Hvad er jul et symbol for?

I den kristne verden festligholdes julen for at fejre Jesu fødsel. Julen er for mange en af årets store kirkelige højtider; men for andre er den blevet et mere kommercielt foretagende, hvor de oprindelige begivenheder og de gamle traditioner er trådt i baggrunden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvad symboliserer jul?

Jul, den kristne fejring af Jesu fødsel. Historisk set indgår blandede elementer dog i denne højtid. Selve ordet jul er gammelnordisk, betyder måske “drejning”, dvs. årsskifte og vintersolhverv, eller “leg”, jævnfør betegnelser som julestue og legestue.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på symbolleksikon.lex.dk

Hvad forbinder man med jul?

Julen er en gammel fest som blev holdt om vinteren for at fejre at dagene på denne tid af året blev længere og lysere. I dag er julen en kristen højtid hvor man mindes at Jesus blev født. De fleste mødes med deres familie, spiser julemad, synger, danser om juletræet og giver hinanden gaver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvad julen egentlig handler om?

Mange glemmer hvad julen egentligt handler om. For kristendommen, er den til minde om Jesu fødsel, men for mange danske ateiste, handler julen om samvær, god mad, og generelt bare hygge med dem som man har kær.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på adventsgaver-til-ham.dk

Hvem har opfundet julen?

Jul har ikke ret meget med kristendom at gøre. Folk i Norden har fejret jul, længe før de hørte om, at Jesus blev født. Man fejrede jul i Danmark allerede i 600-tallet. Selve ordet jul stammer fra vikingetiden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Symbols of Christmas | Catholic CentralHvad hed julen før?

Jul eller Kristmesse

Julen – har vi lært - er en kristen fest. Men det, at holde fester om vinteren startede længe før Danmark blev kristent. Dengang kaldtes fejringerne for Jól. Trods århundreders ihærdige forsøg på at få festerne omdøbt til Kristmesse, kalder vi stadig vinterens festligheder for jul.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vikingeskibsmuseet.dk

Hvorfor hedder Der jul?

Ordet jul. Det nordiske ord jul kendes også som urgamle låneord i finsk juhla 'fest' og det lidt senere lån joulu 'jul'. Ligesom det vestnordiske flertalsord jól er de dermed vidnesbyrd om, at man i Norden i førkristen tid havde en festperiode, som blev kaldt jul.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk

Hvilke traditioner hører julen til?

Hvilke traditioner er der til jul?
 • give hinanden julegaver.
 • bage småkager.
 • pynte op med julepynt. ...
 • holde julefrokoster hvor man spiser og drikker sammen.
 • lave en julekalender med små pakker fra 1. ...
 • hænge en mistelten op, og hvis du står under den, må andre give dig et kys.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på faktalink.dk

Hvorfor giver vi gaver til jul ifølge kirken?

De kristne begrundede gavegivningen med, at De Vise Mænd jo havde givet jesusbarnet gaver. Senere blev gavegivningen overtaget af Sankt Nicolaus og hans efterkommer, Julemanden, og så gik der kludder i gavegivningstidspunktet. Den kristne grundtanke var, at gaverne skal gives på Jesu fødselsdag, altså den 25. december.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livsstil.tv2.dk

Hvorfor kalder man julen for hjerternes fest?

Og når vi kalder den for 'Hjerternes fest' betyder det vel i bund og grund en fejring af kærligheden i dets bredeste fortolkning – familien og andre nære som helhed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livsstil.tv2.dk

Hvorfor holder vi jul den 24 december?

Jesus' fødselsdag er ukendt

Når kristne fejrer jul i udgangen af december måned, skyldes det ifølge traditionen, at Jesus blev født på et tidspunkt om natten mellem den 24. og den 25. december. Fejringen af Jesu fødsel hænger i højere grad sammen med de førkristne traditioner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på illvid.dk

Hvad synger man til jul?

Top 10 over de mest populære julesange
 • Højt fra træets grønne top.
 • Glade jul, dejlige jul.
 • Et barn er født i Betlehem.
 • Det kimer nu til julefest.
 • Dejlig er den himmel blå
 • Dejlig er jorden.
 • Julen har bragt velsignet bud.
 • Nu er det jul igen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bog-ide.dk

Hvorfor fejrer vi jul i dag?

Når vi fejrer jul i dag, fejrer vi Jesu fødsel. Men jul er blevet fejret længe før, kristendommen kom til Danmark. Tag med os tilbage til de førkristne juletraditioner.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kb.dk

Hvorfor er der et juletræ til jul?

Juletræets kristne betydning

Juletræet sættes ind i hjemmet for at fejre, at Livets træ blev født julenat. Jesus Kristus er Livets træ i vores verden. Det evige liv er frugten fra Livets træ i Eden og fra Jesus Kristus i vores verden. Gaverne under træet symboliserer frugten fra Livets træ.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvorfor fejrer vi 1 og 2 juledag?

2. juledag bliver også kaldt Sankt Stefans dag. Den er opkaldt efter den græsktalende jøde Stefanus, der blev den kristne kirkes første martyr. Stefan var én af apostlenes første hjælpere, der drog særlig omsorg for enker og fattige.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvmidtvest.dk

Hvad betyder hvid jul?

Ved en landsdækkende hvid jul forstås normalt, at mere end 90 % af Danmark er dækket af sne den 24. december om eftermiddagen. Men ikke kun med et drys af sne eller blot med rim på jorden. Snedybden skal være mere end en ½ cm.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dmi.dk

Hvorfor ligger pakkerne under juletræet?

Når julen så var forbi, fik børnene lov til at rippe træet for alle de lækre sager - altså som en slags gave. Med tiden udviklede mængden og størrelsen på gaverne sig op igennem 1800-tallet, så der til sidst ikke længere var plads PÅ selve træet. Derfor begyndte man at lægge gaverne ved siden af eller under træet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alt.dk

Hvem gav gaver til Jesus?

Til gengæld er der ingen tvivl om, hvad de bragte med sig. Guld, røgelse og myrra skær var de kostelige gaver, de hellige tre konger havde med til Jesusbarnet. De vise mænd, der kom for at tilbede Jesus i Betlehem, medbragte Østens mest eftertragtede og kostbare gaver til det nyfødte barn i krybberummet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Hvornår blev julegaver opfundet?

Julegaver begyndte hos borgerskabet

- Vi kan i hvert fald spore husherrens gaver tilbage til 1600-tallet. Om det også har været i Middelalderen, ved jeg ikke. Den almindelige befolkning fik ikke julegaver før langt ind i 1800-tallet, nogle endnu senere.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på folkekirken.dk

Hvad er typisk dansk jul?

Andesteg eller flæskesteg, med sovs, kartofler og risalamande til dessert. Sådan lyder en typisk dansk julemenu. Mere end 8 ud af 10 danskere forventer nemlig brun sovs, brunede og hvide kartofler samt risalamande juleaften.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lf.dk

Hvorfor holder man 1 juledag?

Svar: 1. juledag er egentlig den store klassiske 'helligdag' når det gælder julen - og i mange lande er det dagen hvor man fejrer julen og også deler gaver ud - som symbol på den glæde det er, at nu er frelseren blevet født (nemlig om natten).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på netkirken.dk

Hvad symboliserer Julebukken i Danmark?

Ifølge historikeren Troels Troels-Lund er julebukken en overlevering fra dyrkelsen af Thor, da julebukken undertiden var udstyret med en hammer. Julebukkens oprindelse er dermed et levn fra en gammel vikingeskik om at ofre en buk i julemåneden, som et symbol på tordenguden Thors bukke, for at få et godt år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

I hvilke lande fejrer man ikke jul?

Somalia er ikke det eneste land, hvor julen er forbudt. I Brunei, der ligger på den asiatiske ø Borneo, er det forbudt at holde jul, efter sultan Hassanal Bolkiah har ytret ambitioner om at indføre Sharia-lovgivning i landet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Hvor fejrer man ikke jul?

Det er både muslimer, jøder, hinduer, Jehovas Vidner og andre trosretninger. Og så er der få ateister, der ikke tror på nogen gud, der også fravælger at fejre jul.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på folkebladetlemvig.dk

Hvor lang tid kan man sige glædelig jul?

Hvor længe siger man glædelig jul? Du kan sige glædelig jul helt frem til selve juleaften.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på juleri.dk