Hvad er Danmarks længste vej?

Adelers Allé fra Fårevejle Kirkeby til Gislinge er Danmarks længste lige vejstrækning. Smukt ser det ud, når den menneskeskabte vej slår sig igennem de omkringliggende marker. Plakat af Adlers Allé fås i mange forskellige størrelser.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på plakatsnedkeren.dk

Hvad er den længste vej i Danmark?

Sekundærrute 437 er en syd- og sønderjysk landevej, der går fra Jels i Vejen Kommune og strækker sig 28 kilometer igennem byerne Rødding og Sønder Hygum, hvorefter landevejen ender i Danmarks længste hovedvej; Primærrute 11 i Ribe i Esbjerg Kommune.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvilken gade er Danmarks længste?

På en tredelt førsteplads over navne, som kræver de længste vejskilte, er Hans Hartvig Seedorffs Stræde, Borgmester Christiansens Gade og Borgmester Jakob Jensens Gade. De ligger i Aarhus Midtby, i Københavns Sydhavn og nær Botanisk Have, også i Aarhus. Det skriver online boligportalen Boliga.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bt.dk

Hvad er det længste vejnavn i Danmark?

Det længste gadenavn indeholder hele 34 tegn og ligger i Brøndby - det er Borgmester Kjeld Rasmussens Boulevard - men også i Horsens skal man bruge mange tegn på at skrive adressen.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på hsfo.dk

Hvor langt er verdens længste navn?

Navnet er også blevet skrevet som Taumatawhakatangihangakoauauotamateaurehaeaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu, 92 bogstaver. Navnet kom ind i Guinness Rekordbog som det længste stednavn i verden, men blev kritiseret af bl. a. walisere for at være opdigtet.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Germany and Denmark are building the world's longest underwater rail and road tunnel | DW NewsHvad er det mest normale vejnavn i Danmark?

Lærkevej er det mest populære vejnavn i Danmark. Der findes 214 Lærkeveje. Næstefter Lærkevej er Birkevej (194), Vinkelvej (185), Vibevej (183), Østergade (178) og Engvej (178) de mest populære vejnavne FyensSt2017.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på ordnet.dk

Hvor er Danmarks længste gågade?

Med sine 1.023 meter, er Kongensgade i Esbjerg Danmarks længste gågade. Derfor har der også været mange tanker bag fornyelsen, som kommer til at spille en central rolle i byens udvikling fremover.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tvsyd.dk

Hvad er Danmarks længste ord?

- Danmarks længste navn er Arulmurugananthavadivel.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bog-ide.dk

Hvad er Københavns længste vej?

Frederikssundsvej er Københavns Kommunes længste vej – i alt ca 5 km lang.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på trafikdage.dk

Hvad er verdens længste vej?

Den transsibiriske vej er det uofficielle navn for et netværk af føderale hovedveje, der spænder vest til øst af Rusland fra Østersøen til Japanske Hav ved Stillehavet. I det asiatiske hovedvejsnet har vejen nummer AH6. Den strækker sig over 11.000 kilometer fra Sankt Petersborg til Vladivostok.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvor mange km veje er der i Danmark?

Vejdirektoratet og Danmarks Statistik opgør begge, at vi har ca. 71.000 km vej i Danmark. DAVs 108.000 km vej giver ekstra ca. 30.000 km vej i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på www2.mst.dk

Hvor langt er verdens længste ben?

Han når kun den russiske kvinde Svetlana Pankratova til knæene. Pankratovas ben er målt til 132 cm og er dermed verdens længste.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på nyheder.tv2.dk

Er strøget den længste gågade?

Strøget er hverken den første eller længste gågade i verden; Strøget var verdens længste gågade, da den åbnede i 1962, men den er senere blevet overhalet, blandt andet af Rue Sainte Catherine i Bordeaux. Men den er stadig en af Europas længste gågader. Navnet Strøget kommer af strøg i betydningen strækning.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvornår blev strøget til en gågade?

Gennem århundreder har Strøget været københavnernes foretruke indkøbs og strøggade, Tidligere betegnelser var Ruten eller Routen. Da Strøget åbnede i 1962 hed den først Gågaden, men efterhåndet blev Strøget det mest almindelige navn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kulturensvenner.dk

Hvad er det sværeste ord i Danmark?

Og det ord, der i særlig grad driller os danskere, er: "af sted". Sammensatte ord driller"Af sted" topper listen over søgninger, oven i købet to gange - i ét og i to ord. Og det er netop problemet med "af sted" - og "ifølge", "indenfor" og "ud over", der også ligger i top-ti over søgninger på sproget.dk.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på dr.dk

Hvad er verdens sværeste ord?

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis er det længste ord på engelsk, der er optaget i Oxford English Dictionary. Ordet består af 45 bogstaver, og er en betegnelse for en lungesygdom.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på da.wikipedia.org

Hvad er Norges længste ord?

To Guinness-rekorder

I Guinness rekordbok 2001 (s. 246) står det at man ved Forsvarets forskningsinstitutt, avdeling for elektronikk, har kommet til at Norges lengste ord med mening må være minoritetsladningsbærerdiffusjonskoeffisientmålingsapparatur (60 bokstaver).

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på sprakradet.no

Hvad er den længste gågade i Europa?

Jesolo præsenterer den længste gågade i Europa: her kommer du aldrig til at kede dig! Om sommeren fyldes byen også op med markeder med lokale produkter, genstande og antikviteter.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på gardenparadiso.it

Hvad er Danmarks bredeste gågade?

Søndergade i Horsens er Danmarks bredeste gågade. Og derfor har kommunen haft travlt med at fylde gågaden med indhold, så den ikke så nemt virker tom. Noget af det, der fylder gågaden flere steder, er statuer og skulpturer.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på tv2ostjylland.dk

Hvor langt er strøget?

Strækningen er 1,1 kilometer lang og går fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Strøget er et kælenavn fra 1800-tallet og dækker over gaderne Frederiksberggade, Nygade, Vimmelskaftet og Østergade samt torvene Nytorv, Gammeltorv og Amagertorv.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på visitcopenhagen.dk

Kan man købe et vejnavn?

Man kan ikke købe sig til et vejnavn i Københavns Kommune. Det er Vejnavnenævnet s opfattelse, at man skal gøre sig fortjent til det, og at det skal betragtes som en ære. Penge må ikke være et kriterium for vejnavngivning. Nævnet fraråder derfor også at navngive veje efter firmadomiciler.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på kk.dk

Hvilken vej er der flest af i Danmark?

Lærkevej er det almindeligste vejnavn i Danmark.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på bolius.dk

Kan man skifte vejnavn?

Vejnavne fastsættes af kommunalbestyrelsen efter de regler, som findes i Adresselovens §§ 3 og 4 og i adressebekendtgørelsens §§ 3-10, § 28, stk. 3 og § 29, stk. 3. Kommunen kan også beslutte at ændre eller nedlægge et eksisterende vejnavn.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på danmarksadresser.dk

Hvad hed Strøget før?

Strøget, uofficielt navn på gadestrækningen i København mellem Kongens Nytorv og Rådhuspladsen. Den 1,1 km lange strækning består af Østergade, Amagertorv, Vimmelskaftet, Nygade og Frederiksberggade. Navnet Strøget afløste ca. 1880 den ældre betegnelse Ruten.

 Anmodning om fjernelse Se det fulde svar på denstoredanske.lex.dk