Hvad er formålet med en hump på fælgen?

Den angiver fælg "hump". Denne afmærkning er som regel placeret efter en serie tal og bogstaver, graveret på fælg. Den angiver fælghårhed eller smidighed.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på daekleader.dk

Hvor vigtig er et på fælge?

Hvad Betyder "ET" eller indpresningsdybde

ET er indpresningsdybden for fælgen, det betyder så meget som hvor fælgen sidder i hjulkassen. Jo lavere et ET tal fælgen har jo længere vil den komme ud mod skærmenkanten i forhold til det originale mål. Husk dog at fælgen ikke må komme ud over skærmkanten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på artcars.dk

Hvad betyder et på alufælge?

Når man snakker om indpresningsdybde ved fælge handler det egentlig blot om bilens typegodkendte sporvidde. Afstanden mellem centerlinien på fælgen og angrebsfladen for fælgen/hjulnavet udgør din indpresningsdybde også kaldet "ET".

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på artcars.dk

Hvad betyder tallene på en fælg?

ET målet, eller indpresningsdybden, måles i millimeter og antager typisk, men ikke altid, en værdi imellem 10 og 50. Jo højere ET mål, nu længere inde under bilen vil fælgen sidde, ligeledes vil fælgen sidde længere ude ved et lavere ET mål.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på au2wheels.dk

Hvad forstås der ved hvis der på fælgen står ET45?

Hvis en bil fx. køre med ET45 og du sætter en ET35 fælg på, så kommer fælgen altså 10mm længer ud og giver 10mm mere plads på bagsiden, hvis altså du beholder samme fælg bredde.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nummerplade.net

Hvad forårsager klumper og stød "dernede?!" En læge forklarerHvad betyder et40 på fælge?

ET målet bestemmer hvor langt ude dine hjul sidder, jo højere ET nummer jo længere inde under bilen sidder hjulene, og ligeledes rykker de længere ud mod skærmkanten ved lavere ET numre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hjulguide.dk

Hvor meget må et mål afvige?

Ved ET-mål kan det lade sig gøre at afvige en smule fra producenternes forskrifter, uden det skader din bil. Det handler dog om at finde en balancegang, så det netop ikke går ud over din bil. Som tommefingerregel siges det, at du kan afvige med maksimum 10 millimeter. Denne afvigelse gælder i begge retninger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnombil.dk

Er større fælge bedre?

Større fælge = større uaffjedreret vægt og der med dårligere komfort og ringere køre egenskaber Så større er ikke naturligt bedre.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hardwareonline.dk

Er alufælge bedre end stålfælge?

Billige alufælge er som regel tæt på at veje det samme som stålfælge, og sommetider vejer de endda mere. Derfor er aluminiumsfælge ikke ubetinget bedre end stålfælge. En aluminiumsfælg er væsentlig stærkere end en standard stålfælg. Man bør kun købe godkendte fælge.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på daekbutikken.dk

Hvor gammel må et dæk være?

Hvis det ikke har været i brug så længe, siger en anden generel tommelfingerregel, at det højst må være 10 år gammelt. Alle disse tommelfingerregler er dog ikke lovkrav.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sds.dk

Kan man køre med alufælge om vinteren?

Men nogle enkelte alufælge kan faktisk godt holde til det danske vintervejr, men det afhænger af overflade behandlingen. Alufælge skal have hellakerede overflader for og bag, og de skal også være relativt åbne, så de nemt kan rengøres. Hvis de bliver rengjort og vedligeholdt, er de også fuldt ud egnede om vinteren.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alupriser.dk

Hvad betyder et35 på fælge?

ET er en forkortelse for "einpresstiefe", som er tysk og betyder indpresningsdybde. Det er ET-målet, der afgør, hvor dybt dine fælge sidder i hjulkassen. Et lavere ET-mål betyder, at fælgene sidder længere ud i hjulkassen, og et højere ET-mål betyder, at fælgene sidder længere ind.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på abswheels.dk

Hvor meget moment skal Alufælge have?

Momentnøglen hjælper dig med at spænde dine bolte/møtrikker rigtigt, således at de ikke løsner sig eller sidder for stramt. Som håndregel kan man gå ud fra at stålfælge spændes med cirka 100 Nm, mens alufælge skal spændes med mellem 110 og 120 Nm.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på artcars.dk

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af fælge?

Først og fremmest skal du sikre dig at de fælge du har kig på, er kvalitetsgodkendt til netop din bil. Dette kan for eksempel være af TÜV som er en tysk godkendelsesforanstaltning. Dernæst bør du være sikker på at du forstår dækkets dimensioner, som har altafgørende betydning for hvordan fælgen fungerer og ser ud.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på alufaelge.info

Er spacer lovligt?

Spacers må ikke benyttes, medmindre de hører til de pågældende fælge og bærer eksempelvis en TÜV-godkendelse sammen med fælgene.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fdm.dk

Er det lovligt at køre med spacer?

Spacere og adaptere er ulovligt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på vagcars.dk

Hvor mange NM skal alufælge spændes med?

det svinger fra biltype og alufælge type, men kontakt os så kan vi give konkret svar de fleste af gangene. Men normalt er det cirka 120 til 140 Nm, Nogle el biler skal spændes helt op til 180 Nm.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bigwheels.dk

Hvad er fordelen ved alufælge?

Alufælge giver et bedre greb

En af de klare fordele ved at vælge alufælge er, at de ikke vejer helt så meget som jernfælge. Det er en fordel af flere grunde, men det handler i høj grad om, at man som bilist får et bedre greb og kontakt til vejen. Det har især betydning, når bilen skal drejes.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeavisen.dk

Kan man polere alufælge?

Når du skal polere alufælge kan du gøre det i hånden, ved hjælp af en polermaskine eller ved brug af en polerkegle. I en optimal situation kombinerer du alle 3 metoder. Det essentielle i denne guide er bruge af polermiddel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på polermaskiner.dk

Kan man sætte 16 tommer dæk på 17 tommer fælge?

Når du ændrer på din størrelse må dækket maksimal afvige med 5% fra den oprindelige størrelse. Det kan dog være et vidt begreb, da det er omkredsen på dækket der maksimal må afvige med de 5%. De forskellige tal i dækkets størrelse giver ikke altid en indikation til hvor meget du virkelig ændrer på dækket.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på artcars.dk

Hvorfor er hjul på elbiler så store?

Elbiler er tynget af deres batteri, og derfor har de brug for dæk, der kan bære ekstra vægt. Det er elbilens batteri, opbevarer energien, og elmotoren der giver det øjeblikkelige moment (derudover er det elmotoren, der gør bilen fuldstændig støjsvag invendigt).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på michelin.dk

Hvorfor er vinterdæk mindre end sommerdæk?

Den tekniske forklaring er, at vinterdæk er lavet af et blødere gummi end sommerdæk. For det første er det lige så risikabelt at køre på vinterdæk om sommeren som at køre på sommerdæk om vinteren. Sommerdæk har mindre bremselængde end vinterdæk på tør vej.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sds.dk

Hvad betyder H og V på dæk?

Hastighedskoden står altid sammen med dækkets bæreevne, da de to hænger sammen. Altså er dækkets maksimale tilladte hastighed kun er gældende op til dækkets maksimale bæreevne. Dvs. at man i tilfældet på billedet har en maksimal hastighed ”V” på 240 km/t så længe bæreevnen ”91” 615 kg.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på quickpoint.dk

Hvad er billigst stålfælge eller alufælge?

Stålfælge er billigere end aluminiumfælge. Hvis du ikke vil være foruden aluminiumfælge og ikke har så mange penge, kan du overveje at købe brugte fælge. Når man køber brugte aluminiumfælge, skal man sikre at de ikke er beskadigede. Man skal også finde ud af om der er nogen overfladiske ridser og skrammer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på daek-online.dk

Hvad betyder et50?

ET (indpresningsdybde)

ET måles udfra, hvor langt fælgen sidder ude/inde i forhold til dens midtpunkt. Det vil sige at han man en fælg som har ET 50, så vil den sidde dybere end en fælge med ET 25. Det er meget essentielt at man benytter lige præcis det ET mål ens bil kan kører med.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på wheelster.dk