Petit four stammer fra fransk og betyder "lille ovn". Disse kransekage petit fours adskiller sig en anelse fra kransekagemassen, da vi tilsætter lidt mere æggehvide til den klassiske kransekagedej, da det gør massen lettere at arbejde med, når den skal sprøjtes ud.
Hvorfor hedder det petit four?
Ordet kommer af fransk petit four, egentlig 'lille ovn'.
Hvor mange petit four pr. person?
Vi anbefaler 2-4 stk. pr. gæst.
Hvad hedder små kager?
Petit fours betyder 'lille ovn' på fransk og er en fællesbetegnelse for små kager, der f. eks. kan serveres til eftermiddagskaffen, receptionen eller som sødt indslag efter en god middag. Franske kager som macarons, vandbakkelser og madeleine er gode bud på små kager, der kan kaldes petit fours.
Hvad koster et petit four?
- Kagetapas med frisk frugt. kr. 60,00.
- Kagetapas variant 1 | 2-4 pers. kr. 120,00.
- Kagetapas variant 2 | 2-6 pers. kr. 130,00.
- Mango/passion. kr. 18,00.
- Bedste. kr. 18,00.
- Honninghjerte 30g. kr. 25,00.
- Ny Moderne. kr. 18,00.
- Ævle-ring. kr. 18,00.
Sådan laver du Petit Fours
Kan man fryse petit four?
De kan fryses ned (og smager efter sigende endnu bedre, når de har været en tur i fryseren). Tø de frosne konfektstykker op 3 timer før servering. Hvis du ikke har dyppet i chokolade før frysning, kan du nemt gøre det imens de er frosne. Du kan også pynte med cocktailbar, pistacienødder eller lign.
Hvad er en Sarah Bernhardt kage?
Sarah Bernhardt kager er en klassisk sød sag, som man ofte finder hos konditorer. Det er en vidunderlig delikat kage med en makronbund, chokoladetrøffel og chokoladeovertræk. Helt simpelt, men så ufattelig lækkert.
Er småkager en kage?
Småkager er en form for små kager, som er kendt for deres sprødhed og lækre smag. De er perfekte til enhver lejlighed, fra eftermiddagste til fødselsdage og højtider. Småkager kommer i mange forskellige former, størrelser og smagsvarianter, og de kan både være søde eller salte.
Hvad er macarons lavet af?
Macarons er fransk, marengsbaseret konfekture lavet af æggehvide, mandelmel og sukker og fyldt med chokoladeganache, smørcreme eller syltetøj. Macaronen findes i adskillige varianter og er i de senere år blevet så populær, at den har fortrængt den ligeledes dekorative cupcake som lækkerbid nr.
Hvad er gateau Marcel?
Gateau Marcel er en helt speciel chokoladekageoplevelse. Dejen deles i 2 portioner, hvor den ene chokoladeblanding bages og bliver en saftig og skøn chokoladekage, mens den anden blanding forbliver en lækker og cremet chokolademousse, der smøres på kagen og spises som den er.
Hvorfor skal kransekage i fryseren?
Kransekagestykker og -toppe kan med fordel bages i god tid og fryses ned efter afkøling. Kransekage har godt af at blive frosset ned, da det tilfører kagen ekstra fugtighed.
Kan man fryse Odense marcipan?
Marcipan kan som udgangspunkt sagtens fryses ned - det er først ved optøning, at du skal være opmærksom på fremgangsmåden. Hvis marcipan bliver tøet ved for høj temperatur for hurtigt, udkrystalliseres det og giver marcipanen en anderledes struktur og et andet udseende.
Hvordan laver man appelsiner krokant?
- Smelt sukker på en pande ved svag varme. Tilsæt nødder og revet appelsinskal og rør rundt et minuts tid.
- Hæld på køl på et stykke bagepapir.
- Når nødderne er afkølet hakkes de til senere brug.
Hvad er en petit?
Petit er en gammel betegnelse for skriftgraden 8 punkt.
Hvorfor får macarons ikke fødder?
HVORFOR HAR MINE MACARONS INGEN (ELLER MEGET SMÅ) FØDDER? Så er de bagt ved for lav temperatur.
Er makroner og macarons det samme?
En macaron er en lille rund kage, der består af to makroner, lagt sammen med creme, fx af ganache.
Hvad koster macarons i Føtex?
🎉 Lige nu kan du få lækre macarons hos bageren til kun 5 kr. pr. stk. (normalpris 7 kr.)
Hvilken af de følgende småkager er ældst?
Klejnen er ældst. Den har været kendt siden middelalderen, og dens navn kommer af det tyske 'kleinet', der betyder lille. Pebernødderne kan spores tilbage til 1500-1600-årene og er dermed næstældst. Brunkager og jødekager i den form, vi kender dem i dag, hører sammen med komfurets indtog i køkkenerne i 1800-tallet.
Er en donut en kage?
En doughnut (eller forenklet; donut ) er en sukker- og fedtholdig kage/snack, som er rund og ofte med et hul i midten. Dejen er en pandekagedejsagtig beignetdej, oftest af hvedemel, der er tilsat bagepulver som hævemiddel. Dejen formes til sin karakteristiske ringform, før den friteres i olie eller fedt.
Hvad er forskellen på en småkage og en cookie?
Forskellen på cookies og småkager er, at småkager ofte er mere tørre og hårde i det end cookies. Det kan måske lyde lidt kedeligt, men bare fordi småkager er tørre, betyder det bestemt ikke at ikke smager fantastisk. Du kan tilføje mange forskellige smage til småkagerne som blandt andet ingefær eller nødder.
Hvad er rubinsteinkage?
Rubinsteinkagen er opkaldt efter komponisten og pianisten Anton Rubinstein (1829 – 1894). Rubinsteinkagen består af romfromage, makronbund, ribsgele. Pyntet med vandbakkelser dyppet i chokolade og flødeskum.
Hvad er chokolade ganache?
Ganache er en emulsion bestående af væske (vand, mælk, fløde, sirup eller frugtpuré) og chokolade. Sidstnævnte indeholder kakaosmør og er dermed det fedtstof, der kan indkapsle væsken, så det er muligt at opnå en perfekt blanding af to ellers uforenelige konsistenser – præcis som når du laver mayonnaise.
Hvad er fragilitet?
Fragilité er en franskklingende kage, som er opbygget af tynde marengsbunde, der nemt går i stykker – oftest med fløde eller creme imellem lagene. Navnet fragilité stammer fra det franske 'fragile', som betyder skrøbelig og henviser til de sprøde og sårbare bunde.
Hvorfor må man ikke fryse ned igen?
Råt kød må dog ikke genfryses uden at blive tilberedt. Det er ikke nødvendigvis sundhedsskadeligt, men proteiner og aromastoffer ødelægges, hver gang kødet fryses ned og tøs op. Der kan også være bakterier, der spreder sig, så hvis du alligevel gør det, skal du sørge for at opvarme kødet til 75° hele vejen igennem.
Hvorfor revner min kransekage?
Hvis du oplever, at din kransekage revner, så skyldet typisk, at den er blevet lavet lidt for tør. Det kan desværre ske, hvis du bruger for meget flormelis i retten, og at der derfor ikke er væske nok i marcipanen. Det samme kan ske, hvis den bager for længe – så fordamper for meget af væsken nemlig.