En §50 undersøgelse kaldes også en børnefaglig undersøgelse og den skal søge at afdække de ressourcer, der er i barnets netværk, men også tydeliggøre de behov jeres barn har, og hvor der kan sættes ind med hjælp og støtte.
Hvor lang tid tager en paragraf 50?
§ 50-undersøgelsen skal, med mindre der er tale om særlige omstændigheder, afsluttes senest 4 måneder efter at kommunen er blevet opmærksom på den unges behov. En undersøgelse uden samtykke der foretages mens en ung er indlagt på hospital, skal være afsluttet senest 2 måneder efter børne- og ungeudvalgets beslutning.
Hvornår laver man en paragraf 50?
Hvis det må antages, at et barn eller en ung trænger til særlig støtte, herunder på grund af nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, skal kommunalbestyrelsen undersøge barnets eller den unges forhold.
Kan man sige nej til paragraf 50?
Du kan ikke sige nej til opstart af en børnefaglig undersøgelse. Hvis du har fået en egentlig afgørelse fra kommunen om opstart af børnefaglig undersøgelse, kan du dog klage over afgørelsen. Det vil fremgå af afgørelsen, hvad de har begrundet opstarten med.
Hvad går en børnefaglig undersøgelse ud på?
En børnefaglig undersøgelse skal omfatte en helhedsbetragtning af barnets eller den unges: Udvikling og adfærd. Familieforhold. Skoleforhold.
Børnefaglig undersøgelse - hør om regler for § 50-undersøgelse
Hvorfor får man lavet en paragraf 50?
Hvis en sagsbehandler antager, at en ung trænger til særlig støtte fx på grund af misbrugsproblemer, skal kommunen først undersøge, om der er behov for hjælpeforanstaltninger. Kommunen skal derfor foretage en såkaldt § 50-undersøgelse.
Kan jeg sige nej til en børnefaglig undersøgelse?
Du kan ikke sige nej til opstart af en børnefaglig undersøgelse. Hvis du har fået en egentlig afgørelse fra kommunen om opstart af børnefaglig undersøgelse, kan du dog klage over afgørelsen. Det vil fremgå af afgørelsen, hvad de har begrundet opstarten med.
Hvad er en paragraf 51?
Folketinget kan nedsætte kommissioner af sine medlemmer til at undersøge almenvigtige sager. Kommissionerne er berettigede til at fordre skriftlige eller mundtlige oplysninger såvel af private borgere som af offentlige myndigheder.
Hvad må en paragraf 54 støtteperson?
Hvad kan du bruge en § 54 støtteperson til? En støtteperson kan hjælpe dig som forælder, både praktisk og følelsesmæssigt. Støtten kan være hjælp til at skrive breve, forberede spørgsmål, deltage i møder eller hjælp til at forstå de breve, du modtager.
Hvad er en paragraf 52?
Servicelovens § 52 er sat i verden for at give særlig støtte til børn og unge under 18 år, der på grund af sociale eller psykiske problemer ikke kan opnå de samme muligheder for udfoldelse og udvikling som andre jævnaldrende.
Hvor lang tid tager det at lave en børnefaglig undersøgelse?
Den børnefaglige undersøgelse skal som hovedregel være afsluttet inden en frist på 4 måneder efter at kommunen er blevet opmærksom på, at et barn eller en ung kan have brug for særlig støtte.
Hvordan foregår en Forældrekompetenceundersøgelse?
Forældreevneundersøgelsen består af en række samtaler med både dig og barnet, og en række observationer hvor kommunen forsøger at få indblik i samspillet mellem dig og dit barn. Som et led i en forældreevneundersøgelse vil de offentlige instanser også tale med personer, der er i kontakt med dit barn til daglig.
Er en børnefaglig undersøgelse en afgørelse?
Kommunen er forpligtet til at træffe afgørelse om iværksættelse af en børnefaglig undersøgelse, når det må antages, at et barn eller en ung trænger til særlig støtte.
Hvad skal en Forældrekompetenceundersøgelse indeholde?
Forældrekompetenceundersøgelser skal som udgangspunkt ikke indeholde anbefalinger om konkrete foranstaltninger, men bør i stedet rumme konklusioner om barnets støtte- og udviklingsbehov sam- menholdt med en vurdering af forældrenes muligheder for at varetage disse behov – eventuelt med relevant støtte hertil.
Kan man sige nej til familiebehandling?
Du kan ikke sige nej til opstart af en børnefaglig undersøgelse. Hvis du har fået en egentlig afgørelse fra kommunen om opstart af børnefaglig undersøgelse, kan du dog klage over afgørelsen. Det vil fremgå af afgørelsen, hvad de har begrundet opstarten med.
Hvad koster en børnefaglig undersøgelse?
En børnefaglig undersøgelse har til formål at afdække om et barn eller en ung har behov for særlig støtte. Timi Life Support tilbyder udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser til en fast lav pris, såfremt at udarbejdelsen kan ske som en ren administrativ opgave, med adgang til alle sagens akter, er prisen 9950,- kr.
Hvornår har man ret til en paragraf 54?
Du har ret til en § 54 støtteperson, hvis dit barn skal anbringes uden for hjemmet, både ved frivillig anbringelse og tvangsfjernelse. En støtteperson er en neutral fagperson, der hjælper med de opgaver og spørgsmål, der opstår i forbindelse med en tvangsfjernelse.
Hvad er en paragraf 85?
§ 85. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp, omsorg eller støtte samt genoptræning og hjælp til udvikling af færdigheder til personer, der har behov herfor på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer.
Kan kommunen bestemme samvær?
Børn og unge har ret til samvær og kontakt med deres forældre og netværk, når de bliver anbragt uden for hjemmet. Det er kommunen, der skal træffe afgørelse om omfanget og udførelsen af samværet og kontakten. Kommunen kan også fastsætte vilkår for samværet og kontakten.
Hvad er en paragraf 56?
§56 henviser til Lov om sygedagpenge §56. Hvis du lider af en langvarig eller kronisk sygdom, og af den grund er i risiko for forøget fravær fra dit arbejde, så har du mulighed for at få en aftale, der nedsætter din arbejdsgivers udgifter i forbindelse med sygefravær.
Hvem skal søge paragraf 56?
Hvem kan få §56? Alle lønmodtagere uanset, de er offentlig eller privat ansat.
Kan man få paragraf 56?
§56 aftalen betyder, at arbejdsgiver får sygedagpengerefusion fra din første fraværsdag. Det er også muligt at indgå aftale hvis du skal indlægges, gå til ambulant behandling eller modtage nødvendig genoptræning.
Hvornår skal et barn partshøres?
Kommunens vurdering (partshøring)
Forældremyndighedsindehaveren og den unge over 15 år skal have mulighed for at se og kommentere på de oplysninger, som kommunen er i besiddelse af, inden kommunen kan træffe en afgørelse. (Forvaltningslovens § 19). Dette kaldes partshøring.
Hvornår er man part i en børnesag?
Parter i en børnesag er: indehavere af forældremyndigheden. den unge over 12 år eller. den af forældrene, der ikke har del i forældremyndigheden, men som afgørelsen om samvær eller kontakt vedrører.
Hvad er forskel på en frivillig anbringelse og en tvangsfjernelse?
Hvad er en tvangsfjernelse? Hvis et barn anbringes udenfor hjemmet med forældrenes samtykke, kaldes det en frivillig anbringelse. Hvis barnet derimod anbringes uden samtykke, er der tale om tvangsfjernelse/tvangsanbringelse.