Confitering er en fransk konserverings- og tilberedningsmetode, som primært bruges til and, kylling og gås. 'Confire' betyder at sylte (konservere) på fransk. Ordet stammer fra latin: conficere (at gøre, at producere, at forberede). Metoden går ud på at smøre især lårene fra fuglene ind i salt i et døgns tid.
Hvad betyder det, at noget er confiteret?
Confit de Canard er en fransk ret fra Gascogne. "Confire" er fransk for "at konservere" og beskriver altså konserverings- og tilberedningsmetoden.
Hvad er confiteret kød?
Confitering er en fransk teknik der konserverer og tilbereder din fødevare, oprindeligt i form af gås eller and, hvor særligt confiterede andelår er kendte. En confitering er dybest set en saltning af et stykke kød, som dernæst langtidstilberedes i fedt.
Kan man spise confiteret and direkte fra dåsen?
Du skal faktisk blot tage lårene op af dåsen, stege skindet sprødt og servere dem i en klassisk Confit de Canard-ret. Du kan selvfølgelig også plukke kødet af lårene og anvende i andre retter. Andelåre- ne er kogt direkte i dåsen, så bakterier holdes ude, og holdbarheden er på hele 4 år.
Er confiteret and sundt?
Hvis du tænker på at bruge fedtet på samme vis som første gang til at danne et låg på confit'en, og ikke til at spise, kan du godt genanvende det. Men ved gentagne opvarmninger vil andefedtet, som indeholder mange umættede fedtsyrer, blive harskt, og så skal det kasseres.
Confit Forklaret: Mestring af denne franske madlavningsteknik
Kan man bruge fedtet fra confiteret and?
Fedtet kan med fordel anvendes til stegning. Spis med god samvittighed, da andefedt hører til de sunde fedtstoffer.
Hvordan tilbereder jeg confiteret and?
Smelt andefedt i en gryde ved lav varme og kom andelårene i gryden, så de bliver dækket godt af fedt. Sæt låg på og lad andelårene simre ved svag varme i 3-4 timer. De må endelig ikke koge, men skal blot lige simre. På den måde bliver kødet på andelårene nemlig mørt som smør og ikke friteret sprødt.
Kan confiteret and blive for gammel?
Traditionelt bruger man confit til henkogning. Så skal lår og fedt fyldes i henkogningsglas og en tur i ovnen eller trykkoger, så alle bakterier bliver slået ihjel. Gør man det kan en confit holde sig i måneds og årevis.
Hvad drikker man til confiteret and?
Confit de Canard serveres ofte med en frisk grøn salat og en syrlig dressing, så for at få puslespillet til at gå op, må vinen gerne have en vis friskhed over sig. En fadlagret Barbera fra Piemonte er et godt bud, da den både har syre og frugt til at stå op i mod retten.
Hvor længe kan confiteret and holde sig i køleskabet?
Hvis lårene ikke skal spises samme dag
Kom dem over i en lufttæt beholder. Sigt fedtet igennem en fin si og hæld fedtet over andelårene, så de igen er helt dækket. Sæt låget på og sæt på køl. Så kan de holde sig i 70-80 dage på køl.
Hvad er confiteret kartofler?
Kartofler stegt i andefedt hedder også confiterede kartofler og er oprindeligt en metode, hvor andelår konserveres i deres eget fedt. Fedtet giver kartoflerne en sprød skorpe og god smag. 0-30 min.
Hvad er confiteret kylling?
Confiteret and er and kogt i eget fedt – confiteret kylling er, som her, kylling kogt i olivenolie. Når man spiser kyllingen, fjernes skindet, dette spises ikke.
Hvad er confiteret æggeblomme?
CONFITEREDE ÆGGEBLOMMER
Dæk æggeblommerne helt med trøffelolie. Sæt dem forsigtigt ind i ovnen og sæt uret på 30 minutter. Tryk forsigtigt på blommen med en finger og mærk efter, om den føles fast, men ikke hård. - Virker blommen for rå/blød, skal den have 10-15 minutter mere.
Hvad betyder confiteret torsk?
Egentlig er torsken ikke confiteret – den er nærmere pocheret i den hede olie. Resultatet er en karakteristisk, fortættet smag, som du måske kender fra f. eks. confiterede andelår.
Hvor længe kan andefedt holde sig i køleskabet?
Andelårene skal koge i ca. 1½ time, til kødet er helt mørt. Tag lårene af varmen, og sæt dem i køleskabet i fedtet. Således indsvøbt i fedt kan de confiterede lår holde sig i 70-80 dage i køleskabet.
Hvad betyder det at garniture?
Garniture, tilbehør, der serveres til hovedingrediensen i en tilberedt ret. Det franske køkken lægger stor vægt på garniturer og saucer og har en rigdom af mere eller mindre kunstfærdige garniturer, hyppigt af kostbare råvarer som aspargeshoveder, artiskokbunde, gåselever, krebsehaler og trøfler.
Kan man grille confiteret and?
Sæt ovnen til grillfunktion. Sæt andelårene i ovn og grill dem et par minutter under grillen, til skindet er helt sprødt. Du kan selvfølgelig også grille dem på udendørsgrillen. Det smager også fænomenalt godt.
Hvilken rødvin til confiteret and?
Italienske Amarone, Ripasso eller Primitivo er også populære klassikere til juleanden. Andre gode valg er californisk Zinfandel, Shiraz fra Australien og kraftfulde spanske rødvine på Garnacha-druen. Til Confit de Canard vil en saftig Barbera fra Piemonte eller en Syrah rødvin fra det nordlige Rhône også være gode bud.
Kan man bruge fedtet fra confiteret and til sovs?
Når du laver confiteret and selv, bliver der lidt god andefond i bunden af gryden. Når fedtet er blevet koldt, er det nemt at fjerne. Fonden kan du så varme op og si til en koncentreret sauce – ikke sovs i rå mængder, men lidt at dryppe med.
Hvor sundt er andefedt?
Andefedt og oksefedt indeholder fx omkring 50% enkeltumættede fedtsyrer. Det er den type fedtsyrer, vi lovpriser som sunde og hjertevenlige, når de er i olivenolie.
Kan torskerogn på dåse blive for gammel?
Dåsetun og torskerogn bliver sarte efter åbning, mens syltede ting ofte kan holde sig over datoen, siger ekspert. Dåsetun, makrel, flået tomat eller et glas med syltede agurker. Det er nemt at hive et glas eller en dåse ud fra skabets mørke, og den konserverede mad kan holde i evigheder.
Kan eddike blive for gammel?
Er du i tvivl, om du kan bruge æblecidereddiken (eller hvidvinseddike osv.) i din salatdressing, fordi den har bundfald? Så er du ikke alene. Men eddike er et af de produkter, som ikke har en datomærkning, fordi det vurderes, at eddike ikke kan blive for gammelt.
Hvad koster confiteret and?
250-350 g. 109,00 kr. – 129,00 kr. De confiterede andelår er kogt (sous vide) i andefedt og lidt krydderi i mange timer, hvilket giver super mørt, saftigt og meget smagfuldt kød.
Kan man lave confiterede andelår i airfryer?
Steg de confiterede andelår i airfryeren ved 180 grader i 20 minutter, indtil skindet er helt sprødt. Hvis du ønsker et endnu sprødere resultat, kan du rive kødet fra andelårene fra hinanden og fjerne benene. Steg derefter stykkerne videre i 5 minutter ved 180 grader i airfryeren.
Kan man stege i andefedt?
Fedtet. Andefedt smager fantastisk. Det er godt til at stege i i stedet for olie. Så bare hæld det i en gammel olieflaske indtil det skal bruges.