sms'er. Det er vigtigt at holde sig opdateret på den verserende svindel og at kunne spotte, når der er MobilePay-spam og MobilePay-snyd i omløb.
Hvorfor skriver MobilePay reserveret?
'Reserveret' bliver brugt i tilfælde, hvor en kunde endnu ikke har modtaget det, vedkommende har købt – oftest i forbindelse med online handler. Når en kunde har trykket 'Betal', og den tilknyttede transaktion har fået status som reserveret, kan virksomheden vælge at annullere betalingen.
Sådan bruger du MobilePay: Nem mobilbetaling i 2025 - Trin-for-trin guide
Hvor længe er penge reserveret på MobilePay?
MobilePay sender pengene til modtageren med det samme – det gælder 24 timer i døgnet på hverdage, i weekenden og på helligdage. Vær dog opmærksom på, at din modtagers bank skal være med i straksoverførselssamarbejdet, for at overførslen vises på modtagerens konto med det samme.
Hvad betyder det, når en transaktion er reserveret?
Når du bruger dit betalingskort, bliver beløbet reserveret på din konto af den butik, du handler i. På den måde er forretningen sikker på, at de får penge for den vare eller ydelse, du har købt, og du sikrer dig, at du ikke kommer til at overtrække din samlede beløbsgrænse.
Kan man blive hacket over MobilePay?
Hos Mobilepay forsikrer man, at app'en ikke har nogen sikkerhedsbrist, men at man kan blive snydt, hvis man ikke er påpasselig over for fremmede, der mangler penge. - Der er ikke noget her i verden, der er 100 procent sikkert. Det gælder også Mobilepay.
Kan MobilePay misbruges?
Vi arbejder tæt sammen med politiet og har nul-tolerance overfor misbrug. Ved misbrug efterlader den kriminelle typisk et digitalt spor, så politiet og MobilePay kan finde frem til misbrugeren og tage aktion.
Kan man trække MobilePay tilbage?
Vi har desværre ikke mulighed for at trække overførslen tilbage, når du har betalt for en vare og sendt pengene til et forkert nummer. Hvis det er din situation, så skal du selv kontakte modtageren.
Er der falske mails fra MobilePay?
Pas på falske beskeder!
Vi beder aldrig om dine følsomme oplysninger via SMS eller mail. Og hvis vi beder dig om at logge ind med MitID, foregår det altid direkte i MobilePay-appen.
Hvor mange penge må man overføre på MobilePay?
Med MobilePay kan du betale og overføre op til 10.000 kr. om dagen.
Kan banken trække MobilePay tilbage?
Ja. Først skal du dog kontakte din bank for at få dit betalingskort spærret. Hvis der er hævet beløb, du ikke har godkendt, kan du få banken til at tilbageføre pengene.
Kan man få penge tilbage fra svindel?
Banken kan i nogle tilfælde tilbageføre din penge til dig, hvis du er blevet snydt. Har du betalt med kontooverførsel, kan banken ikke tilbageføre dine penge til dig. Afviser banken at give dig pengene tilbage, selvom du har krav på det, kan du klage til det finansielle ankenævn.
Hvornår lukker MobilePay?
MobilePay lukker nemlig appen ned fra 1. februar 2023.
Hvorfor beder MobilePay om MitID?
For at minimere risikoen for misbrug af MobilePay, skal du som bruger logge ind med både MitID og SMS-kode, når du logger på MobilePay på en ny enhed – for eksempel på din tablet.
Kan skat se MobilePay?
Skat har skrevet venligt, men bestemt, til 6.000 danskere, som har fået sat lidt større beløb ind via MobilePay. Skattemyndighederne kan kigge med, når du bruger MobilePay. Det har 6.000 danskere fundet ud af i den seneste tid. De har fået et brev fra Skattestyrelsen.
Er det rigtigt, at MobilePay skal opdateres?
Hvis du har automatiske opdateringer slået til, så sker det, ja, helt automatisk. Ellers skal du bare åbne appen, som – hvis den ikke allerede er opdateret – vil sende dig videre til App Store eller Play Store, hvorfra du kan opdatere MobilePay.
Hvornår kommer der gebyrer på MobilePay?
Fra 24. marts pålægges et gebyr på 1%, når du sender over 4.000 kr. til den samme person inden for 24 timer.
Kan mobilen blive hacket?
Malware over offentlige netværk
Hvis du benytter dig af offentlige WiFi-netværk, kan der være risiko for, at din mobiltelefon bliver inficeret med malware. Hackere kan bl. a. oprette falske netværk, der vil føre dig til skadelige hjemmesider.
Hvem ejer MobilePay?
I 2022 fusionerede MobilePay med norske Vipps. Det nye selskab, Vipps MobilePay, ejes af de norske banker bag Vipps (72,2%) og Danske Bank (27,8%). I oktober 2023 ændrede MobilePay gebyrstrukturen for små virksomheder, så de nu i stedet skal betale 0,99% af omsætningen i gebyr.
Hvorfor spørger MobilePay om cpr-nummer?
De øgede sikkerhedskrav til online handel og betaling er nu nået til MobilePay. Det betyder, at de MobilePay-brugere, der kun er identificeret med CPR-nummer, skal til at identificere sig med MitID. De næste ugers tid sender MobilePay derfor besked direkte i MobilePay-appen til de brugere, det gælder for.
Hvornår får man reserveret penge tilbage?
Beløbet frigives automatisk
Beløbet bliver kun hævet én gang, og den første reservation bliver frigivet til din konto igen efter senest 30 dage.
Kan man annullere en MobilePay betaling?
Det betyder, at hvis du først har overført beløb via MobilePay, kan du ikke fortryde dem.
Kan man stoppe en betaling, som er reserveret?
En reservation på et debit kort vil altid være 30 dage selvom betalingen annulleres. Kun din bank kan ophæve reservationen. For at ophæve reservationen skal du blot sende dokumentation om betalingen er annulleret til din Bank – så kan de fjerne reservationen.