Hvad er det mest normale efternavn?

På trods af et fald i andelen af personer med efternavne, der ender på SEN, så er efternavnene Nielsen, Jensen og Hansen de mest almindelige i befolkningen i Danmark. Antallet af personer med et af de tre efternavne har dog oplevet et kraftigt fald i de seneste 30 år, nemlig med 272.000 personer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dst.dk

Hvad er det mest almindelige efternavn?

På trods af et fald i andelen af personer med efternavne, der ender på -sen, så er efternavnene Nielsen, Jensen og Hansen stadig de mest almindelige i befolkningen i Danmark. Og det har de sådan set været de seneste 30 år.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvad hedder flest til efternavn?

Det mest populære efternavn er Nielsen, som 252.041 danskere hedder. Herefter følger Jensen og Hansen trop med henholdsvis 251.318 og 210.747 personer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på livsstil.tv2.dk

Hvad er det mest sjældne efternavn?

Hvad er det mest sjældne efternavn i verden? - Quora. It specialist Forfatteren har 747 svar og 535,7 t visninger af svarene. mit er nok i top-10.000: Paludan-Mørk. Der er kun 3 personer i verden med dette efternavn!

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.quora.com

Hvad hedder folk mest i Danmark?

Navne - hele befolkningen 1. januar 2021

Anne er det fornavn, som flest kvinder har som første fornavn. I starten af januar 2021 drejede det sig om 44.872 personer. På de følgende fire pladser i top-5 kommer Kirsten, Mette, Hanne og Helle. Aldersfordelingen for de fem øverst placerede kvindenavne er meget forskellig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dst.dk

TOP 10 Mest Populære Efternavne i DanmarkHvad er Danmarks mest sjældne navn?

Blandt de sjældne navne finder man pigenavne som Tünde-Izabella, Sigga, Løkke, Isolde og Crystal og drengenavne som Huxi, Bjørn-Inuk, Marlon, Pilou og Ronaldo.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvad er de flotteste pigenavne?

De 50 mest populære pigenavne 2022
 • Ella. Freja. Alma. Frida. Agnes. Luna. Ida. Nora. Olivia. Sofia. Emma. Clara.
 • Asta. Alberte. Karla. Lily. Ellie. Anna. Ellen. Esther. Astrid. Isabella. Lærke. Josefine. ...
 • Mathilde. Emily. Mille. Merle. Saga. Victoria. Aya. Maja. Marie. Vera. Leonora. Hannah.
 • Vilma. Andrea. Liva. Liv. Elina. Lea. Molly. Gry. Eva. Johanne. Ingrid. Rosa.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på babyuniverset.dk

Hvad for nogle navne er ulovlige?

Blandt de forbudte pigenavne er Baselika, Bjælde, Cinus, Denpfi, Lykkez, Frille, Ikea, Mhshed, Petit, Piel og Plaza, mens drengene f. eks. ikke må hedde Bacchus, Bais, Bandito, Bimme, Pirmin og Po. Navne, som børnene kan drilles med eller er til ulempe for dem, er ikke tilladt ifølge den nye navnelov.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Kan man hedde Nutella?

Forældrepar fik nix til navnet Nutella af fransk domstol. Det bliver mere og mere normalt med unikke navne i Danmark, efter Navneloven blev indført i 2006 og liberaliserede mulighederne for at få et nyt navn godkendt. Sådan er det også i Frankrig.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på jyllands-posten.dk

Hvad er det ældste navn i Danmark?

De ældste danske personnavne kender vi næsten udelukkende fra de danske runeindskrifter, hvoraf de ældste er fra omkring 200 e.Kr. Fra indskrifterne kender vi ca. 200 navne i alt, fx Asger, Gunnar, Ragnhild, Rolf og Sigrid, som der også findes varianter af i moderne dansk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sproget.dk

Kan man kun have 1 efternavn?

Du kan kun have ét efternavn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad må jeg hedde til efternavn?

Frit efternavn

Hvis der er flere end 2.000 personer med samme efternavn, er det frit. Du kan selv tage, eller give dit barn et frit efternavn enten som efternavn eller mellemnavn. Du kan se på Familieretshusets navneliste over frie efternavne, om et efternavn er frit og kan tages af enhver.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på personregistrering.dk

Hvilket sen navn er der flest af?

For det ville, ifølge Danmarks Statistik, ikke være så mærkeligt! I 2023 ligger efternavnet Nielsen nemlig på førstepladsen over mest anvendte efternavne i hele Danmark. For kvinder er det mest anvendte fornavn i øvrigt Anne, og for mænd er det Peter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på woman.dk

Hvad er det mest danske navn?

Anne og Peter er de to mest udbredte navne til henholdsvis kvinder og mænd i Danmark. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik over hele befolkningens navne. Navnet Peter har 47.665 personer i Danmark, mens 44.872 personer hedder Anne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Kan jeg beskytte mit efternavn?

Beskyttede og frie efternavne

Efternavne, der bæres af over 2.000 personer, er ikke beskyttede og kan derfor benyttes frit af enhver. Er der 2.000 eller færre personer, der bærer efternavnet, skal du have samtykke fra samtlige bærere. Brug ansøgningen "Samtykke til brug for ansøgning om navneændring".

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på borger.dk

Hvad hedder flest drenge i Danmark?

Hvad er det mest populære drengenavn i 2021? Det mest populære drengenavn er i følge Danmarks Statistik Oscar, stærkt efterfulgt af Karl og William.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mammashop.dk

Kan man hedde IKEA?

I nogle lande, må man godt navngive eller døbe sit barn Ikea, men ikke i Sverige, hvor man til gengæld godt må hedde Lucifer, men det må man slet ikke i Tyskland.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på barneguiden.dk

Kan man hedde Gud?

Det amerikansk-klingende navn Messiah er ikke på listen over godkendte fornavne, men det er til gengæld den danske pendant Messias, ligesom Jesus, Allah og Krishna også er at finde på listen. Derimod er Gud, Jehova, Kristus og Jahve ikke på listen over godkendte navne.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kristeligt-dagblad.dk

Kan man hedde Barbie?

Kan man hedde Barbie? Men hverken Barbie eller Ken kommer til at være blandt de mest populære babynavne i 2023, tilføjer hun. I 2022 var der kun 27 amerikanske piger, der blev døbt Barbie. Det viser sig, at navnet især er populært i den amerikanske delstat Pennsylvania.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på skagenonline.dk

Hvad kan en pige hedde?

Ifølge Danmarks Statistik så er Ella, Alma, Nora, Ida og Freja top fem mest populære pigenavne i Danmark i 2022. Ella. Ella er et tysk pigenavn, og betyder ”den fremmede”.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på matas.dk

Kan man hedde pige?

I kan vælge fornavne fra listen over godkendte fornavne. I kan se på Familieretshusets liste over godkendte fornavne, om et fornavn er godkendt eller ej. I kan vælge mellem pige-, drenge- og unisex-navne. En pige kan ikke få et drengefornavn og omvendt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på personregistrering.dk

Hvad er de sjoveste navne?

Top 15 over sjove navnesammensætninger
 • Brian Taber.
 • Karen Thæne.
 • Hans Fejl.
 • Anne Dam.
 • Carl Smart.
 • Teddy Bjørn.
 • Kalle Balle.
 • Tage Fejl.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fyens.dk

Hvilket navn betyder mild?

Clemens eller Klemens er et drengenavn, der kommer af latin og betyder noget i retning af rolig, blid, mild, sagtmodig, overbærende eller nådig. I alt er der i starten af 2020 ca. 100 danskere der bærer et af disse navne ifølge Danmarks Statistik.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Kan man hedde sommer?

Og Sommer blev første gang brugt som pigenavn i 2005 og er siden da blevet ganske populært med 50 nye bærere af navnet (læs i øvrigt om Sommer som efternavn her).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på navn.ku.dk

Hvad betyder navnet Filippa?

Filippa/Philippa er et pigenavn afledt af det græske drengenavn Filip, der betyder "den der elsker heste". Ifølge Danmarks Statistik bar 768 danskere navnet Filippa/Philippa pr. 1. januar 2008.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org