Rødtunge regnes af mange som den bedste af de højrevendte fladfisk. Den har magert, hvidt, fast kød, der i spisekvalitet næsten kan nærme sig søtunge eller pighvar. Rødtunge er velegnet til stegning à la meunière, enten som filet eller på ben.
Hvad er forskellen på søtunge og rødtunge?
Søtunge er den dejlig let og mild fisk, den bør ikke tilberedes for kraftigt, da det hurtigt kan overdøve de fine smagsnuancer. Rødtunge er ligeledes en let og mild fisk, men lidt anderledes en søtungen i både struktur og smag. Begge fisk kan uden bekymring tilberedes ens.
Er søtunge dyrt?
"Søtunge er normalt en relativt dyr fisk, men nu og her hvor den er kommet i sæson, er den faktisk billig", forklarer fiskehandler Tommy Lund.
Hvordan smager søtunge?
Søtungen var blot en anelse mere nydelig og attraktiv med sit endnu hvidere kød end skrubbens. De smagte begge mildt af fisk.. Svært at beskrive, men sådan lidt som en fiskefilet... de er jo gjort af næsten samme stof.
Hvilken fladfisk smager bedst?
Isingen er en god spisefisk, men regnes af nogle, for at være af lidt dårligere kvalitet end skrubbe og rødspætte, men dette er en smagssag, da Ising har en lidt sødere smag end de andre fladfisk.
Helstegt rødtunge med braiseret fennikel og brunet smørsauce - nemlig.com
Hvilken fladfisk er dyrest?
I konkurrence med søtunge anses den for at være den bedste fladfisk og også den dyreste pga. dens store hoved og kraftige skelet, der givet et stort spild. Køb Gastonomisk Leksikon og få endnu flere opslagsord.
Hvornår er det sæson for rødtunge?
Rødtungen smager bedst i oktober og november. Ernæring og sundhed: Rødtungen er en mager fisk. Den er særligt rig på selen.
Er rødtunge en fladfisk?
Rødtungen er slet ikke en tunge, men nærmere beslægtet med rødspætten. Den kendes på sin lille mund og sit rødbrune glatte skind. Rødtungen er en fladfisk, der typisk findes på hård bund og grus på 10-150 m dybde.
Hvad drikker man til rødtunge?
Det kunne være en Chablis eller en anden let Chardonnay og der er gode muligheder i Italien som f. eks. en Soave eller Bianco di Custoza, mens en frugtfyldt og fed vin på Pinot Grigio fra Italien bestemt også er en mulighed.
Er søtunge dyr?
Da søtunge er dyr og stærkt overfisket, bliver den ofte uden held søgt erstattet med nære eller fjerne slægtninge af ringere kvalitet, men med danske navne som azevia tunge, håret tunge, Kleins tunge, sandtunge, Senegal tunge, smørtunge, stribet tunge, båndet tunge, sydvestafr.
Hvilke fisk er bedst at spise?
Hvilke fisk skal jeg spise? Variér mellem de fede og de magre typer fisk. Fede fisk er for eksempel makrel, sild og laks, mens magre fisk kan være torsk, rødspætte og sej. Både fersk, frossen og fisk på dåse er godt for dig.
Hvor lang tid skal skrubber stege?
Pandestegte skrubber
Varm en pande op med olie. Når den er godt varm, lægges rødspætterne på panden med den mørke side nedad. De skal steges cirka 5 minutter, alt afhængig af størrelsen på fisken.
Hvilken fisk er billigst?
- Kuller, skrubber og ising er billigere alternativer til torsk og rødspætter. Der er mellem 20 og 30 procent i prisforskel, vurderer han. Torsk og rødspætter er ofte de fisk, som folk går med, fordi de bliver sat i forbindelse med bestemte årstider.
Hvad smager rødtunge af?
Rødtungefilet har en mild og delikat smag, der kan beskrives som sødlig og havagtig. Smagen er ikke overvældende, hvilket gør den velegnet til dem, der måske ikke er vant til at spise fisk. Den milde smag gør rødtungefilet til en alsidig fisk, der kan kombineres med forskellige krydderier og saucer.
Hvilke fisk er dyrest?
Den blåfinnede tun er normalt den dyreste på fiskemarkedet. Japans borgere spiser omkring 75 procent af hele verdens fangst af blåfinnede tunfisk.
Hvad koster rødtungefilet?
650,00 kr. Rødtungefilet uden skind er en eftertragtet fisk. Der er mange muligheder med en rødtungefilet, også smager den fantastisk.
Er der ben i rødtunge?
Den flade krop gør rødtunge velegnet til stegning i smør eller olie, da det giver en sprød skorpe og bevarer den delikate smag. Rødtunge spises ved at skrabe kødet væk fra benene med en kniv eller gaffel.
Kan man drikke rødvin til laks?
Oprindelsessted: Som oftest USA eller Bourgogne. Men en let rødvin uden for meget tannin vil også fungere til laksens kraftige, stegte smag, der ikke er til at tage fejl af. En frugtig og syrerig Pinot Noir eller en overmåde elegant og kirsebærsaftig Beaujolais vil også gå, når der er stegt laks på tallerkenen.
Hvad drikker man til lynstegt tun?
En let grillet tunbøf passer perfekt med en sprød Sauvignon Blanc eller Chardonnay, som besidder den nødvendige friskhed og syre til at skære igennem fisken. Hvis tunbøffen er stegt med krydderurter og citron, kan en tør Riesling tilbyde en herlig, frisk kontrast.
Hvornår er rødtunge bedst?
Udseende. Rødtunge fanges året rundt, men primært fra april til september.
Hvornår smager fladfisk bedst?
Fra foråret og hen over sommeren genopbygger rødspætten sin kropsfedt, hvilket gør kødet mere saftigt og smagfuldt. Den bedste rødspætte sæson strækker sig derfor fra sensommeren til tidlig vinter, hvor fisken har nået sin optimale kvalitet og fasthed i kødet.
Hvordan afliver man en fladfisk?
Skær rygsøjlen over lige under hovedet, så dør de. Det gælder sådan set for alle fisk (og hvirveldyr). Det kan faktisk være nemmest om natten, hvor man med modlys kan se hvor præcis den sidder, men ellers kræver det naturligvis at man kender arterne, hvilket kommer med erfaringen.
Hvad betyder rødtunge?
Rødtunge (Microstomus kitt) er en fladfisk i familie med helleflynder. Udbredt i Nordatlanten fra Spanien til det nordlige Norge. Det er en smagfuld spisefisk med magert kød, men den er væsentlig dyrere end rødspætten.
Hvornår er det sæson for søtunge?
Sommermånederne: mørksej, kuller, kulmule, rødspætte, ising, søtunge, makrel, sild, hornfisk, multe, skrubbe og hornfisk.
Hvilke fisk er bedst?
- Kulmule. Kulmulen er en super delikat spisefisk. ...
- Makrel. Makrel er meget mere end bare makrel i tomat. ...
- Kuller. Kuller er en torskefisk, der er lidt sødlig i smagen. ...
- Lange. Lange er ret fast og sprød i kødet, hvilket giver lidt mere bid i fisken. ...
- Brosme. ...
- Hvilling. ...
- Mørksej.