Hvad er den mest spiste julemad?

En analyse finder, at blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% flæskesteg, nogle får begge dele, og kun få spiser andet [2]. Kapløbet mellem and og flæskesteg har stået på i 130 år [3].

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeskriftet.dk

Hvad er det mest spiste julemad?

Ingen jul uden flæskesteg. 80 procent af de danskere der fejrer jul, spiser flæskesteg enten juleaften og/eller til julefrokosten. Det viser en undersøgelse YouGov har lavet for Danish Crown. Juleaften overgås de sprøde svær, dog af and, som næsten fire ud af fem danskere har på bordet til julemiddagen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danishcrown.com

Hvad er den mest traditionelle julemad?

Så selvom flæskestegen er den mest traditionelle danske julemad, har anden altså sat sig solidt på julebordene – efter et kapløb på 130 år. »Det overrasker mig overhovedet ikke. Det er blevet almindeligt, at man får flæskesteg flere gange i løbet af året.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på videnskab.dk

Hvilken type kød spiser flest juleaften?

Ifølge COOPs juleundersøgelse fra 2023 spiser 75% af danskerne and juleaften. Flæskestegen indtager andenpladsen med 67%, og 9% spiser kalkun, som er den tredje mest spiste kødtype. Kun 3% svarer, at de ikke spiser kød til jul. Dertil svarer 85%, at de spiser hvide og brunede kartofler, og 61%, at de spiser rødkål.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på concito.dk

Hvad er mest populært, and eller flæskesteg?

Flæskesteg er den mest danske julespise

Den endelige og fældende dom har de indhentet hos Irene Hellvik, der er museumsinspektør ved Dansk Landbrugsmuseum, og som har forsket i dansk madkultur.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på idenyt.dk

5 europæiske juleretter du bør prøve



Hvor mange procent spiser flæskesteg til jul?

80 procent af de danskere der fejrer jul, spiser flæskesteg enten juleaften og/eller til julefrokosten. Det viser en undersøgelse YouGov har lavet for Danish Crown. Når tre ud af fem danskere sætter sig til bordet for at fejre juleaften, så er der tilberedt to slags kød.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på effektivtlandbrug.landbrugnet.dk

Hvad spiser man juleaften i Jylland?

6 ud af 10 sønderjyder svarer i undersøgelsen, at de spiser and juleaften, mens 5 ud af 10 spiser flæskesteg. Hver fjerde sønderjyde – og dermed næsten tre gange så mange som landsgennemsnittet – spiser kalkun juleaften, mens mere end hver fjerde nordjyde og hver tredje fynbo foretrækker medisterpølsen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på christiansfeld-avis.dk

Hvad er sundest, and eller flæskesteg?

And eller flæskesteg? »And. Fedtsyrerne i and er sundere, fordi flere af dem er monoumættede.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bt.dk

Hvilket kød spiser vi mest i Danmark?

I Europa generelt er fjerkræ den mest spiste type kød, men i Danmark er det oksekød, der oftest bliver serveret.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på food.ku.dk

Hvad spiste man til jul i 1800-tallet?

Først i midten af 1800-tallet, da juleaften blev den vigtigste højtid i Danmark, fortrængtes klipfisken af gåse-, ande- eller flæskesteg med æbler og svesker, sovs, kartofler og rødkål.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lex.dk

Hvad spiser man den 25. december?

Borgerskabet elskede spisekastanjer til julemaden juleaften, men de var dyre og besværlige at pille, derfor valgte mange i stedet at brune små kartofler. Derfor spiser næsten alle danskere i dag brunede kartofler juleaften.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på brugsen.coop.dk

Er flæskesteg dansk?

Flæskesteg er en traditionel dansk madret af svinekød. Udskåret flæskesteg. Flæskesteg med svær. I rillerne er saltkorn og laurbærblade.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Er jul dansk?

Det nordiske ord jul kendes også som urgamle låneord i finsk juhla 'fest' og det lidt senere lån joulu 'jul'. Ligesom det vestnordiske flertalsord jól er de dermed vidnesbyrd om, at man i Norden i førkristen tid havde en festperiode, som blev kaldt jul.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lex.dk

Hvad er den traditionelle julemad i Danmark?

Spørger man i dag, hvad der skal på bordet juleaften, så vil de fleste jo nok svare flæskesteg og/eller and, hvide og brunede kartofler, brun sovs, rødkål og risalamande til dessert.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på mesterslagteren.dk

Hvad spiser italienere til jul?

Italienerne, hvis madkultur vi nærmest har adopteret her i landet, spiser, overraskende nok, udelukkende fisk til jul. Nærmere bestemt består julebordet af op til syv fiskreretter, som blandt andet byder på saltet og dampet torsk med kapers, tomat og oliven eller røget laks med spaghetti og muslinger.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på opskrifter.coop.dk

Hvad spiser tysker juleaften?

Det kan både være den helt traditionelle julegås, and eller kalkun. Ifølge en repræsentativ meningsmåling fra Civey fra slutningen af november har 13,4 procent af tyskerne planer om at servere fjerkræ juleaften, mens 8,8 procent spiser flæskesteg og 8,6 procent spiser fisk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på fla.de

Hvad spiser danskerne til jul?

Blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% får flæskesteg, mens mere beskedne 6% spiser gås. Til kødet hører kartofler og tilsyneladende flere slags: 85% svarer, at de spiser brune kartofler juleaften, 86% spiser hvide. Og så får mere end hver anden (52%) kartoffelchips.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på coopanalyse.dk

Hvad er den mest spiste mad i verden?

I en undersøgelse foretaget i 24 lande lægger pizza og pasta sig i spidsen – tæt forfulgt af kinesisk og japansk mad. En international YouGov-undersøgelse med mere end 25.000 mennesker i 24 lande viser, at pizza og pasta er blandt det mest populære mad i verden.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på via.ritzau.dk

Hvad spiser danskerne mest til morgenmad?

Det varierer, hvad der ligger på tallerkenen, men der er visse tendenser. De mest populære fødevarer til morgenmaden er brød, smør, ost og yoghurt.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på lf.dk

Hvad er mest normalt at spise juleaften?

En analyse finder, at blandt de 95% danskere, der fejrer juleaften, spiser 78% and, 64% flæskesteg, nogle får begge dele, og kun få spiser andet [2]. Kapløbet mellem and og flæskesteg har stået på i 130 år [3].

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ugeskriftet.dk

Er flæskesvær sundt?

- Flæskesvær er et godt eksempel på en spise, hvor man udnytter en del af grisen, nemlig huden, som ellers kasseres. Flæskesvær er måske ikke det sundeste, men det indeholder meget næring og proteiner, og det er en god udnyttelse af dyret, påpeger professor Gang Liu fra SDU Livscykluscenter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sdu.dk

Hvad er forskellen på flæskesteg og nakkekam?

Flæskesteg kommer i tre udskæringer. Der er stor forskel på fedtindholdet og prisen på udskæringerne: Svinekam: Den magreste og dyreste af de tre udskæringer. Nakkekam: En federe, mere bindevævsholdig og billigere udskæring end svinekam.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på taenk.dk

Hvad spiser man i Sverige til jul?

Julbordet består at mange forskellige typiske svenske kolde delikatesser. Lige fra forskellige former for marinerede sild, laks, paté, flæsk, julepølse, sylte, köttbullar, traditionelt knäckebröd, juleskinke, stegt prinskorv og lutfisk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på oresundsbron.com

Hvad spiser man til jul i Norge?

Det spiser nordmændene til jul
  • Ribbe. En slags flæskesteg, som regel serveret med surkål og kogte kartofler, julepølse, kødboller og sovs.
  • Pinnekjøt. Saltede og tørrede, nogle gange røgede, lammeribben. ...
  • Lutefisk. Tørfisk, der har ligget i vand og lud, og derefter bagt i ovnen.
  • Småkaker.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitnorway.dk

Hvad er den mest populære julemad?

Det aftensmåltid, vi spiser juleaften, består som nævnt oftest af and, flæskesteg eller begge dele. Anden og den knapt så almindelige gåsesteg fyldes med svesker og æble for en god smag. Herudover har vi både hvide og brunede kartofler med en kraftig, brun skysovs, lavet på stegeskyen fra kødet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på morefews.dk